reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Matusia - 01, 02 ??!! To jest spoznienie? Ja jestem spoznialska - musze sie przyznac, no ale zeby az tak:-D:-D
Zdrowka dla Majki! Bidulka zakatarzona... wczesnie rano z nia wyjezdzasz do nianki??
Tak mi sie przypomnialo jak pisalas kiedys, zaraz po urodzeniu, ze z Majeczka sobie lezycie caly dzien, serialiki nadganiasz, karmisz ja i sobie tak spedzacie czas razem.. bylam wtedy sama z malutka i sie dziwilam, bo nie moglam sobie na to pozwolic, tyle rzeczy do ogarniecia itp. Tak sobie mysle, ze troszke Ci tego brakuje co? Rano Majeczka do niani, potem jak wracasz z pracy (nie wiem o ktorej), pewnie jest juz pozno - a mała chodzi wczesnie spac - kiedys pisalas, ze kolo 18tej, niewiele czasu Wam zostaje:-( Ehhh ale sama tak chetnie juz bym wyszla, jakies pol etatu mogloby sie trafic ..

Zelka
- jeppp jaka migrena! Wspolczuje Ci kobietko :* okropny jest taki bol glowy, kiedy czlowiek musi sie polozyc i to najlepiej w ciemnym pomieszczeniu brrr

Karolq - zdrowka! Jak Twoje ucho???

Styna - zdrowiej szybciutko! Ale dobrze, ze Nadinka juz lepiej sie ma :))

Sylwia - czekamy na Ciebie! ;)

Matusia o ja, ale babol z tej szefowej ... ja jestem wredzioch, ale nie aż taki chyba.
Z migrenami, przed ciąża nie wiedziałam co to jest, po porodzie dopiero się zaczęły , to jest druga, albo 3 tak gwałtowna ... dobrze że po spaniu przechodzi tylko taka przybita jestem

A niby ciąża, to tak wszystko reguluje i naprawia ... :p tere fere

Maju, ja nie narzekam bo mam fajną pracę i Majka uwielbia nianię, a Niania Majkę. Chociaż wieczorem napisała mi smsa że ją plecy bolą, bo cały dzień chodziła zgarbiona bo Majcię prowadzała, ale pisała mi czy śpi ładnie z tym nosem zatkanym - Ona się tak bardzo przejmuje Nią.
Ja Ci powiem, ze z Matim w ciąży chodziłam do pracy do końca ciąży, a z Majką poszłam szybko na L4, bo stwierdziłam że to może ostatnia taka okazja na taki długi odpoczynek - i faktycznie Majka jako noworodek mi to umożliwiła, bo była bardzo grzeczna. teraz za nią nie mogę zdążyć, stąd cieszę się, że mogę się tym z niania podzielić hi hi i to ona ją pół dnia prowadza, ale tez bardzo pragnę urlopu również ze względu na Mateusza. On tak jeszcze mnie potrzebuje, ma ferie a siedzi z mężem sam, a popołudniu ja biegając za Majką poświęcam czas tylko Jej, a jak robię obiad np, to Mat mi pomaga przy Mai. Chciałabym się i z Nim trochę pobawić. Wczoraj kupiłam Mu samolot z lego i składaliśmy razem, a Majka co chwilę zabierała klocki i On się denerwował i Ona jak jej zabierałam i tak mi go zal było, ze nawet się pobawić spokojnie razem nie możemy. W urlopie może sobie odbijemy to.
A Majka chodzi spać o 19 teraz z wyjątkami takimi jak dziś szła o 18.30.

Tak Matusiu dlatego mysle, ze masz w sumie fajnie, bo niania okazala sie taka kochana, prace masz i to prace, ktora lubisz, nacieszylas sie chwilami z Majunia jak byla malusia i taka grzeczna.. zycze Ci zebys miala wiecej czasu dla Matiego w takim razie - odbijecie sobie na urlopie ! :)) To czesto trudny czas dla starszaka kiedy pojawia sie mlodsze rodzenstwo..

Polcia sie obudzila, nakarmilam ja, i teraz sobie gada z lozeczka z pokoju - Mama, Mama .. jakie to cudowne! :))))))))))))
Poszla wczesnie spac, przed 20ta chwilke, i chyba mysli, ze teraz to druga drzemka byla, bo w ciagu dnia ja pominela..

hej! witam się po 2 (albo 3?) dniach. Ja już nie wyrabiam z tym moim kompem - ciągle się wyłącza i jak tylko siadam na bb to ten już!!! wrrrr więc wczoraj skapitulowałam i po wspólnym oglądaniu seriali z tesciem (swoją drogą to mieliśmy niezły walentynkowy wieczór, co nie?....hehhehe) poszłam sobie spac ;) troszku nadrobiłam, ale nie odpisze wszystkim :((((( przede wszystkim spóżnione buziaki dla okrąglaczków - Tymonka, Igusia i Filipka :******* żelka -kolor zajebiaszczy. Marze o takim, ale brakuje mi odwagi :( współczuję migren bo bardzo dobrze znam ten ból jaipur - no dobra przyznam się... ten bukiet to ode mnie dziś teśc wrócił do domu, więc znów jestesmy sami z młodym, ale w sobotę mamy gości a w ndz przyjeżdza moja mama

kurcze co się dzieje?????? wyświetla mi sie wszystko jednym ciągiem, choc piszę z przerwami, nie moge wyboldowac nicków, nie moge wstawiac emotikonek i nie moge edytowac swoich postów.....wrrrrr WHY???????????

Gag co Ty masz z tym laptokiem? :sorry2::sorry2:
hahahaha ciekawe walentynki z teściem :-D:-D
Co do koloru, ja pewnie bym speniała, ale mam fryzjerke taką, która robi co chce i nie slucha się klientek :p Ja powiedziałam tylko, że marzy mi się rudy bo blondasy się znudziły ... to już o nic nie pytała, zrobiła i tyle. Wygodne wszystko mogę na nią zwalić, jakby co :p
Dziewczyny jak ja zazdroszczę pracującym, marzy mi się pół etatu (cop by się nie zmęczyć bardzo), bo dorywcze robotki, jakoś tak nie dają mi wytchnienia... Chce mi się uciec z domu.

reklama
matusia - jeszcze musze na niego poczekac jakies 2,5-3 miesiące :/ żelka -nie wiem, ostatnio lapki mnie nie lubią - ani ten nowy, ani ten stary :(((( , ale jest nadzieja, że po sobocie cos sie poprawi w tym temacie ;)

Do góry