reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Dzień :-)dobry:-)wieczór:-)

Najlepszego dla wszystkich okrągłomiesieczniaczków :-) Lada dzień będziemy obchodzić pierwsze urodziny...

Aina lachonie, dopiero w butach na obcasie nie naplujesz mi na głowę :-D Kiedy wpadniesz, masz już to prawko? Bo jak nie to ja się do Stetin wybiorę :-p

Jolek nie klep tyle przez telefon, to podobno niezdrowe, komórki się przegrzewają:-p

Przy okazji zabawnych dzieciaczków (uśmiałam się z ja ci go nakarmię :-D) jak pociechy mają 11 lat wcale nie są specjalnie mądrzejsze :-D Kupiłam wczoraj dla Ropuchy do apteczki czopki, położyłam na szafce a moja latorośl prawie dorosła pyta: mamo po co ci te rakietki :eek:

reklama
cześć Hope , nie gadaj jeszcze trochę do roczku, chociaż masz rację, zleci- ale to dobrze, bo jak zaczną się "roczki" to nadejdzie lato... (byle do lata..) brrr

p.s junior się usypia, a ja pizze bym zjadła, hm

a poza tym to nie wiem czemu taki pustki są, wszystkie wyjechały na weekend?;))

Cześć dziewczynki, ale wam tego śniegu zazdroszczę moje dziecko chyba prędko się nie dowie co to śnieg jak wygląda i smakuje:-( No i muszę się pochwalić od tygodnia szukałam pomysłu na prezenty z okazji dnia Babci i Dziadka z tak daleka nie łatwa to sprawa, no i w rezultacie zamówiłam na allegro dwa identyczne kalendarze z zdjęciami Nadii:-) Na pewno im się spodoba. Dobra wpadnę potem i nadrobię teraz muszę się z dzieckiem bawić i chleb wyciągnąć z maszyny.

Sniegu przybywa :)))

A u mnie pachnie cuuudnie piernikiem mmmmmm
Dzis pieklam :p
Tak pysznie i swiatecznie..

Za niedlugo chce tez zrobic pierniczki - bo nadrabiam zaleglosci z grudnia :] jak ktos ma jakis przepis fajny - to poprosze na odpowiednim watku! :)

Na chwilke zajrzalam, bo potem bedzie jazda, gdyz marudna Polinezja
postanowila o 18tej zrobic sobie kolejna drzemke - i spi do teraz.. :/
(bardzo szybko obudzila sie z krotkiej popoludniowej drzemki wiec zawodzila, w miedzyczasie szalejac na podlodze..az padla)

Kamcia - zdrowka zycze, bo widze, ze nieciekawie..!
Poziomki - no nareszcie - superowo, ze male tak pospaly 'normalnie' w koncu!!!
Jolek - czy morze ''przysypane bielą''?? Co na to Igorito? :happy:
Bra - to Lenonek kolejna do ''sprzatania'' podlogi hihiihihihi :))
Mam nadzieje, ze juz nie wymiotowala wiecej ;( ?

Ostatnia edycja:
Dobry wieczor

u nas dzis bylo piekne sloneczko i maly mrozik wiec pieknie, spacerek zaliczylismy, pokoik dla malego na gorze gotowy, nawet sobie w nim dzis troche poszalal az dwa razy sie przewrocil i przywalil mocno glowa w podloge... ale mam nadzieje ze nic mu nie bedzie choc pozniej kilka razy zwymiotowal ale takie malutkie ilosci - czasem mu sie tak ulewa jeszcze wiec mam nadzieje ze to nie od upadku a od jedzenia bo dzis mu pierwszy raz sama ugotowalam i nie za bardzo mu smakowalo sadzac po jego minie....

Buziaczki dla ograglomiesieczniakow :-)

Schorowanym zdrowka :-)

I wszystkim milego i spokojnego wieczoru :-)

Buziaki dla wczorajszych solenizantów!!
My dzisiaj też zaliczyliśmy spacerek, Oli patrzył sobie jak prószy śnieg i tez coś pod nosem gadolił!
Dopiero dzisiaj pozbyliśmy sie świątecznych akcentów w domu, choinka schowana i czeka na następny rok.
Chyba muszę stwierdzić , że Oli już nie potrzebuje 3 drzemek w ciągu dnia tylko 2, zobaczymy jutro jak będzie.
Tyle u nas.
Buziaczki!

Styna ja wlasnie sie zastanawialam nad kalendarzem a ramka ze zdjeciem i obok odcisk raczki i nozki:p No i ramka wygrala bo w tamtym roku w ciazy obiecalam sobie to a za rok bedzie kalendarz;P

karolq daj znać czy udało Ci się zrobić rączkę, bo ja poległam i zmarnowałam 2 puszki gipsu.Junior nie powstrzyma się przed chwyceniem tego co dotyka:-D próbowałam też jak miał miesiąc, ale wtedy było podobnie, plus rozprostowywanie paluszków

Hejka
Padam na ryjek... Dziś byliśmy sobie w LirojMerlin (mój teść tak zaczął mówić i się u nas przyjęło) sprawdzić co tam słychać, bo dopiero u nas go niedawno otworzyli. Młody jezdził wózkiem zakupowym zamiast zakupów, bo było tyle ludu, że wózki dla dzieci się pokończyły. Ciekawe ile ich mają bo ja tam na sklepie może ze 3 spotkałam. Tymek prawie nam pod koniec zasnął, ale mama wyciągnęła chrupki z torebki i dał chłopak radę. Zakupiłam sobie wycieraczkę do domu z owcą, która wita przybyszów. Mam swoje ulubione zwierzątko przy progu.

U nas śniegu brak ;/

Powiedzcie mi czy Wasze dzieci też mają takie niespożyte pokłady energii?? Tymek to jak nabuzowany, prawie nie śpi, a jak już to krótkie drzemki. W nocy też się co godzinę wybudza i bawić mu się chce...
Ja już dzisiaj dochę załapałam i M z nim walczy. Za to wyszorowałam kuchnię, żeby coś robić bo by mnie ciągnęło do sypialni do beksy, która nie chce spać w łóżeczku... Siedzą chłopaki i bajki sobie opowiadają...

Ps. My na dzień Babci i Dziadka odciski stopki mamy zrobione. Jeden zaraz pójdzie pocztą. Tymek najpierw się zdziwił w co mu mama nogę wkłada, oglądał, myślał, a na koniec się poryczał. Nie wyszły za dokładnie bo młody nie usiedzi spokojnie, a na śpiocha nie chciałam robić - 1. prawie wcale nie śpi, 2. wolałam przed kąpielą żeby mu tam żaden gips nigdzie nie został...

Ostatnia edycja:
reklama
hej! nie zaglądałam ostatnio do Was bo miałam gościa - teściowa :-), ale spoko - dogadujemy się, więc było OK :-D
Dzieki za opinie dotyczace upadku Stacha - po tym pierwszym razie było jeszcze ze 4-5 takich upadków do tyłu - najgorsze jest to, ze to wszystko na naszych oczach - tak upilnowały go mama z babą :wściekła/y: dlatego stwierdziłyśmy, że młody ma szlaban na samodzielne poruszanie się - i pilnujemy go na każdym kroku!!!! :wściekła/y:gałgan jeden jeszcze nie ma wystarczająco dużo sił, a wciąż się o cos wspina do wstawania, a poźniej leeeci ;-)

Sorki, że Was nie nadrobię....
przeczytałam tylko kilka postów

majowa....strasznie mi przykro,ze diagnoza sie potwierdza. Trzymam kciuki, żeby choróbsko nie postępowało, żebyście mogli normalnie funkcjonowac z tą chorobą

jolek......ostatnio Staś odmówił zupki z cielęcinką - tej to już nie wyrzuciłam :no:.....jeszcze nie zwariowałam, zeby wyrzucac cielęcinę 55 zł za kg!!!!;-)
Staś dziękuje za buziaki i odwdzięcza się tym samym ;-)
a ja całuję Igorka na wczorajsze 9 miesięcy!!!

a pozostałym 8 miesięcznym jubilatom również ślę mnóstwo buziaków!!!!!

młoda i piękna
......daj linka do tych gipsów na odciski stópek.

Ja na dni baby i dziadzi zamawiam magnesy na lodówkę ze zdjęciem Stacha, do tego dorzucam kilkadziesiat zdjęc do albumu (kontynuacja albumu, który już u nich jest)

Do góry