reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

jolek pociesze Cie że moja mama też pamiatek nie zachowała :-p
i nie mam nic nawet aktu chrztu... chyba.. choć może gdzieś lezy w jej papierach :-p
nie wiem czy do slubu potrzebowałam akt chrzyu czy urodzenia ale to brała mi mamusia odpis z urzędu bo takiego nie posiadała :sorry:
ja nie zamierzam gubić dokumentów moich dzieci :-p

reklama
Czesc babolki

Jolus
- Polka tez sie obudzila z krotkiej popoludniowo-wieczornej drzemki z placzem i strasznie cierpiala - a ja nie wiem, ząb czy brzuch? Kupki dalej nie ma.. nawet po polowie czopka.. zaczynam sie juz powaznie martwic.. :(.. No a potem szalala i nie chciala spac - padla dopiero:szok: niedawno, z 40 min temu

Jesli chodzi o pamiatki ja tez zbieram wszystko (chce zachowac dla niej piekne wspomnienia) mam pudeleczka, album od urodzenia, nawet pukielek wloskow :)) itp, tylko na zdjecia jeszcze czasu nie bylo i prawie w ogole nie wywolane.
Futrzaczku jesli chodzi o prezent to buciki nie w moim stylu... ale taka srebrna lyzeczka lub tez grzechotka, o ktorej pisala Karolka - oczywiscie z grawerem wszystko to super sprawa! ;)

Aha Karolka - wstawilabys przepis na ten serniczek w odpowiednie miejsce!!! ;))

Mloda - :-Djak Ty to fajnie napisalas :-D .. o tym wychodzeniu z sypialni..ahah

Zelka - oj nameczy sie Tymulek z tymi gilami a Wy razem z nim.. zdrowiejcie !!

Buzka dla okraglomiesieczniakow dzisiejszych!!! :**

Edit:
Alex - :((( ..jaka tragedia.... (*) ..wspolczuje kolezance z calego serca...

A Madzi dalej nie ma ..... :(

U nas dzisiaj tragedia może teraz mała pośpi dostała czopka z paracetamolu, granulki na ząbkowanie i żel. niech ta góra już wyjdzie jeść nie chce, marudzi i spać nie może.
AleX ojejku straszna tragedia, ja nie wiem jak mozna coś takiego przerzyć. Znam dwie osoby które coś podobnego przeżyły jedna dzień przed terminem była na badaniach i było ok a dzień po terminie wywoływali poród bo mały się udusił pępowiną a drugie ciąża obumarła w 5 miesiącu dostała tabletke miała się na drugi dzień zgłosić do szpitala a w nocy urodziła we własnej łazience, tak szybko akcja się potoczyła.
Młoda jest metoda drastyczna ale skuteczna i im młodsze dziecko tym lepiej bo szybciej się nauczy u nas w sumie 3 dni zajęło. Mianowicie kładziesz do łóżeczka i (jak macie smoka to dajesz i ewentualnie włączasz jakąś pozytywkę) No i podchodzisz do małego co kilka minut jak płacze nie wolno do dziecka mówić brać na ręce ani nawiązywać kontaktu wzrokowego. U nas pierwsza noc to było 40 minut ryku płaczu histerii my na zmianę podchodziliśmy dawaliśmy smoka i włączaliśmy pozytywkę po 40 minutach zasnęła. Dwa kolejne wieczory to samo tyle że trwało to jakieś 10 minut i od tego czasu kładę małą do łóżeczka czy to na nocy czy w dzień i za chwilę śpi rzadko kiedy muszę pozytywkę ponownie puścić. Warto pamiętać że pozytywka powinna być cicha i wyciszająca. Polecam to daje delikatne światełko jest bardzo spokojna i cicha i w miarę długa KONIK MORSKI FISHER PRICE PRZYTULANKA SKLEP+GRATIS (2053385518) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Pamiętaj serce przy tej metodzie boli ale to skuteczne i daje profity i dla was i dla dziecka.
Żelka ​ja jak mała była chora i miała katar zakrapiałam jej na poduszkę kilka kropel olejku Olbas dla dzieci pomagało jej to w nocy oddychać

Zdrówka dla chorowitków i gratulacje dla okrągłomiesięczniaków i nowych zęboli.

Ostatnia edycja:
Styna - ale slodki ten konik morski!:happy: Wspolczuje przezyc.. nie ma lekko... nie ma... A co to za granulki na zabkowanie??

Chcialam wstawic fragment artykulu - z ktorym trudno sie nie zgodzic, a przynajmniej rzadko kiedy nie... :

Przeciw dzieciom są instytucje takie jak szkoła, przedszkole, a zwłaszcza żłobek. Przychodnie zdrowia są antydziecięce. Nie wiem, czy była kiedyś Pani na dyżurze z wymiotującym, rozgorączkowanym kilkulatkiem, ale fala agresji, z jaką spotyka się wówczas rodzic, zwłaszcza ze strony przemęczonego, przepracowanego i szczerze nienawidzącego kolejnych "bachorów" personelu, jest porażająca. Miasta są antydziecięce. Od pierwszych chwil dziecka na świecie, od wyjścia z wózkiem na spacer, który jest torem przeszkód, przez próby aktywności sportowej lub wypoczynkowej w zasranym przez psy parku, po przejazd smarkająco-kaszląco-pijanym tramwajem z punktu A do B. Antydziecięce są gówniane zachęty państwa, oferującego tysiąc złotych za wypchnięcie obywatela na świat, a potem co? Stój po nocach w kolejce do żłobka albo nie zarabiaj? Także antydziecięcy to jest świat, a my robimy sobie z tego jaja.

Maja to jest taki środek homeopatyczny który ponoć pomaga na dziąsełka. Podobne działanie mają do żelu. Nawa Tetha. Niestety nie wiem czy w Polsce są dostepne.
Karolka ​ja uwielbiam sernik pod każdą postacią.

Dzień doberek:-)

Żelka i jak nocka? Zdrówka dla Tymoncia:****
Maja ile dni Polcia nie robiła kupki? Może warto pojechać na usg? Jaki ma brzuszek miękki czy twardy. Od takich długodniowych zaparć może w jetlitku zrobić się bańka kałowa... skoro czopek nie pomógł to niedobrze...:no: Z artykułem się zgadzam:tak:

Witajcie! :-D
Moje dziecko chyba też się zmęczyło szaleństwami nocnymi i jak zasnęło o 21 ... tak wstało o 9 :-D Pierwszy raz w swoim życiu przespał Tymek tyle czasu i ja też :-D

Maja zgadzam się z Agacio, może warto pojechać i skonsultować się z lekarzem ... przed Wami łikend, szkoda żeby Polusia się męczyła z zaparciem :-(

Maja dziewczyny mają racje w takim przypadku jak mała nie robiła kupy już kilka dni najskuteczniejsza i najlepsza jest lewatywa. Pediatra w Polsce mi zaleciła małej robić jak miała zaparcie i 4 dni kupy nie zrobiła kupujesz w aptece gruszkę do lewatywy z miękką końcówką i wciągasz w nią letnią wodę przegotowaną albo rumianek. No i robisz lewatywę to jest całkowicie bezbolesne. Nadia miała 2 miesiące jak jej robiłam i nawet nie pisknęła. Radzę położyć na podłodze ale nie na dywanie jakieś ręczniki albo prześcieradło u nas po 4 dnia to była eksplozja no i zaraz po małej się humor poprawił.

Witam i zmykam mała wzywa:-p

reklama
Witam!
Futrzaczku kiedyś widziałam takie bransoletki maleńkie złote chyba? pooglądaj może Ci się spodobają a na tłusciutkiej łapci wyglądałaby uroczo:tak:

My właśnie dostaliśmy od chrzestnej złota bransoletkę z wygrawerowanym imieniem,o taką:
Zobacz załącznik 430785

Maja z artykułem sie zgadam również!

Młody śpi, na dworze mroź wiec na razie spacerek odkładamy na inna porę:
miłego weekendu:)

Do góry