reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witajcie babki,
u nas od wczorajszego popołudnia pogoda sie poprawia, teraz pięknie świeci słonko, choć chłodno.

Przez przypadek trafiłam na ciekawy blog, polecam jako lekturkę na wolne chwile:
Papier do dupy | Położna

madzik - ja też się czaję trochę, czy Zosi nie kupić tego rowerka. teraz chyba jeszcze by nie zrozumiała o co chodzi, ale może pod koniec lata... bo ogólnie na dworze kombinuje, jak może - przechodzenie przez płotek, wchodzenie na ławki, schody itp., więc zaczyna "panować nad ciałem" ;). mamy hulajnogę, ale stoi nieużywana, nawet nie można Zosi pokazać jak to działa, bo tanie, chińskie g... się popsuje:sorry:

reklama
Basiek, nic się nie martw o zasypianie, tym bardziej, że to prywatne przedszkole z małą liczbą dzieci, więc na pewno zajmą się Marti tak jak to będzie potrzebne. Jeśli potrzebuje przytulanki, to może kup jej jakąś nową, którą będzie mogła w przedszkolu mieć ze sobą, wytłumacz, że tam też będzie spała i ten miś, czy cokolwiek innego, będzie tam z nią. Na pewno sobie da radę, to bardzo dzielna dziewczynka.
U nas z samym zasypianiem nie było problemów, bo Julek w domu sam zasypiał, ale zawsze musiał mieć do przytulenia pieluchę tetrową. Najpierw miał swoją z domu, później dostał od pań ze żłobka, a teraz nawet nie wiem czy jeszcze mu dają czy już śpi bez niej:)

Lepi, ja też mam nadzieję, że może pod koniec lata młody ogarnie o co chodzi, nie wiem w jakim tempie mu pojdzie nauka. Dodatkowo jeszcze ten rowerek, który dostał jest lekko przyduży, więc zobaczymy jak to będzie:)

Hejka :-)

Madzik-pewnie prędzej czy później ale na pewno się nauczy i będzie miał frajdę :)
Basiekkk- Madzik dobrze podpowiada z tym zasypianiem :tak: będzie dobrze zobaczysz :*
Lepidoptera-fajnie że Zosia taka "wszędobylska" :))) da sobie radę na pewno ze wszystkim :)
Alex- Ty nic nie przepraszaj - rozumiemy :) jak tam urodzinki ?
Maja- mam nadzieję że humorek i samopoczucie lepsze :))) :*
Joluś,Poziomka- cieszę się że połówki dojechały :)))
Styna- jak tam u Was ???

ja dziś z Filipkiem byłam rano na pobraniu krwi , skarbek tylko ałłł powiedział i spokój :)) hehe Panie w szoku i w nagrodę misia dostał :) po południu o 16.30 mam zebranie w zerówce Szymusia - ciekawe co i jak :)

Witam się :*
w przeraźliwie zimny poniedziałek, brr...

Wczoraj intensywny dzień, Pola dala czadu, wstala wcześnie jak na siebie bo o 7, i caly dzień rozrabiala, nie byla grzeczna dziewczynka :] , do tego zabek, brzuszek, palniecie się w lepetynke ze dwa razy, ciagle cos... padla zaraz po kapieli - po 19tej!

Alex dobrze, ze u Was wsio ok :)) wysypiaj się kochana, wysypiaj :)

Futrzaku
brawa dla dzielnego Filiska!

Madziku no to Julek już dorosły gościu :tak:

Lepi Pola uwielbia hulajnogi, rowerki i inne pojazdy, zawsze wykazuje ogromne zainteresowanie, u innych, sama jeszcze niestety nie ma swojej bryki, tu w pl.... planowałam dla niej 3kolowy rowerek na razie, ale nie udało się jeszcze zakupic.. lawki, schody tez sa cool :cool:... schody od dawna na 1 miejscu!

Basiek nie martw się tak tym zasypianiem, dzieciaczki w zlobku u nas sa rozne, sa tez i takie płaczliwe marudne, pani lula je na raczkach tak długo jak trzeba, maja tez swoje kocyki, z którymi się nie rozstaja i zawsze musza mieć je pod reka! Polcia w domu ost. tez nie pozwolila mi lozeczka poscielic i chodzila z misiem, i kocyczkiem, i smoczkiem! jak dzidzi, strasznie nasladuje i przejmuje rozne rzeczy od dzieci. Ale najgorsze było to jak probowala pacanc wczoraj na palcu w glowe bliźniaki 14miesieczne! Bo niestety, ale w klubiku pojawila się duuuuuza ponad 2letnia dziewczynka, która bije inne dzieci... urwanie glowy po prostu!

Dziewczynki, jakiś czas temu odkryłam takie miejsce, wydaje mi się ze cenowo również atrakcyjne -----> wczasy z dzieckiem nad morzem, wczasy matki z dzieckiem, wczasy nad morzem | Ekopensjonat - wczasy nad morzem z dzieckiem
kto jedzie??:-p, sa tezna fejsie. luknijcie ;)

Ostatnia edycja:
Witam u nas dzisiaj święto więc kożystamy z dodatkowego dnia w trójkę. Nadia dostała akwarium i jest zachwychona, tzn. miała być jedna złota rybka w kuli a tatuś w pracy znalazł akwarium 60l z całym osprzętem wszystkimi akcesoriami więc przytachał to do domu i tak musieliśmy kupić rybki. No ale w sumie fajnie już od dłuższego czasu chcieliśmy coś jeszcze oprócz kota a jak za darmo to i nawet lepiej. Ja się czuję różnie skurcze są dzisiaj nawet takie mocne i bolesne się pojawiły ale usiadłam odpoczęłam i minęły. Muszę bardzo uważać i jak najwięcej siedzieć i odpoczywać.
Basiek nie martw się zasypianiem dzieci się szybko przystosowują i w grupie łatwo uczą się nowej rutyny. Ja też się bałam jak to będzie ze spaniem a dzięki temu że Nadia jest u opiekunki to i ja teraz nie mam problemu a usypianiem tylko ją kładę dostaje smoka i mikkiego i zasypia sama. No a małej kontakt z dziećmi się przyda zobaczysz jak się będzie dobrze bawić.

Czesc dziewczyny , podczytuje Was codziennie, ale jakos nie umiem sie wbić w temat :)

styna fajnie ze macie 'nowych domowników'. Nadia pewnie zachwycona ;)) Moja Julka jak widzi rybki w akwarium to twierdzi ze to 'MNIAM MNIAM' :-D

Julka od jakiegos czasu nie chce spac w dzien, a co za tym idzie jest nieznosna ;/ Przeszlismy na mleko Bebiko 4 i troche ja czysci ;/
A co do mleka własnie ile Wasze dzieci jedza mleka jeszcze ? O ile wogole jedza.. Julka 4 butelki je po 210 ml..

23May u nas odkąd Nadia skończyła rok pije normalne mleko z kartonika z dodatkiem kaszki i spija 2 butelki 260ml jedną o 20 drugą o 23. Skoro Julka pije aż 4 to kiedy ona je pije albo ile je stałych posiłków bo wydaje mi się to dość dużo. No a co do nowych domowników to Nadia w raju kot też.

Ostatnia edycja:
Czesc Ciotki, poczytalam Was ale mam taki bol glowy od rana ze nie dam relady nic mapisac. Jutro lub pojutrze tesciowa mnie nawiedzi....

Buziaki dla Was:)

Hej.
23may, dopóki nie zaczniesz pisać, to się nie wbijesz:)
Co do mleka, mam podobne zdanie jak Styna, 4 butelki to trochę dużo jak na dwuletnie dziecko. U nas jest Bebiko 4, rano 240 ml z butli, a wieczorem ok. 120-150 ml z kubka do kolacji.
Poziomka, współczuję nalotu teściowej:)
U nas po staremu:)

reklama
Witajcie,
u nas podobnie jak u Madzik - na "dzień dobry" 180-210 i przed spaniem 120-150 (Bebiko4)

za oknem zimno i szaro, brr... oczy się same zamykają

Do góry