reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Styna tak myslałam że w szpitalu jesteś,wyjdziesz może już niedługo ale z synem na ręku. Spieszy się chłopakowi! Trzymajcie sie dzielnie i dawaj znać w miarę możliwości. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& żeby wszystko było dobrze:tak:

reklama
Hejka :-)

wpadam aby sprawdzić wieści od Styny a tu cisza...
Kochana jak tam u Was ??? &&&&&&&&&&&&&&

Buziaczki laseczki i miłego pięknego dnia :)))

styna - &&&&&&&&&&&&&&& i czekamy na dobre wieści. Trzymaj się dzielnie!

maja - gratki dla córci za sygnalizowanie potrzeby
:-). U nas Zośka woła "kupa", więc takiej większej wpadki w majty nie było, ale siusie czasem lecą gdzie popadnie... pytam, czy chce - NIE! a po chwili przybiega mokra. ale do spania i na dwór zakładaliśmy jej nadal pieluszkę i myślę, że teraz już tylko do spania będziemy to robić, bo jak raz ma, raz nie, to szybko się nie nauczy.
A dlaczego zupa do niczego - niesmaczna?? napisz, to nie będę robić, bo przepis czeka wydrukowany ;)

joluś - udanego wypoczynku!

Mnie na szczęście ominęły bóle krzyżowe, ale skoro są takie straszne, to chyba bym nie przeżyła, bo i tak ledwo dałam radę... już się więcej nie pozwolę położyć na prawie cały poród...

My w niedzielę byliśmy u mojej chrześnicy na rocznicy Komunii. Zośka zachwycona towarzystwem dzieci. W ogóle nie mogę się na nią napatrzeć, to już takie duże dziecko, rozgadała się na maxa, mała spryciula i kombinator:-D.

Dziewczyny, mam takie pytanko do tych, które przebiły uszka dziewczynkom, jak to wyglądało?? Oba uszy na raz, czy osobno?? Bo u nas raczej robią po kolei, no i jak dzieci to zniosły?? Jak później higiena - mycie głowy itp. Jakoś mam stracha, więc czekam na relacje od Was ;)

Ostatnia edycja:
Hej ja nadal w dwupaku. Nafaszerowali mnie w nocy dragami przeciwbolowymi abym mogla sie przespac. Skurcze dalej sa szyjka to przeszlosc nadal wychodzi 3,5-4 cm (badanie o 22) glowka wstawiona glupie uczucie jak sie ma cos miedzy nogami. Dopoki wody nie pojda i dziecko ma sie dobrze to nie beda przyspieszac aby jak najdluzej go przetrzymac.
Kurcze laski po cesarkach po kilku godzinach juz smigaja jakby nigdy nic.

Lepi u mnoe tutaj i w Katowicach robia oba uszka naraz. Chcialam Nadii zrobic ale nie da uszu dotknac.

Styna- kurcze te porody u Was są jakieś dziwne ... ;/ no ale cóż pozostaje czekać :)) buziaczki i powodzenia :)

spadam poćwiczyć :)

styna dobrze że Cie naćpali i mogłas odpocząć:tak: Dobrze że małego nie wyganiają bo każdy dzień jest na wage złota ale co się umęczysz to Twoje... Pewnie i tak dzisiaj urodzisz. Jeżeli małemu sie nie będzie podobało to dadzą Ci oxy. Trzymaj się już niedługo&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Lepi moja Gośka nie ma nawet przekłutych uszu bo już dawno doszłam do wniosku że 10 lat to minimum,wcześniej się boje że pociągnie,urwie albo coś..
Futrzaczku owocnych ćwiczeń:)

Na 12 śmigam do gina ciekawe czy mam jednak przepukline...

Ostatnia edycja:
Jestem - padam :-D;-) uciekam zrobić sobie drugie śniadanko ;-)

a gdzie reszta hop hop ???

Lepidoptera- cieszę się że miło było i że Zosia zadowolona :)) aaa i wiesz My też byśmy chcieli się na Nią napatzreć więc czekamy an foteczki jakieś :))

Hej laseczki

Stynka ale emocji nam dostarczasz :) Czekamy na wieści i mocno trzymamy kciuki.
Lepi ja nie przekłuwałam małej uszu, przekujemy sądzę dopiero, aż sama będzie tego chciała. Wiesz jakoś nie widzę takiej potrzeby czy sensu. A już zupełnie nie widzę potrzeby przekłuwania uszu niemowlakom. Toż to boli, przeszkadza przy spaniu, trzeba przy zabawie uważać. No ale co innego nasze dwulatki, którym sporo można wytłumaczyć. Ja jednak i tak póki co jestem na nie. Dzieciaki są same w sobie takie śliczne i delikatne, że nie widzę sensu ozdabiania ich w ten sposób. Choć oczywiście nie potępiam, każdy ma swój gust. Jedyny plus jak dla mnie to to, ze jakby była starsza to miałaby z głowy. Ale to i tak więcej jest minusów jeżeli o mnie chodzi.

Dzisiaj mąż układa panele i montuje włączniki i gniazdka. Przywieźli też nam agd. Przeprowadzka coraz bardziej się przybliża:-).
Jestem z każdym dniem coraz bardziej podekscytowana:-).

reklama
Hej
Wpadam zobaczyć jak tam Styna! Widze, ze młody chyba nie poczeka ;-) Trzymamy && !

Zaprowadzilam Polke do klubiku, i biore się za sprzątanie zaraz, duuuuzo tego, wczoraj do polnocy prasowałam, kurzu sporo... blehhhh . A już następne prania na balkonie wisza... Dzis pobudka wcześniej bo po 8, wczoraj wstalysmy o 10!

Pogoda na razie okejos, slonce .. wręcz upal, wczoraj wieczorem burza była, ale to podobno ostatnie cieple dni...

Lepi
ja zjadłam, ale Polka się krzywila, zresztą ona ost. slabo je, szczegolnie obiady... :/
Co do przebijania uszu mam podobne zdanie jak Basiekk ..

Basiek to kiedy imprezka??!!! parapetowa tuz tuz :))) yuhuuuu!;-)

Jolus
miłego 'urlopowania' ! :*

Poziomki powodzenia u gina :-p

Dzis tez było sisi na nocnik!

Do góry