reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
xMartusiax sorki że zapytam, co skłoniło Cię do odezwania się do nas bo wiedzę,że długo jesteś już na forum??? Nie odbierz tego pytania źle, po prostu jestem ciekawa:)
Nie za bardzo chyba rozumiem twoje pytanie;-)hehe watek nazywa sie ''Maj 2011'' i ''dzieci urodzone w maju 2011'' a ja wlasnie w maju(a dokladnie 4) urodzilam syna wiec to chyba wszystko tlumaczy.przez dlugi czas mnie tu nie bylo.a teraz widze ze jest taki watek wiec postanowilam sie przywitac i pogadac o naszych maluszkach-tyle;):tak:
p.s. mam nadzieje ze moja odpowiedz Cie ustatysfakcjonowala:-):-D

hej!

bra..super, ze Lenona zdrowa!!!

dzięki za buziaki dla mojego (nieznośnego dziś :wściekła/y:) ośmiomiesięczniaka :-)
i buziakujemy Polusię i Oskarka

martusia....witaj! 8 zęboli????:szok::szok::szok:my ani jednego ;-)

Styna....gratki dla Nadinki!!!

A Staś na swoje 8 miesięcy też stanął w łóżeczku!!! Zabawne to było bo go usypiałam już bardzo długo - tj. miał się sam uśpić w łóżeczku, ale strasznie mi bekalował no i tak do niego cichaczem zaglądnęłam, żeby sprawdzic czy siedzi czy stoi - ja zaglądam a tam widzę jego pyszczka wystającego znad łóżeczka :szok:- niestety nawet nie mogłam się z tego porządnie cieszyć, bo oczywiście musiałam zachować powage przy usypianiu - ale dostał od mamy przytulaski i buziaki ;-)a wieczorem to już w ogóle sobie bardzo długo ładnie stał :-)

a poza tym to dzisiejszy dzień to koszmar - tak jak pisałam wyżej - młody był nieznośny, najpierw 50 minut usypiania w ryku i 30 minut drzemki, potem plakał jak tylko mu znikłam z pola widzenia, zrobił mega rzadką kupe, którą miał na całych plecach , nogach, własciwie to tylko na głowie jej nie miał :szok:od razu wzięlam go pod prysznic - a tam panika - młody sie boi słuchawki i lecacej z niej wody - ło matko!!!!:szok: potem wieczorem nie chciał jeśc kaszki - jejku, ale ja się dziś gotowałam ze złości :wściekła/y:
do tego jeszcze mnie wkurzyła jakaś babka na spacerze - stałam ze znajomą przed sklepem,młody zaczął sobie popłakiwać bo już był bardzo zmęczony (on tak ma zawsze) i popłyneły mu łzy (swoją drogą to tyle ich wylewa, ze czasem to boje się żeby mi się nie odwodnił ;-)) a tu idzie jakaś paniusia i mi mówi,że moje dziecko tak płacze, że zaraz mu łzy zamarzną - a we mnie aż sie krew zagotowała :wściekła/y::angry::angry::angry: ale nie chciałam na nią naskakiwać, więc tylko jej mówię, ze jak zzna sposób na uspokojenie go to chetnie skorzystam, ale w myślach to jej niezłą wiązankę posłałam :wściekła/y:

xMartusia, nie no spoko. Myślałam,że może nas podczytywałaś i dopiero teraz odważyłaś się odezwać.

Gag no to prezent Stasiu zrobił:) Ja bym tam po babie pojechała:-p

Ostatnia edycja:
Ania Darus jest jednym z najmlodszych;) dla pocieszenia powiem ci ze bylismy ostatnio u kuzyna rowne 2 miesiace starszy od Zuzi ( ma 10 miesiecy) i tylko raczkuje i siedzi nie chce wstawac chodzic nic jest maly leniuszek wiec cierpliwosi:)

cześc kochane!!!

niewyspana jestem, że hoho, młodzież budziła się kilka razy w nocy. wczorajszego usypiania podjął sie tatus i poradził sobie znakomicie :) jestem i z niego i z Lenki bardzo dumna :)

majuś u nas było ledwie 0 stopni wczoraj :tak: więc sanki były ok. zresztą spacerek trwał ok 20 minut, więc nie za dlugo, a była jeszcze przykryta kocykiem :)

serdecznie gratuluję nowych postępów naszych maluszków :)

aniu ty się nic nie martw! każde dzieciątko rozwija się w swoim tempie i zobaczysz, że pewnego dnia zadziwi cię wieloma nowymi umiejętnościami naraz :)

gag mam nadzieję, że dzisiejszy dzionek będzie łatwiejszy!

agacio strasznie współczuje katarku, to chyba najbardziej upierdliwy element przeziębienia u maluszka. mam nadzieję, że zacznie przechodzić szybko!!!

martusia witaj :)

Ostatnia edycja:
aniu moja Lenusia pewnego dnia zaczęła poprostu podnosic pupkę, później podciągać ja na rączkach, teraz próbuje juz bardziej koordynowac ruchy, także absolutnie nic mu nie musisz pokazywać :) on wie co robić :)))) cierpliwości śliczna!

reklama
Heja
Witam nową mamuśkę i majówczątko!
Jolek jak tam Igorkowe dwójaski, dalej morduje mamę, czy dzisiaj troche wytchnienia się zapowiada?
Bra buziaki dla Lenona
Buziaki dla wczorajszych okrągłomiesięczniaków
styna gratulejsziony dla Nadii
Gag gratki nowej zdolnosci dla Stasia, a co do baby to pewnie tez bym jej cos powiedziała ... no kuzwa łzy zamarzną ... niech sie kobita o swoj mozg zamartwi - bo z takimi pomyslami i na takich obrotach istenieje duze ryzyko zamarzniecia ...
Ania kazde dziecko rozwija się swoim rytmem ... zamiast sie martwic to się ciesz ... jeszcze bedziesz miala na glowie porozbijane nosy, wargi glowy itd i zatesknisz za grzecznymi czasami. Pamietaj ze Darus jest najmlodszy i wszystko jeszcze przed nim :) a Ty jestes swietna i troskliwa mamą.

Ja byłam wczoraj u mamy i krew mnie zalewa bo nic o siebie nie dba :(
U Tymka pojawilo sie jakies uczulenie pokarmowe :szok: ja siedalej zmagam z zapaleniem piersi :-( i jestem mega śpiąca :-D:-D do tego wszystkiego.

Do góry