reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2011

reklama
Witajcie Kochane. Strasznie długo mnie nie było ale codziennie pracuję i nie za bardzo mam czas na klikanie, na szczęście to ostatni miesiąc. Z tego co czytam to u niektórych z was pojawiły sie już nudności, u mnie jeszcze nie ( mam nadzieję że się nie pojawią), za to moje piersi daja się porządnie we znaki 24h/dobę...
czy wasze brzuszki zaczynają powoli rosnąć?:-)

co do brzucha to powiem Wam (choc to troche smieszne), ze wywalilo mi go chyba zaraz po tym jak zasialismy fasolke (choc jeszcze tego nie wiedzialam), po prostu nagle brzuch stal sie jak po wielkim obzarciu i trudniej bylo mi go wciagnac :p hihihihi

w ogole po Adrianie w wieku 18 lat i troche, to po porodzie mialam brzuch jak modelka, a po Aleksie 2 lata temu to do dzisiaj mam nieladny brzuch :( czesciowo przez blizne po CC, bo nad tym cieciem zrobil sie taki fald skory, jakby za duzo jej troche zostalo... a ze z zacieciem do cwiczen fizycznych u mnie slabo, to i zostalo mi to do dzis...

mam tez tak do tej pory, ze czasem pobolewa mnie lewa strona, ale zadnych plamien ni nic, z Aleksiem mialam takie bole - rowniez po lewej stronie i troszke plamilam, gin mowil, ze lozysko bylo umiejscowione blisko ujscia macicy i stad te plamienia byly, uspokajal mnie wtedy, ze to sie zawsze przesuwa stopniowo pozniej i nie ma sie czym martwic, tylko troszke sie szanowac i czesc obowiazkow zrzucic na TZ :D co mi sie akurat podobalo w jego zaleceniach ;)
i wiecie co jeszcze? mowil, ze jajo pochodzi z prawego jajnika, bo fasolinka uczepila sie przeciwleglej sciany :) tego to jakos wczesniej nie wiedzialam, ze to taka regula...

Witam
Mi brzuchol też wywaliło, ale ja przez weekend mialam ostatnie dni ucztowania, bo od poniedziałku miałam zacząć się odchudzać, a tu kurczaczek się pojawił...
Przeraża mnie trochę, że za bardzo przytyję, a zostało mi jeszcze sporo do zrzucenia po poprzedniej ciąży.
Cóż, od wczoraj zaczęłam jeść mniej i zdrowiej, może uda mi się nie przytyć 20 kg...

Miłego dzionka

Ja dziś, po porannych oględzinach mojego profilu przed lustrem, stwierdziłam, że nawet rano, jak wciągnę brzuch, to już nie jest ani wklęsły, ani nawet płaski... po prostu widać, że KTOŚ tam jest!!! Malutka wypukłość, ale dla mnie zauważalna.
No, a poza tym z biegiem dnia brzuch staje się jak balon... :/ pomimo, że się nie przejadam jakoś, bo stale mi niedobrze i kiepski mam apetyt...

No wiec dziewczyny nie dołącze do was... właśnie dostałam @.... przyszła po ciuchy z wielkim hukiem.... bardzo mi przykro że muszę was opuścić... życzę wam wszystkiego najlepszego.. niech się wasze fasolki zdrowo donoszą do końca i życzę eskpresowego porodu... pozdrawiam was i całuję.

Ty lec do szpitala kobieto i to jak najszybciej! Przeciez ja tez mialam byc majowka i tez mialam test z druga jasna kreseczka, ale BYLAM W CIAZY!!! nawet lekarze w to nie wierzyli ale w szpitalu zrobili mi test ciazowy a ja przez krwawieniem jeszcze bete mialam i potwierdzilo sie ze to byla ciaza!. Ja poronilam, ale Tobie moze sie udac!

Ostatnia edycja:
No wiec dziewczyny nie dołącze do was... właśnie dostałam @.... przyszła po ciuchy z wielkim hukiem.... bardzo mi przykro że muszę was opuścić... życzę wam wszystkiego najlepszego.. niech się wasze fasolki zdrowo donoszą do końca i życzę eskpresowego porodu... pozdrawiam was i całuję.
dzastina ja cie wysylam do lekarza... idz prosze... bo to nie przelewki.... moja siostra miala okres do 3 miesiaca i nawet nie wiedziala ze jest w ciazy... kolezanka jedna tez....
wiec jeszcze nic straconego:tak: trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& mocniachno
hej:)
To ja tez sie dopisuję bo kreski dwie ujrzałam w sobotę-ostatnia @ 13.08.2010< to był piatek) hehe ale i nasza piąta rocznica slubu więc mam nadzieję że wszystko będzie ok. idę do lekarza dziś bo jakoś lubie te 13tki....ale boję sie okrutnie....trzymajcie kciuki!!!

Dzień dobry
Czy mogłabym się przyłączyć ??
Dwie kreski ujrzałam na teście. Beta zrobiona, wizyta u gina zamówiona. Jeszcze w to nie wierzę. Mam nadzieję, że ginka potwierdzi moje szczęście. :-)
witam nowe mamusie

cześć dziewczyny :) byłam na usg :) moja fasoleczka ma się dobrze i ma 5 tygodni :)
super
yra taka mala prosba:-p:zawstydzona/y:mozesz na watku z wisytami pisac o usg, zeby sie zamieszanko nie porobilo.... plisssss:zawstydzona/y:
Dzastina ja miałam krwawienie, które jak podejrzewam było zagnieżdżeniem sie zarodka. Kochana poczekaj jeszcze. Tak jak dziewczyny piszą, niektóre kobitki miesiączkują do pewnego momentu. Moja koleżanka miała krwawienia do 3-4 miesiąca. Także jeszcze &&&&&&& kciuki.
popieram
Witam się z wszystkimi, a przede wszystkim z marcową mamuśką:)
Dzisiaj teścik pokazał 2 kreski. A o tym, że jestem wiedziałąm od samego początku, na drugi dzień po imprezie ;)
Jestem przerażona, bo młody ma 6 mscy a tu kolejna dzidzia. Ale na dobrą sprawę, takie rozwiązanie jest chyba dobre, bo razem będą się chowały :)
Mam nadzieję, że to dziewczynka.
yra tez ma malutkiego dzidziusia chyba 6 msc ma ,
a ja mam 9 miesieczna corke , takze nie jestes sama swierza mama zaciazona:-p

reklama
Witam dziewczynki :)
Ja jestem już umówiona na wizytę. Idę za tydzień w środę czyli 22 września. Mam nadzieję, ze potwierdzi ciążę. Chociaż ja to czuję już od samego początku. Nudności miałam już tydzień po poczęciu. Teraz doszły "okresowe" bóle brzucha oraz bolące piersi. poza tym czuję to nie wiem jak to wytłumaczyć ale czuję :) Beta wyszła pozytywna, test też chociaż druga kreska była bardzo jaśniutka :) Oby tylko wszystko było w porządku :)
Miłego dnia wszystkim :*

Do góry