reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

dziewczyny troszke zmienie temat, mam takie pytanko: puszczacie muzyke swojemu dzidziusiowi w brzuszku? bo mi wszyscy mowia,ze powinnam przykladac sluchawki do brzucha a dziecko wtedy bedzie spokojne i bedzie w pozniejszym wieku rozpoznawac te piosenki, to prawda?

reklama
w jakimś poradniku czytałam,że prawda...że jakieś badania nawet przeprowadzano i wyszło ,że dziecko faktycznie się wycisza,i później rozpoznaje te melodie tak jak głos matki...ale zastanawiam kiedy najlepiej zacząć ? :) czy on już aż tak słyszy :) ? nie wiem czy nie po 6 mies dopiero...

no wlasnie nie wiem kiedy zaczac, narazie slucham kolysanek i probuje podlapac:) potem bede mojemu synkowi spiewac:-):-):-)

Nawiąż kontakt z dzieckiem w brzuchu. To ważne! - ciąża, dotyk, Dziecko, dziecko w brzuchu, emocje - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Co ono widzi, słyszy, czuje będąc w brzuchu - ciąża, dotyk, Dziecko, dźwięki, Kobieta - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Wiatrowska - Kiedy Twój "Brzuszek" zaczyna słyszeć - czy wiesz, że już będąc w ciąży możesz zadbać o rozwój mowy Twojego dziecka? - Forum Zdrowia
kilka info na temad od kiedy dziecko słyszy ;-)
od 4 miesiąca...
czyli już teraz to napewno!!!:-p

gag moja córcia ma grającego konika wodnego , taka przytulankę na noc..
i włansi ejak ją usypiam to maskotka leży między mną a nią ;-)
więc słyszy sobie dzidzia wszystkie moelodyjki..
bo tak właśnie lecą tam same melodyjki...
jakbym puszczała kołysanki to Vi stałaby i tańczyła... hehe więc nie mogę :p

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki, ja myslę, że to prwdą z tą muzyką ale jakoś nie przemawia do mnie to przykładanie słuchawek do brzucha. Przecież dzicko słyszy co się dzieje na zewnątrz i rozpoznaje np głos tatusia. Więc te słuchawki to chyba bardzoiej naciągnięte ale może się mylę.

Dziewczyny domki super :-) Mi też się marzy i nawet mam jeden projekt upatrzony
Projekt BATUTA 3 - PROJEKTY DOMW! PProjekt - Gotowe projekty domw jednorodzinnych PROJEKTY NA POZIOMIE
ciekawe ile z tych marzeń uda się zrealizować. Póki co marne szanse.

reklama
Mój M ostatnio stwierdził,że musi kupić jakąś książkę z bajkami i będzie czytał maluszkowi :-D czekam na ten moment:-p

Do góry