reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Vikamcia chodziłam do niej w pierwszej ciąży i 3 lata wstecz było inaczej. Usg miałam średnio co drugą wizytę, a połówkowe to zaproponowała mi miesiąc wcześniej prywatnie u niej w gabinecie lub na kolejnej wizycie w ośrodku. A teraz tylko wejdę, bada mnie,przepisuje leki i do następnej. Jakoś dziwnie... Nawet ze zwolnieniem robi problem-powiedziała że dopiero po 20 tygodniu. Nie pamiętam jak wyglądała sprawa z badaniami krwi i moczu w poprzedniej ciąży, ale w tej na razie miałam tylko jedno.

reklama
najlepiej do niej zadzwoń i sie upewnij wcześniej:tak: żebyś wiedziała co cię czeka a ona ewentualnie zmieniła tam u sieie że będziesz miałą usg , bo jak pójdziesz to może powiedzieć że zxa późno powiedziałaś i nie ma czasu...

rozmowę przenoszę na maj:-)

Persefona ospa wylęga się jakoś ze 2 tygodnie więc jeszcze masz czas. Ale nie martw się bo nawet jeśli nie przechodziłaś objawowo co zapamiętałaby Twoja mama to mogłaś bezobjawowo i też jest ok. Poza tym są leki przeciwirusowe, które skracają ospę o połowę i zmniejszają jej wredotę jeśli są odpowiednio szybko podane. Będzie dobrze!

Co do połówkowego to niby 20-27 tydzień ciąży, ale najlepiej poradzono mi około 23-24 tygodnia. Dlatego, że wcześniej może się zdarzyć, że nie wszystkie parametry będą w stanie sprawdzić (konkretnie chodziło o któryś związany z sercem) i wtedy niepotrzebnie trzeba iść drugi raz. Poza tym w 24 tc kształtują się ostatecznie rysy twarzy dziecka więc jesli ktoś planuje zrobić to za jednym zamachem z 3d to idealny moment bo maluch wygląda już tak jak po urodzeniu, tylko jeszcze masy będzie nabierał. Ale to sprawa pewnie dość indywidualna, i najlepiej poradzić się lekarza. My wybieramy się do innego niż moja prowadząca, więc wolimy poczekać do końcówki stycznia.

Dziewczyny !
Jeżeli u Was jest słoneczko, zakładajcie okulary i podziwiajcie zaćmienie słońca. Potrwa do 11:20 a o godzinie 9:30 będzie jego maksimum czyli 80%

U mnie na Śląsku widać zajebiście !!!:-):-):-)

U mnie sa chmury. Ale pamiętajcie że same okulary takie zwykłe mogą nie wystarczyć. Zawsze zalecali albo spawalnicze, albo np płytę CD albo jakieś płytki. Mimo zaćmienia to jednak słońce i trzeba dobrze chronić oczy!

reklama
Ja kiedyś opalałam szybkę zwykłą nad świeczką, żeby pokryła się sadzą i tez było super widać. Ale dziś u mnie chmury i pada śnieg więc zostaje mi podziwiać w tv.
Jakaś dziś jestem nie do życia. Może to przez sąsiada, który mnie z samego rana opier***** za to, że mój pies załatwił się pod płotem innego sąsiada i nawet nie zaczekał czy mam zamiar posprzątać czy nie, tylko gdy Borys zaczął robić swoje to on od razu z grubej rury na mnie z mordą. A ja chciałam posprzątać, a wyszłam tak jakbym nie chciała. Szkoda tylko, że jak on swoje psy puszcza luzem na wieś to go nie obchodzi gdzie się załatwiają. Wkurzył mnie i teraz siedzi to we mnie.

Do góry