reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Dobra..noc..

Ainka
- i tutaj :**** usciski dla Jasienka! jestem z Wami - w nocy tez :) dacie rade! macie powazna motywacje, chodzi przeciez o dobro Jasia &&&&&&&& ..choc nie wyobrazam sobie tego u nas, u cycusia mamusi czyli Polki potworki... byloby ciezko..

Jolek, Styna - Nie wiem o co chodzi z tymi kapkami, niekapkami Kubusiowymi :confused: jestem chyba zbyt zmeczona.. ... ale Pola juz dawno pije sama z butelki Kubus Go - taka z dziubkiem jak w wodzie mineralnej.. otwiera zebami jak sie nie da, jak wszytsko ostatnio.. niedawno napila sie zelu pod prysznic :))
Poza tym Jolus ciesze sie, ze spedzilas milo weekend i Styna - ze i u Was w Polszy tak fajnie :)

reklama
Witam się. Ciemnica u nas za oknem taka, że w robocie światło trzeba było zapalić. Gdzie jest lato ja się pytam?
Aina, jak tam nocka dzisiaj?
Jolek, o której w końcu Igi poszedł spać?
Maja, ło matko jaka spryciara z Polki:szok:
Alex, a Ty kiedy ostatecznie do pracy wracasz? Życzę powodzenia w odstawieniu cyca &&&

Witajcie,

madzik - u mnie też ciemno i leje. spać się tylko chce:baffled:. a tu robota, nudna robota. dobrze, że jest bb;-)

ech, pisać mi się nawet nie chce...

joluś - i o której poszliście spać?? bo moja wczoraj pierwszy raz spała niani 3 godziny (!), popołudniu pomimo zmęczenia już nie zasnęła, a wieczorem padła jak mucha:-D

Hej kochane
U nas deszcz, burza przed chwilką się skończyła, a wczoraj takie piękne lato było, Marti w samym pampersie po dworze biegała.
Ainka jak nocka? Byłam myślami z Wami, sama tez musiałabym się za to zabrać, cycamy w nocy minimum 3 razy:baffled:, a jak nie ma cycusia to jest identycznie jak u Was- płacz, prężenie, wyginanie, szukanie mamy:confused2:

My pijemy z niekapka lovi 360 stopni, ale bez problemu napijemy się ze zwykłego kubka czy szklanki.

Joluś
o której Iguś zasnął?

Dziewczyny czy któraś z Was myślała już może o odstawieniu przyjaciela monia?:-D Pytam bo czytałam gdzieś ostatnio, że łatwiej to zrobić teraz niż później bo bąbel bardziej rozumny jest i nie odda moniuszki bez walki:-D.
Co prawda u nas nie jest to jakiś wielki problem bo smoczka używamy tylko do drzemki w dzień, w nocy nie śpimy ze smoczkiem, ani nie trzymamy smoka w buzi w ciągu dnia podczas zabawy. Ale tak czy inaczej kiedyś trzeba go odstawić , choć póki co ja nie widzę innej alternatywy do zasypiania.

basiu - ja o tym myślałam, ale tylko myślałam :-p. wiem, że już czas. nasza Zochna identycznie jak Martynka, używa smoka do zaśnięcia, owszem w dzień gdyby leżał pod ręką, to od razu go weźmie, bo po prostu go lubi:-D, ale nie trzymamy smoczka w zasięgu jej ręki. Z wygody jeszcze jej go daję, bo boję się kilku nieprzespanych nocek, choć bardziej myślę problem byłby w dzień, kiepsko z zaśnięciem...
nie wiem, chyba obetnę końcówkę (gdzieś o tym czytałam), żeby przestał jej "smakować", bo nie wyobrażam sobie po prostu jej go nie dać, jak będzie płakała. a tak mam nadzieję, że sama stwierdzi, że taki smoczek jest bleee :-) Baśka, jak Ty zaczniesz akcję KONIEC ZE SMOCZKIEM, to ja też się zdecyduję spróbować. Bo wg mnie odwrotu wtedy nie ma.

Hejka :-)

Wczoraj leń mi minał i nawet porobiłam co nie co :tak::-p dziś już też mam ogarnięte i obiadek przygotowany. :-)
Filiś śpi a ja zaraz idę zrobić sobie kawusię. :tak:
Dziś mamy spotkanie w nowym przedszkolu więc zobaczymy. :-)

szkoda że Ukraina odpadła no ale cóż ...teraz trzymam kciuki za Portugalię , Włochy albo Hiszpanie stawiam że wśród nich mamy mistrza! :-)

Jaipur- szukaliście na allegro chatki ? bo mnie zaintrygowałaś i wczoraj zaczęłam szperać to fajne oferty można wyszukać
Aina- i jak tam kolejna nocka Jasieńka ?
Lepidoptera- hi hi czyli nie tylko ja tak pomyślałam :-p;-)
Jolek- cieszę się bardzo że wyjazd udany! :tak:
Basiekk,Lepidoptera- ze smokiem mamy tak samo jak u Was i w sumie na razie nie będziemy nic zmieniać ale może się skuszę wtedy kiedy Wy :-p

co do picia to pijemy ze wszystkiego ale fakt zbawienne są niekapki kubusiowe waterrr!!!! :tak:

Hej:)
Kochane, mały sukces!!!
Jaś poszedł spać po 19, chwilkę wcześniej dostał cyca. Pierwsza pobudka po 2!!!:-) Przebudził się, włączyłam juz dawno nie używaną karuzelkę, pokazywałam mu zwierzatka, opowiadałam o nich,smiał się, gadał, napił sie wody, połozylismy się, przytulaliśmy, chwilkę popłakał, przytulił się, poszukał cyca i poszedł spać. Wstał o 6.45:) Na śniadanie zjadł jogurcik i dostał cyca:) P się śmieje,że chce jak najszybciej noc przespać,żeby cycola dostać. Jestem z Niego dumna! Mam nadzieje,że dzisiejsza noc też będzie taka:)
Bassiek my moniusia jeszcze mamy, pani doktor powiedziała,że za pół roku będziemy odstawiac od smoka, żeby mu nie zabierać i cysia i smoka.
Majusia Polki potworki:-D usmiałam się kochana:-D

Dziękuje, dziękuje za wsparcie dziewczyny!
my pijemy z normalnego kubka, czasem dam mu łyka soczka z kartonika i pije ze słomki, no i z butli "kubus water:p":-)
u nas pogoda paskudna, jakie lato!?

Witam!
Madzik ja wracam do pracy 1 sierpnia wrrrrrr. A mam pytanie czy przed powrotem do pracy musiałaś iści na badania lekarskie??
Pogoda marna, leje, leje i jeszcze raz leje......
Aina jak nocka?

reklama
Do góry