reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2011

Witam poniedziałkowo..

kochane moje.. ja już tyle przez te 2 lata starań przeszłam, że bardzo się boję.. w maju straciłam w 5tc bliźniaki i sama ledwo uszłam z życiem, to są koszmarne chwile i wolę o nich nie myśleć ale nadal walczę o swoję szczęście... staram się nie stresować. Temperaturę mam podwyższoną 37.2... Ginekolog mój mi powiedział że w tej ciązy brzuch będzie boleć bardziej bo miałam cc i na macicy są blizny które będą się rozciągać. A chciałam zauważyć że tez mnie boli najbardziej wieczorem po całym dniu. Ale nie tak jakbym miała dostać okres ale tak jakbym go już miała..
Mam takie pytanie, czy miałyście może dziewczyny plamienie które świadczy o zagnieżdżeniu zarodka??? Bo w pierwszej ciąży z synem miałam a teraz nic.. mam tylko sporo gęstego śluzu i to tyle.I zauważyłam że szybko mi się wosy przetłuszczaja... codziennie muszę myć głowę... Poczekam do środy i zrobie kolejny test..

reklama
My na razie jeszcze nikomu nie mówiliśmy hihi
Mojej mamie chve powiedzieć osobiście a będzie dopiero u mnie na moje urodziny 20 października a wtedy będe w 11 tygodniu;/
A teściowa jak bedzie miała farta to się dowie:)

Kochane a to na poprawe humoru
Ciasto drożdżowe z serem białym kruszonką i lukrrrrem
Zobacz załącznik 282930

Poziomki!!!! siedzę teraz w pracy i czytam wiadomości z naszego forum z weekendu i co??!!??
Aż ślinotok mam przez to TWOJE zdjęcie!!!! Najpierw szczujesz jabłecznikiem, a teraz to!! NIe ładnie, nie ładnie!!!

A ja już na zwolnieniu siedzę w domku. Widzę, że nie tylko mnie się nic nie chce w domu :zawstydzona/y: Mam straszny bałagan i nie mam motywacji, żeby trochę ogarnąć.
dzastina ja miałam plamienie wtedy, kiedy zagnieżdżał się zarodek i wtedy, kiedy miałam dostać @ To był taki brązowy śluz. W pierwszej ciąży tego nie miałam.
Ale wczoraj się przestraszyłam!!! Wieczorem jak wróciliśmy ze spaceru poszłam do łazienki i na wkładce była taka linia czerwonej krwi i mnie brzucha zaczął strasznie boleć!!! Zaraz położyłam się do łóżka. Całe szczęście później wszystko było OK więc prawdopodobnie jakieś naczynko mogło pęknąć czy coś takiego...
Kama Kamcia ma rację. Jeśli nic nie zagraża to nie ma co faszerować się lekami!!! Ja biorę tylko no-spe ale też staram się jej nie brać-biorę tylko wtedy kiedy brzuch mnie boli, bo mi się macica napina jak w pierwszej ciąży. Tylko teraz te bóle są o wiele mniejsze dlatego, że po pierwszej ciąży to wszystko jest już bardziej rozciągnięte.
Miłego dnia kobietki!!!!

Dzastina - ja nie miałam żadnego plamienia. Ból brzucha jak na @, tylko mniejszy i do tego pokłuwanie po bokach, no i bolały mnie sutki a nie całe piersi jak na @. To tyle moich znaków przepowiadających na początku maleństwo. NO bo teraz... albo zgaga, albo nieustanne odbijanie (nawet po 2 łykach wody...), mdłości (bez wymiotów na szczęście i zauważyłam, że jak robie sie głodna) i ogólna ciągła niestrawność (ale czytałam, że organizm więcej składników odżywczych czerpie z jedzenia, gdy dłużej zalega w jelitach...ale wieczorem robię sie jak BĄK - bo ciągłe wzd ecia :/ )

Jeśli chodzi o ubrania, to na razie nie mam problemu, bo ostatnio spodnie mi z tyłka troszkę zjeżdżały hehe, no i w ciągu ost. roku trochę schudłam, więc na początek wrócę do moich wcześniejszych ubrań ;)

No i z rana jestem płaściutka, a wieczorem mega wzdęta przez to kiepskie trawienie :/

Ostatnia edycja:
Witam poniedziałkowo..

kochane moje.. ja już tyle przez te 2 lata starań przeszłam, że bardzo się boję.. w maju straciłam w 5tc bliźniaki i sama ledwo uszłam z życiem, to są koszmarne chwile i wolę o nich nie myśleć ale nadal walczę o swoję szczęście... staram się nie stresować. Temperaturę mam podwyższoną 37.2... Ginekolog mój mi powiedział że w tej ciązy brzuch będzie boleć bardziej bo miałam cc i na macicy są blizny które będą się rozciągać. A chciałam zauważyć że tez mnie boli najbardziej wieczorem po całym dniu. Ale nie tak jakbym miała dostać okres ale tak jakbym go już miała..
Mam takie pytanie, czy miałyście może dziewczyny plamienie które świadczy o zagnieżdżeniu zarodka??? Bo w pierwszej ciąży z synem miałam a teraz nic.. mam tylko sporo gęstego śluzu i to tyle.I zauważyłam że szybko mi się wosy przetłuszczaja... codziennie muszę myć głowę... Poczekam do środy i zrobie kolejny test..
dzastina ja nie mialam zadnego plamienia, raz po stosunku mialam troche krwawienie w 6 tc , i to mialam skrzepika malego... co ja sie naplakalam zanim na usg pojechalam...
teraz tesz nie mialam plamienia zadnego , ale sluz i wlosy mam tak samo jak ty:tak:

Czytałam w mądrej książce, że po współżyciu różowe i krótkotrwałe plamienie jest normalne, bo śluzówka jest bardzo ukrwiona i delikatna, po prostu pęka jakieś naczynko i tyle. Chyba, że krwaienie jest obfite, długotrwałe itd, no trzeba zareagować.

witam wszystkie nowe MAMY :)

fajnie jest tak poczytać i się uspokoić trochę..bo wtedy mniejszy strach: skąd ból brzucha, jak długo mdłości itd.
łatwiej jest też machnąć ręką na gotowanie i bałagan, bo już miałam wyrzuty sumienia że się wyleguję :)))
Ja póki co leżę w łóżku i chociaż też jest to męczące, to wiem że dla dzidzi dobrze. Faktycznie, jak się dłużej pochodzi, to łapie ból w podbrzuszu, ale już nie panikuję tylko się kładę od razu i wszystko wraca do "normy". Mam tez tak, że kręci mi się w głowie, zwłaszcza pod prysznicem..

Myślę, że mimo wszystko najważniejsze są pozytywne myśli i duuuuży usmiech, czego życzę wszystkim majówkowym Mamom :))

I ja nie miałam krwawienia, ani w pierwszej ciąży ani teraz. I cieszę się bardzo, bo pewnie zaraz bym panikowała.

A z tym brzuchem to samo... masakra... wieczorem mam balon, TZ się śmieje, że piłkę połknęłam...

Dzastina mierz temperaturę codziennie jeśli cię to uspokoi, podobno spadek temperatury jest jednym z pierwszych sygnałów, że coś się dzieje. I nie denerwuj się na zapas, stres szkodzi.

No wiec dziewczyny nie dołącze do was... właśnie dostałam @.... przyszła po ciuchy z wielkim hukiem.... bardzo mi przykro że muszę was opuścić... życzę wam wszystkiego najlepszego.. niech się wasze fasolki zdrowo donoszą do końca i życzę eskpresowego porodu... pozdrawiam was i całuję.

reklama
Dzastina - jesteś pewna, że to @?? bo podobno czasem się zdarza, że kobieta ma KILKA jakby @ a jest w ciąży....
W każdym razie głowa do góry, nie w tym cyklu, to w następnym! Trzymaj się!!!

Do góry