reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Wow Ainka brawo dla Ciebie i dla Jasia. Obydwoje byliście bardzo dzielni. Dzisiejsza nocka musi być jeszcze lepsza. Może ja też spróbuję:rofl2:.

reklama
Bry:-)

Współczuję odstawiania od cyca na siłę, jakież to musi być bolesne dla dziecka i mamy :-(
Starsze dzieci lepiej znoszą odstawienie, z reguły rozumieją argumenty, można odstawić bez ani jednej łzy a taki maluszek? Biedactwo :-( Współczuję.

U nas problem smoka nie istnieje bo nie ma smoka, przy Zuzi odstawiłam gdy miała ponad 3 lata. Stosowany tylko do zasypiania. Kupiłam specjalną książkę z opowieścią o tym, jak specjalny krasnal zabiera smoczki dla młodszych dzieci i Zuz to kupiła. Szczęściem zbiegło się z zostawieniem smoka u kolegi i mnie nie korciło, żeby w nocy podać. Troszkę pomarudziła przed zaśnięciem a potem szybko zapomniała. A jak pokazywała smoczki u innych dzieci na dworze to jej cisnęłam, że to pewnie te młodsze dzieci które zostały obdarowane przez krasnala i nie drążyła tematu :laugh2:

Przepis na chleb bardzo prosty, specjalna mąka do chleba, zakwas lub drożdże i gotowe ;-)

A my dzisiaj byłyśmy na piechotę na poczcie, ciągle zaczepiały nas jakieś stare ropuchy:eek:

Hejka. Młodzież śpiocha, obiad zrobiony więc mam chwilę dla Was.

Ainka cieszę się,że nocka taka lightowa była..oby kolejne jeszcze lepsze były &&&&&&&&&&&&&&&&&

Hope precz ze starymi ropuchami też ich nie cierpimy. Wczoraj na spacerze na widok i głos jednej Igi się popłakał:/

Futrzaczku
daj znak jak po spotkanku:)

Widzę nowe avatarki się pojawiły. Don, Hope, Matusia super:):)

Igorek wczoraj spać poszedł przed 22gą (mama padła z synem). Sądziłam,że dłużej będzie latał ale o 21szej już marudził. Obudził się za to przed północą jak tatulek do domku wrócił. Chwilę pobiegał, pochwalił się nowym autkiem i poszedł dalej spać. Szok przeżyłam dziś rano bo pierwszy raz od bardzo dawna ja wstałam przed młodym.
Z rana zaliczyliśmy mały spacer. I całe szczęście bo teraz pogoda nie spacerowa. Muszę młodemu kupić jakąś pelerynkę przeciwdeszczową. Kaloszki mamy więc będzie można po kałużach śmigać.

Współczuję Wam ostawiania dzieci od smoka...my nie mamy tego problemu bo smoka nie używamy :)

Leje, leje i leje!!!!!!! :crazy:

Tu to lata ani tyci, za to slyszalam, ze w Pl upaly przeogromne, ale widze, ze piszecie o ciemnosciach ...

Aina - super, no super kochana! oby tak juz zostalo! dokladnie - Jasiek chce jak najszybciej dzien powitac
z cycusiem :))))) kochany :*****

To ile tych butelek Kubusiowych w koncu jest ? go, water, play jeeeeee .... u nas tez najlepsze sa zwykle dorosle kubki, czy tez filizanki, ale na dwor nie wezmiemy... hihiihi.

Ze smokiem podobnie i u nas - jak by sie szykowala akcja 'obcinania smoka' to dajemy razem! ;-)

oo to my też się piszemy na pożegnanie z mońkiem.

poza tym to się witam,
u nas pogoda w miare, nieco duszno ale ciepło
więc mogę przeslać co nieco ciepełka ~~~~~~~~~~~~

aina no to w miarę szybko się udało, oby tak dalej.U nas też jak zaczęły sie bezmleczne noce to spanie się wydłużyło, teraz od 19 do 7.

Ufff ale się gorąco zrobiło...
Filiś wstanie zjedzą dzieciaki obiad i śmigamy na spacer.

a po przedszkolnym spotkaniu nie najlepiej... mam jeszcze więcej wątpliwości i naprawdę już nie wiem co robić , co będzie dla mojego skarba najlepsze ... abuuuu!!!
dość że trafił na grupę do 3latków ( jest kilku chłopców 4ro letnich) czyli mają leżakowanie w piżamach1,5h to jeszcze klasa mi się w ogóle nie spodobała -szaro buro stare popsute zabawki ehhhh :(((( ja już nic nie wiem ;(((

Aina
- brawo brawo oby tak dalej ! :tak:

Cały dzień nie widziałam mojego dziecia. Jak wróciłam to już spał smacznie. Byłam w mieście z kumpelą na plotach:) Ależ mi to było potrzebne:) Zupełnie innego powera teraz mam:) I zjadłam przepyszny makaron z łososiem:) Mniam, mniam:)

Aina super, ze tak szybciutko Jasiu sie przyzwyczaja do nocek bez cycusia, dajesz mi tym dużo do myślenia żeby też spróbować!
Madzik fajnie czasami tak sie oderwać:)

A mnie dopada nostalgia, bo jutro mój najstarszy synek Mateuszek skończyłby 7 lat, boże jak ten czas płynie, a pamiętam tamte straszne chwile jakby były wczoraj.

reklama
Wpadam się tylko zameldować,że żyję,choć resztkami sił:-(Walczymy z wybijającym się ząbkiem (albo całą serią-okaże się...jednego już widac), wiadomo mało-spania,mało-jedzenia,dużo-marudzenia:confused2:W międzyczasie staram się uczyć na sobotni (cholernie ciężki) egzamin. Dom zapuszczony. Moje nerwy siadają.A i w sobote jeszcze wesele i za tydzień następne :-pMiłego wieczoru

Do góry