reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

hej! gratki wszystkich nowych zębuszków! u nas duzo oznak ząbkowania, ale dziąsła wciąż twarde - tak twarde, że jak dziś włożyłam Młodemu palec do buzi, żeby pomacać, czy aby na pewno nie ma tam zębów to jak zacisnął szczenę, to myślałam, ze mi palec "odgryzie" :szok:więc nawet nie chcę sobie wyobrażac co to będzie jak te zębiska się pojawią - bye bye cyckowanie

U nas pogoda lepsza niż wczoraj, więc zaliczyliśmy godzinny spacerek.

A rano (aż wstyd się przyznac bo to w końcu dziś święto) odkurzyłam chatę i umyłam podłogi - szczerze to mam juz dośc tego ciągłego latania z odkurzaczem i mopem -choć robię to co 2-3 dni ;-) ostatnio koleżanka powiedziała mi, że ona za czasów jak jej syn raczkował codziennie odkurzała i myła podłogę :szok: a Wy też codziennie? czy tylko ja jestem takim leniwcem?

a jakie macie pomysły na gifty dla dziadków z okazji ich dnia?

Ostatnia edycja:
reklama
gag ja robię kalendarz - bo dobra pora akurat, z fotami juniora,
co do podłogi- to junior jest znanym tropicielem skarbów z kątów:-D które namierza i szybko likwiduje paszczą:-D Więc nie codziennie, ale co 2 dzień myję- ale takim mopem z parą,bez chemii bo czasami też liże parkiet.A 2/tydzień sprzątanie na błysk(ale to już nie ja:p). Ale i tak ciągne coś memla z zadowoloną miną

cześć kochane moje :)

udanego dzionka wszystkim !!! :)

poziomki u mnie podobnie ;) tez podłoga myta codziennie, ale praniaaaaaa ufff ciągle sporo. co wypiorę i poschnie to znowu góra czeka w łazience ;/

gag pierwotny pomysł to było zdjęcie wnuczek w ładnej ramce, ale babcie dostały na święta, więc teraz nie wiem. ale myślę, że zamówię jakiś bodziak typu "kocham moją babunię" z dejny co by miło było, a co dalej to nie wiem

Ostatnia edycja:
Witajcie:-)

Ja raz w tygodniu góra dwa razy myję:zawstydzona/y: Odkurzam częściej. Tylko, że ja w salonie i sypialni nie mam dywanów i Franek głównie w swoim pokoju na dywanie siedzi, na parkieciecie w salonie się ślizga więc wystarczy że dywan u Franka będzie czysty, bo tam podłogi mało co widać to i myć często nie muszę;-) Choć ostatnio tata urządził małemu w salonie pokaz banieniek mydlanych podłogas się tak kleiła że kapcie się oderwać nie chciały:dry:Ale posprzątał :tak:A pranie właśnie muszę włączyć zaraz, Franka 2x i nasze2x tylko gdzie ja to wszystko pomieszczę :confused::szok:

Dla dziadziów i babci nie wiem co może faktycznie zdjęcia w fajnej ramce?:tak:

Witam się :)
gag - my robimy albumy z fotkami od narodzin do teraz :) Na święta hitem było zdjęcie Mikołaja w mikołajowej czapie w ramce. W zanadrzu mamy też kalendarze, a jeśli mogę zareklamować trochę męża to fajnym pomysłem są też puzzle - Puzzle sklep, fotopuzzle, puzzle dla dzieci, puzzle do układania ze zdjęcia - Fotopuzzle.pl | Strona główna wiem że mają sporo zamówień ze zdjęciami bobasów :)
basiekk- w pracy całkiem dobrze. Te 3,5 godziny zlecą migusiem, roboty mam tyle że nie ma czasu na zbędne rozmyślania.A byłam spokojna bo mężu miał teraz tacierzyński więc Mikołaj był w dobrych rękach. Oczywiście była też opiekunka, ale w razie co zawsze był obok i tatuś. Teraz już Weronika sama będzie sobie musiała poradzić, ale będzie dobrze. Jedynie mi ciężko zwlec się z wyra o 5.30, ale cóż poradzić :)

Z podłogami mam spokój bo jeszcze nie raczkuje łobuz, choć już potrafi wleźć pod stół.

A dzisiaj pierwszy raz wychodzimy oboje z mężem na imprezkę :) Musimy dzisiaj syna zmęczyć, co będzie łatwe bo idziemy po przerwie świąteczno-noworocznej na basen, wykąpać, nakarmić, sru do wyra, a my smyk do znajomych :) Bardzo się cieszę :) Z młodym zostaje ciocia Wera, a my się trochę rozerwiemy.

Miłego dzionka wszystkim :)

styna, powrót do pracy ehhh. Fajnie ze sobie załatwiłaś, żeby dużo czasu mieć dla Nadii.
poziomki, ach ten tort. Mam nadzieję, ze smaków kremu nie robiłaś sama, tylko są z torebek? To mi odbierze apetyt.
Agniieszka, zdrówka, wiem co czujesz.
karolka, spokojnie, moż e Jej to minie. Byłas u weterynarza?
Alex, u mnie też po ciąży strasznie wypadały. Doknęłam ręką żeby przeszesać, a tam już kilka. Były wszędzie, na poduszkach, w łazience na podłoze i w wannie w czasie kąpieli pływało ich masa. Nawet w gąbce były powbijane. Nagle przeszło. Ja mam strasznie duzo włosów, więc żal mi nie było, ale wkurzało mnie jak były wszędzie.
pesefona, gratki ząbka.
poziomki, komornik za alimenty?
jaipur, Ty to masz życie...
gag, myślałam o koszulach dla dziadków.
salsera, udanych pląsów.

Szósty ząbek jest, przedziera sie siódmy. Ostatnio rosną jak szalone.

reklama
Do góry