reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2011

Dziewczyny gdzie Wy się podziewacie?!!!

Witam ze słoneczkiem za oknem i z wiatrzyskiem niestety. Temperatura też nie rozpieszcza ale damy rade.
Spijam kawkę i zbiorę się z młodym na zakupy bo przecież jutro wsio pozamykane. Dziś na obiad serwuję pulpeciki z mięska z indyka na pewno buraczki do tego i jeszcze nie wiem czy ziemniaki czy kalafiorek będzie. Wyciągnęłam paczkę mielonego i nagotowałam wczoraj tych pulpetów że tydzień będziemy je jeść:/

Basiekk co mi to da że go postrasze, nic. M miał inną umowę a inaczej dostawał więc na upartego da mi całe "G".
Widzę przeprowadzka u Was coraz bliżej.

Basiu tak na prawdę to nie wiem kiedy M wróci. Mowa była że jedzie na 3 tygodnie z możliwością przeciągnięcia tego troszkę. Ja na razie nie myślę o dacie powrotu z tego względu że się nastawię a potem będzie dramat.
Przyznam Wam się że wczoraj dopadł mnie kryzys i miałam ochotę mu napisać że ma wracać :'(

Styna rozumiem. Trzymam kciuki za Twoją ciocię &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Och jak ja bym sobie poszła do fryzjera. Och och och

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka moje kochane :*

U Nas od pukać superowo :)) mężulek dalej pracuje , dzieciaczki zdrowe , ja ćwiczę dalej - ogólnie mam okres niesamowitej radości i szczęścia :)) oby tak było zawsze! i każdej z Was tego życzę :*

Joluś- kochana trzymaj się tam :* rozumiem Cię ale wiem że dasz radę ! musicie dać radę :* a powiedz mi jak tam się czujesz na tej diecie swojej ? a do fryzjerka sobie skoczysz kotek jak M wróci :))) a z tabletem nie pomogę bo nie mam
Basiekk- cieszę się że Marti zdrowa :) ale przyznam się że jak zobaczyłam % to pomyślałam sobie o Basia Nam poszalała przez weekend :-D he he głodnemu chleb na myśli :-p , a u chrześniaka komunia kiedy?

jejku nei pamiętam co jeszcze :D

ja mam 30stkę w przyszłym roku ale mój meżulek w tym :) 29 lipca :) a teraz w piatek jedziemy na 40stkę do szwagra pod Milicz :) dziś jedziemy po pracy po prezent i jakieś zakupy od razu , może mimo ponoć nie sprzyjającej pogody , uda się jutro zapalić grilla! < marzy!>

Hej dziewczynki.
Mam nadzieję, że mi wybaczycie nieobecność. Przeczytałam wszystko co u Was, ale wybaczcie nie pamiętam co komu odpisać, więc tylko tyle co mi w głowie zostało:
Jolek, dzielna jesteś, na pewno dasz radę i zanim się obejrzysz M już wróci. Z tabletem nie pomogę niestety.
Futrzaczku, gratuluję radości i pozytywnej energii:) Zazdroszczę, bo u mnie raczej odwrotnie:)
Paula, powodzenia z komunią. Na pewno ogarniesz wszystko &&&&
Basiek, cieszę się, że Marti zdrowa.
Poziomka, już bliżej niż dalej do końca:) Dasz radę, co to dla Ciebie;)
23may, witaj na maju!
I dołączam do grona ryczących 30-stek:) Ja też w tym roku:)

No to teraz co u nas. Nie pamiętam kiedy tu pisałam ostatnio, więc zacznę od początku.
Dwa tygodnie temu w sobotę byliśmy z Julkiem u lekarza, bo mi zaczął rzęzić i świszczeć - początki zapalenia oskrzeli. Dostaliśmy leki do inhalacji. We wtorek poszliśmy kontrolnie do naszej pediatry, na oskrzelach było czysto, kazała do konca tygodnia inhalować i mówiła, że będzie Julka obserwować w kierunku astmy i alergii wziewnej. Ja od poniedziałku do piątku byłam na opiece. Tydzień temu w poniedziałek poszedł do złoba, przechodził cały tydzień, wszystko było ok. ja w tym czasie w robocie po tygodniu nieobecności na głowie stawałam, żeby się z robotą ogarnąć. W sobotę młody zaczął świszczeć na nowo. Ręce mi opadły. ja od poniedziałku jestem na urlopie do konca tygodnie. Byłam z nim dziś u innego pediatry, osłuchała, powiedziała, że rzeczywiści świszczy i są szmery na oskrzelach, ale stanu zapalnego nie ma, Dała od razu skierowanie do alergologa, bo jej zdaniem to też sprawy astmatyczno-alergiczne.
Także wesoło u nas, jak widzicie. Małż mój ma astmę i alergie wziewne, więc wiecie czego się obawiam.
Mam nadzieję, że mimo tego chaosu, chociaż trochę rozumiecie co napisałam:) Wybaczcie, ale jakoś nie mam weny ostatnio.
Wszystkie Was ściskam mocno.

My już po zakupach. Fajnie ciepło jest:) ten wiatr to tylko przed moim blokiem tak pizga:/:/:/
Igor przed chwilą zasnął. Jak wstanie to zjemy obiad, weźmiemy kudłatego i brykniemy na spacer:)

Futrzaczku cieszę się że tak superaśnie u Ciebie:)
Dietka ok.Może nie stosuję się w do tego jadłospisu z poradnika,ale ograniczyłam sporo produktów, przede wszystkim mięso. Fakt że mam dziś pulpety na obiad,ale nie mogę odstawic go do zera a dwa nie mogę pozbawiać go Igora.

Madziku kochana super,że jesteś:):) No to troszkę się u Was dzieje. Trzymam kciuki za zdrówko Julka i mam nadzieję,że to jednak nie astma. Lipa z tymi lekarzami nigdy nie wiesz który jest najbliżej prawdy:(

Jolek,Futrzaczku gratuluje cierpliwosci i dolacze do Was w lato:-)

magdzik coraz wiecej dziedzi ma silna alergie niestety,dziwne jest juz jak dziecko nie jest na cos uczulone..Wazne aby jak najszybciej to zauwazyc. Zdrowka dla Was.

Futrzaczku endorfinki to skutek uboczny cwiczen,daj troche:-)

U nas dzien jak co dzien, zadnych rewelacji.
POGODNEJ MAJOWKI :-)

23may, niestety z Krakowa nie jestem, ale u mnie na lodówce stoi skarbonka z napisem Kraków i zbieramy na wycieczkę, bo ostatnio byłam tam przed ślubem czyli 12 lat temu... Uwielbiam Kraków. Wolę Kraków niż cokolwiek. Mąż znowu chce nad morze, więc chyba skoczymy tu i tu.
Jolek, od Ciebie to przyjmę każde lanie - bij ile chcesz :-)
Futrzaczku, wszystko po staremu. Działka się zaczęła i ogród robimy, więc na jutro wzięłam urlop, ale czasu brak. Teraz zmielili nam od maja godziny pracy od 7.30 do 15.30 - ciekawe co z Matim rano zrobię :/
Styna, ale masz pomocną córkę. Niedługo już jeść sobie zrobi. Odpoczywaj kochana.
Paula, a ja myślałam że komunie w tym roku w całej Polsce odwołane, ale to w takim razie tylko u nas...
Jolek, moja siostra twierdzi że tablet jest bez sensu lepiej wypasionego iphona kupić lub netbooka, To jej zdanie na wieść jak Matiemu chciałam kupić, ja zdania nie mam. Jolek, ja już dawno nad 30stką ryczałam
Futrzaczku, jakaś Ty dzielna z tymi ćwiczeniami! Ja skończyłam na zumbie raz w tygodniu ale do utraty tchu i rano do pracy pieszo, a mam 20 minut i do domku pieszo.
Madzik, zaniepokoję Cię ale mój mąż ma astmę nabytą a Mati po ojcu wrodzoną... to samo miałam do żłobka więcej nie chodził niż chodził... całe lata na inhalatorach, nebulizator nawet kupiliśmy. Jak miał ataki to noce nieprzespane, nic fajnego. Ale pocieszę Cię, że tak jak lekarz obiecał, że to wyleczymy tak się stało. Jak tylko poszedł do szkoły, to jak ręką odjął. Wszystko ustąpiło. Przykro mi, ale przeszłam przez to. On jak się dusił, to do wymiotów aż. Mam nadzieję, ze u Julka wykluczą to cholerstwo.

Jak już wspomniałam zmienili nam godziny pracy, a co za tym idzie, Niania musiała się zdeklarować czy chce Maję od 7.30 do 14.30 (bo teraz miała 8.oo -15.oo), czy jej 100 zł dopłacimy i miałaby Ją do 15.3o. Zgodziła się i dzięki temu mogę z Mają jechać i wracać też z Nią.. Nie będę kombinować kto kiedy ma Ją odbierać. Szkoda tylko że tyle kasy płacę...
Chłopaki moje są na zawodach wędkarskich dla dzieci jak co roku. Pamiętacie rok temu? Pierwsze wiosenne zawody wędkarskie za nami. Kto "upolował" największe okazy? [GALERIA] - Naszemiasto.pl 26 miejsce.
A my z Mają jeszcze w piżamach.

Hej witam wszystkich :)
Jak tam majóweczka przebiega u Was myślę ze dobrze bo tu ciszaaaaaaaaaa :)
U nas normalny dzień zero wolnego , pogoda nawet nie najgorsza
Po za tym wszystko ok , wszystko po staremu mały nadal mało mówi a tu juz na dniach 2 latka .
JOLEK dasz radę :):):) a zerknij tu
Tablet do 1000 zł - co warto kupić? - Mobtech w INTERIA.PL

pozdrawiam miłego weekendowania :))

Hej kochane

U nas jakoś chłodno, wiatr wieje i zachmurzone mega. Marti właśnie padła, ja biorę nianię elektroniczną i idę coś działać do ogrodu. Jak wstanie i zje obiadek to jedziemy do rodziców moich, tato wyszedł ze szpitala dzisiaj i musimy Go odwiedzić.

Futrzaczku strasznie fajny Twój post, taki naładowany energią i szczęściem. Cieszę się. Podziwiam za ćwiczenia, ja znowu od kilku dni odpuściłam, codziennie coś, a to praca, po pracy mała, gotowanie i sprzątanie a wieczorami już dętka jestem i sił na ćwiczenia nie mam:dry:, ale muszę się mobilizować. Widzę, że z tego samego roku jesteśmy, ja też 30-stka w przyszłym roku.

Madzik
cieszę się, ze jesteś, tęskniłam za Tobą i zastanawiałam się co tam u Was. Współczuję Wam tych przejść z chorobami i mam wielką nadzieję, że to jednak nie astma. Ściskam Was mocno, Daj znać jak coś będzie wiadomo,

Matusia cieszę się, ze jesteś:-)

Dobra zmykam dziewczynki, jutro zajrzę do Was z pracy

Hejka.
To się nam majówka zaczęła. Odkurzałam rano(bo przy psie nie mogę odpuścić codziennego odkurzania) i co odkurzacz się zepsuł!!!! Po 10tej hałas na klatce, sygnały przed wyglądam a tu straż pogotowie i policja :szok: Okazało się że dwa pietra wyżej dwutlenek węgla się ulatniał, małe dzieciątko przytomność straciło. Całe szczęście ofiar śmiertelnych brak.

Poziomka i tobie udanej majówki życzę. Co Ty w lato na dietę przechodzisz??A co ty będziesz chciała gubic??

Matusia skoro tak się prosisz to masz