reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

sylwia karolq mandrzejczuk i melia ffajne macie zwierzaczki:-)
z tego co widze to moja białka najzwyklejsza :-p taki dachowiec;-) hhdh
Witam w poniedziałkowy mikołajkowy dzionek:)))
Niestety u mnie pod poduszką brak prezentów:D Jakie to dziwne, że jak byłam mała to nawet jak niegrzeczna byłam to mikołaj mi pod poduszke cos wrzucal, a teraz o mnie nie pamieta:-D
ViKamcia znowu odrobinę prywaty do Ciebie:) Otóż myśle i myśle o tych Marcinach i jeszcze mi sie przypomnial Kozik(przezwisko tez od nazwiska). Trochę Cię męczę, ale ot taki patriotyzm lokalny się we mnie obudził :-p
wyślę Ci później priva vbo teraz tylko wpadłam się przywitać;-)

Oto i moje zwierzaki:-) Kotka i czarnego pieska niestety zostawiam rodzicom zolwik i jasny piesek ida ze mna juz niedlugo;)
Co do Mikolaja o mnie tez zapomnial heh
a czemu tamte 2 oddajesz???
ja chciałabym jeszcze psiaka, ale mój się nie chce zgodzić bo wie że będę go posyłała na spacery bo sama nie pójdę:-p

to miłego dnia laseczki bo ja na chwilę wpadłam.. i już zmykam , będe później:-)

sylwia ja też 23 i czasem czuję się młodziej:-D:tak: jak nastolatka:-p

alex dziękuję :zawstydzona/y:;-)
mam jeszcze takie jedno... na potwierdzienie że gdzie Vi tam i kotek...
DSCF0987.jpg
a teraz zmykam na zakupy i do koleżanek... no i później choineczkę ubieramy... jak ja się cieszę :-D

reklama
Witajcie :-) Czytam od rana z małymi przerwami i w końcu dotarłam do końca, prawie zjadłam wielką paczkę żelków ;-)

Świetne macie zwierzaki, zazdroszczę. Uwielbiam i psy i koty. Mieszkamy w małym mieszkanku w bloku, no i pies by się męczył, zwłaszcza, że długo nas nie ma. Staram się namówić M na kota, ale on twierdzi, że po 1 kot to nie zwierzę domowe, po 2. ma alergię a po 3, że je nie lubi, w co nie wierzę, bo jak przychodzimy do mojej mamy kot leci do niego na kolana, siedzi grzecznie i mruczy, a mnie jakby nie widział :-D Uważam, że zwierzęta wyczuwają jak je ktoś nie lubi. Mam pytanie do marzeny9 - bardzo mi się spodobał Twój Kociak, co to za rasa? Podoba mi się , też to co pisałaś o alergii i znoszeniu samotności przez niego. Byłaby to doskonała rasa dla mego mężulka, no i punkt wyjścia w nasze dyskusji :-)
A odnośnie wieku, to w listopadzie skończyłam 26 lat.

Miłego dnia:-)

A ja właśnie zjadłam kisiel z owocami leśnymi mmmmm pycha. Coś mnie chyba rokłada jakaś choroba, bo mam nos zatkany i czuję się jakbym miała gorączkę, pieką mnie oczy i jakaś taka rozbita się czuję. Jak wrócę do domku to muszę się wygrzać. Chyba mnie coś wczoraj przewiało, bo byliśmy na wrocławskim rynku na kiermaszu świątecznym i pewnie tam mnie zawiało. Ale jakie pyszności tam były: pełno owoców w czekoladzie takich na szaszłyku nabitych truskawki, winogrona, banaby, jabłka no pychotka, do tego grzańce alkoholowe i bez(do wyboru), gorąca czekolada i ten klimat już taki świąteczny jak te światelka mrugają i piosenki świąteczne słychać. Chyba w następny weekend też się wybierzemy :)

Dzień dobry Mamusie! I o mnie Mikołaj nie zapomniał ;)

Jeszcze troszkę i Wigilia! :) My się z mężem jeszcze zastanawiamy nad tym, czy Wigilie spędzić u siebie, czy jak co roku z rodziną.

Z tego co czytam, to ja tu chyba najmłodszą mamą będę. Mam 22 lata :)

Miłego Mikołajkowego dnia!

Ja zmykam po jakiś prezent dla siostry ( ma 4 lata),bo dzisiaj jedziemy w odwiedziny :)

ypra - mój futrzak to kot syberyjski, taka rasa. Dużo o niej w internecie, zachęcam do poczytania. A czy kot nie jest zwierzakiem domowym... hmm My mieszkamy narazie w bloku i nasz wyszedł z domu tylko przy okazji kupna i przywiezienia do domu i szczepień. A jak tylko na rękach opuszcza mieszkanie na kilka metrów to taką histerię urządza, że blok słyszy, tak wrzeszczy ze strachu. Na balkon jej nie puszczamy bo u nas 3 piętro i najpierw się bałam, że zleci i się zabije a teraz, że jakby zleciała to wystraszy się i ucieknie gdziekolwiek i już jej nie znajdę. Ale narazie to ona w ogóle nie ma pociągu do opuszczania mieszkania. Zobaczymy co będzie jak wyprowadzimy się do domu w przyszłym roku, wtedy może do ogrodu się ośmieli.

U mnie Mikołaja nie było jeszcze albo nie będzie wcale :( A najlepiej to załątwiłam dzisiaj swoje dziecko, bo zaspałam. I nie poszła do przedszkola. A tam Mikołaj paczki nosił i ją to ominęło. Okropna ze mnie matka :-:)-:)-( A jak mi przykro z tego powodu. A do tego nie chcieliśmy jej dawać prezentu przed przedszkolem żeby nie było rano cyrku z szykowaniem więc jej nic nie zostawiliśmy na parapecie ( u nas najpierw pisze list do Mikołaja i w nim lista potencjalnych prezentów i Mikołaj wybiera z tego coś, a ten list oczywiście na parapet się daje i on potem "znika" bo go Mikołaj zabiera i potem w to miejsce za kilka dni czyli 06.12 jest prezent). A dzisiaj prezent jeszcze jeździ w bagażniku i rano było dziecko smutne, że Mikołaj jeszcze nie dotarł. No ogólnie mamusia dała d*** na całej linii. Brak słów. I dziwić się, że do mnie też nie przyszedł. Chociaż ja czekam na kuriera bo sobie zamówiłam wielką torbę koralików do mojego rękodzieła i już nie mogę się doczekać tego kuriera i biegam od okna do okna. To lepsze jak mikołaj :D
Idę trochę sprzątać, żeby się Mikołaj nie zabił o coś jak już dotrze ;-) No bo jeszcze się łudzę bo po 15 wychodzę na obiad do babci a potem jedziemy do teściowej bo tam już był podobno...

A w ogóle to ja z tych starszych jestem, bo w tym roku jadłam pieczoną świnię na własnej 30 ...

Gdzie ten kurier do cholery??!! :-p

Ostatnia edycja:
Śliczne zwierzaki, najważniejsze, że szczęśliwe, zadbane i mają dobre domy, bardzo mnie to cieszy :tak:

Sama jestem zoolubem, mam w domu prawdziwy zwierzyniec (a dodam, że mieszkamy w bloku i to w niczym nie przeszkadza aby trzymać psa czy kota) i mogłabym was zarzucić fotami :zawstydzona/y::-D Psy z dziećmi, z kotami, duże, małe...

spia dziewczyny.jpgspi z peny.jpgruda dwanascie.jpg

rudasek 1.jpgoczy 5.jpg

A wiekowo... same młódki widzę, ja na porodówce będę miała 33 lata... :zawstydzona/y:
I chyba dlatego, że jestem taka stara Mikołaj mnie dzisiaj olał :sorry2:

No jednak nie jest źle, Mikołajowa była i przyniosłą mi dwa listy z allegro znaczy przesyłki i kasiurę z ZUS za cały listopad. Nie narzekam. Tylko ten kurier jeszcze ... :p:p:p

marzena9 nie martw sie nie jestes wcale straszna matka a to ze jakos tak dzis nic nie wychodzi to czasem sie zdarza i juz. Uszy do góry!

reklama
Jolka ja tez mam dwie dwójeczki, ale to fakt na forum sa też młodsze majówki, a mi tak wiele osób mówiło że za wcześnie zdecydowaliśmy się na dziecko, dodam ze mój D ma 24 lata ja 22 i mnie się wydaje że to nie tak wcześnie żeby zostać rodzicami, z resztą zawsze znajdzie się ktoś kto ma coś do powiedzenia na temat drugiej osoby tylko na siebie nie patrzy!!!

Do góry