reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hejka!
Ja właśnie przed chwila ryczałam jak bóbr... ale ze szczęścia!
Kupujemy działkę pod budowę domu tak na prawdę za grosze, bo za 23 ary zapłacimy 6400zl tylko, ze to jest kupno od rodziny. Działka to spadek po moim dziadku i właścicielami są moja mama, jej dwóch braci i druga zona mojego dziadka. No i tu był problem! Ona ma jeszcze dwójkę dzieci no i oczywiście pochwaliła się, ze jutro idzie do notariusza sprzedać działkę (na cenę i dzień ugadaliśmy się ze wszystkimi już wcześniej!) a jej synulek na to, ze on się nie zgadza na sprzedaż i żeby ciotka nic nie podpisywała!!! (chociaż on nie jest współwłaścicielem tylko jego matka!) I ona powiedziała, ze nie podpisze!!!! Dziewczyny chodziłam roztrzęsiona przez prawie godzinę, bo już kupę kasy włożyliśmy na wyciągniecie wszystkich papierów! Zadzwoniłam do wuja (współwłaściciela działki co kupujemy) żeby tamtemu przemówił do rozsądku, bo jeśli ciotka się nie zgodzi to on na pewno jej nie dostanie, bo wtedy moja mama się nie zgodzi!!! Moj Krzysiu jeszcze do niego zadzwonił ale nie wiem o czym i jak gadali, bo jestem w pracy... No ale najważniejsze, ze tamten odpuścił i ciotka nie robi problemów i pojedzie jutro podpisać u notariusza!!!!
Z tego wszystkiego zapomnialam Wam pokazac mojego synusia! Wklejam fotki z ciociami :-)

Załączniki

• P1080421.jpg
    P1080421.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 45
  • P1080441.jpg
    P1080441.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
reklama
Cze Pączuszki:-D
Sylwia-Ja pierwszy test zrobiłam 3 dni przed terminem @ potem 2 po 2 dniach i potem bete wszystko pozytywne:))
Ciąża pozamaciczna też wychodzi na teście. Zrób test z krwi jeżeli masz możliwość a jak nie to kup czuły test i jeszcze raz powtórz minęło wkońcu kilka dni.Nieraz testy wychodzą tydzień po terminie@ &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Trina-Moja Gabi jest w tym samym wieku co twój synek:-D i też na nocnik warczy i narazie dałam jej spokój bo widocznie jeszcze nie czas:tak:. Pomimo że to dziewczynka to rozrabia jak pijany zając i nie nadążam łapać:laugh2:

Hope-Ja jeszcze przed testowanie miałam potworne wzdęcia i nawet espumisan nie pomógł :no: i zaparcia też:crazy: ale teraz jest lepiej.
Niestety mdłości się nasiliły i przeciągają od południa do nocy a od wieczora mam zgage:wściekła/y:

Misia-Mam tak suchą skórę jak bym zesmarzyła się na słońcu:wściekła/y:

Madline-Witam:-D Moje mdłości nasilają się więc pewnie niedługo będą 2/h

Dzastina-Powinno tstować się od dnia spodziewanej @ bo może wystąpić mikroporonienie ALE ja zrobiłam 3 dni przed @ hihi:-)

Klaudusia-Słodki facet:-D Suuuper okazja!! My kupiliśmy 27 arów ze starym domkiem i stodołą za 27 tys:-D

Mi tez krosty powyłaziły!! O zaparciach to szkoda gadać...:wściekła/y:
Kamcia glosuje codziennie!!! Mam nadzieje, ze wygra!!!
Ja mam mdłości przez cały dzień :no::no::no: A dziś rano odwiedziłam starego kolegę-kibelek :no2: i było bleee z rana

To nie tylko mnie na buzi wysypało:zawstydzona/y:
Mnie mdłości łapią na wieczór --> tak jak teraz np....
Ide sobie odgrzać pierogi ale boje sie, że złapie mnie zgaga po nich.
Wydeta jestem strasznie:szok: do tego blizna na brzuchu po operacji zaczyna mi sie lekko rozciagac i kolor skóry na brzuchu mam jakiś dziwny:crazy:

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź...

W pierwszej ciąży nie miałam prawie żadnych objawów zwiastujących fasolkę... w dniu kiedy miała przyjść @ zaplamiłam na brązowo i to było tyle.. nawet piersi mnie nie bolały. Zaparcia i wzdęcia przyszły dopiero w 5 miesiącu tak samo zgaga która toważszyła mi do końca.. nie wymiotowałam ani nie miałm mdłości.. czasami bolała mnie głowa. A odnośnie cery to ja mam nie zaciekawą a kiedy zaszłam w ciążę zrobiła się jak pupcia niemowlęcia:)

Ostatni cykl trwał 26 dni.. dziś mam 23 dc pobolewa mnie brzuch jak na @. Ale wiem że ten ból przy fasolce też jest bo z synem właśnie miałam takie bóle.. chyba w sobotę zatestuję... bardzo bym chciała do was dołączyć ale póki co muszę czekać. Jeszcze raz wam dziękuję:)

Dzasmina &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wpadłam się tylko przywitać :-)
Przepraszam ale nie mam siły odpisywać poczytałam Was i tylko tyle powiem że mi na twarzy przebarwienia wychodzą a tak to zmęczenie dopada i jak synek śpi w dzień to ja też :-D

Kamcia- na pewno będę głosować

Witam też wszystkie nowe mamusie.

Na listę dzieciaczków dopiszę się po wizycie na USG czyli w przyszłą środę :tak:

Ok mykam zrobić mężusiowi śniadanko do pracy i obejrzę potem Top model ciekawi mnie co będzie się tam działo.

Dobranoc :*

reklama
Cześć dziewczyny... tak sobie weszłam do was na forum poczytać, bo u was tu tak fajnie i miło.. chciałabym do was dołączyć ale niestety nie na razie nie mogę... chciałam was tylko zapytać kiedy testowałyście? Ostatni cykl trwał 26 dni... @ miałam 17 sierpnia, kiedy owulację miałam nie wiem... ale w 12 dc miałam już płodny śluz... możecie mi powiedzieć kiedy mogę zatestować? Mam już synka ma prawie 3 lata i od 2 lat próbuję zajść w kolejną ciążę niestety z niepowodzeniem... przeszłam już chyba wszystko... duphaston, clo i pregnyl i bez skutku..
Jak było z waszym testowaniem? W którym dc testowałyście?

Pozdrawiam was i bardzo wam gratuluję wam z całego serca tej magicznej chwili na którą ja czekam już tak długo:(

Witaj Dzastina :)
ja testowałam dwa razy. Pierwszy raz 26 dc (cykle zwykle 26-30 dni) i wynik wyszedł ujemny, a że czułam sie jak na okres, to stwierdziłam, że ciąży nie ma. Była więc nalewka, było malowanie ścian.....
Ale jako, że @ nie przychodziła, a pobolewanie i nawet pokłuwanie w brzuchu było, zaczęłam czytać w necie o testach.... i stwierdziłam, że muszę test powtórzyć. Pierwszy robiłam wieczorem, czuły test strumieniowy, powinien wykazać ciążę... ale fakt, że sporo piłam i mocz mógł być bardzo rozcieńczony, o czym w ogóle wówczas nie pomyślałam. Odczekałam więc jeszcze kilka dni i zrobiłam test rankiem 35 dc i ....od razu ukazały sie mym oczom dwie, grubaśne kreseczki :)

Tak więc Dzastina - &&&&&&&&&&&& :)

Ostatnia edycja:
Do góry