reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2011

ja padne:wściekła/y: styna łącze sie z Toba w bólu:tak: Tymol ma radar na watek maj:wściekła/y: wszystkie inne da mi nadrobić, wchodze na maj a tu buuuuuuuu:wściekła/y: ja go nigdy nie nadrobie:wściekła/y:

to ja szybko pogratuluje salserze a raczej Mikołajowi zabka:tak: i życze majowej zdrowi dla męża i dobrych wyników:tak:

spadam... pięknego dnia wszytskim:-)

reklama
Witamy sie,
jaki ja dzis mialam sen o matko, snilo mi sie ze bylam w ciazy z blizniakami a dodam ze u mnie to mozliwe nawet bardzo az mi slabo na samo mysli o blizniakach. Nic mi sie nie chce, siedze w pizamce a co mi tam. Co do zakupow to ja sie tez zbieram zeby sobie cos kupic no ale zawsze zobacze cos dla malego a sobie nic nie kupie.

Witamy
U nas dziś znowu ciepło-jak na koniec listopada oczywiście 8 stopni słońca brak póki co ale nie jest źle oby było tak jak najdłużej bo nie znoszę zimy brrrr pozdrawiamy Wszystkich serdecznie
Agniieszka ja mam to samo córka ma wszystko ja nic hehe

Dobry :)
Agnieszka - ale to chyba nie był proroczy sen co?
Bra - fajny taki wypad na zakupy :)
Ja zmykam buszować na necie bo męzuś wpadł na wspaniały pomysł żebyśmy sobie przerobili kuchnię :) To znaczy zmienili dodatki typu zegar, obrazki, może rolety. Na razie wszystko jest po teściach a tak bysmy mieli po swojemu te duperelki i może by się udało z meksykańskim wnętrzem ogarnać :)

Dzieńdoberek.
Julek chyba sam się wykończył wczoraj tym swoim marudzeniem. Jak go położyliśmy o 19.30 to obudził się na karmienie o 6.10. I nawet nie słyszałam, żeby się w nocy specjalnie wiercił. Nie miał chyba siły bidulek. Zobaczymy jaki dzisiaj dzień będzie.

Ypra, buziak dla synka!

Witam się :-)
Krzysiowi dokucza ten 2i ząbek, więc maruda straszna. Usnął teraz na te swoje 30 min.
A z jednej strony coś bym sobie kupiła a z drugiej nie. Jak już jesteśmy na zakupach, to rozglądam się co by tu Małemu kupić.
Alex moim zdaniem przerywa. Ja na wypoczynkowym się rozchorowałam i dostałam L4, po skończonym chorowaniu zużyłam wypoczynkowy, z opieką pewnie tak samo będzie.

hej kochane :D

dołączam do mausiek dzieci z radarami na "maj" ;-) co zaczynam pisac to zaczyna sie przebudzać i co janciekawsze nie wystarczy pobujac wózeczka na siedząco, trzeba wstać. jak wstane, to dopiero usypia- a nawet oczek nie otworzy, więc czujna jest niesamowicie :-D
niedługo trza się zebrac i na spacerek uciekać, a tak naprawdę to przede wszystkim do "pana cukierka" - tak mówię na pana w sklepie ze słodyczami, bo nic nie ma w domu, a jak u nas brak slodyczy to domownicy nieszczęśliwi, a ile można wylizywac nutellę ze słoiczka :-D
mimo stresu za kierownica, wczorajsze zakupy zrobiły mi dobrze, bo poraz pierwszy od dawna nie śniły mi sie głupoty :tak:
to narazie spadam na inne wątki, a Wam życzę udanego dnia.
madzik, mam nadzieję, że ten będzie lepszy &&&

hej:)
ladny dzis dzionek sie zapowiada to pewnie na spacer ruszymy, pozniej ma mnie odwiedzic mama a ja bede robic gofry:-)

ide Was ponadrabiac bo jestem w lesie:p ale postanowilam dzis najpierw napisac a potem poczytac bo w odwrotnej kolejnosci nigdy nie starczami czasu na to pierwsze ale zamotalam:-D

Dzień dobry:-)

Bardzo kocham TŻta ale dzisiejszej nocy tak chrapał, że miałam ochotę go zbić:wściekła/y: umarłego by obudził, a co dopiero zasnąć przy takim trąbieniu:angry: Franek wprawdzie usnął a ja się męczyłam z dwie godziny...

Pracowity dzień dziś u mnie. Z rańca ugotowałam zupę, przygotowałam jarzynki i mięsko dla młodego, drugie pranie się już robi, chwilkę przycupnęłam ale zaraz Fransisco się obudzi:sorry:

Agnieszka może sen był proroczy?;-)
Madzik dziś już mam nadzieję tylko uśmiech będzie gościł na twarzy Julka:tak:
ypra oby szybko się wykluł:-)
bra mi zakupy też robią dobrze choć wolę co innego:-D:-D:-D

poczytam co na innych wątkach:tak:

przeczytałam wszystko jak mały wsatanie zmykamy na spacer:-)

Ostatnia edycja:
reklama
jejku jak ten czas szybko leci ...
Buziaki dla 7miomiesięczniaka Krzysia Ypra przekaż :)

A u nas wojna domowa. Młody przechodzi skok rozwojowy - przynajmniej ma wszystkie tego objawy.
"26 tydzień

Okres marudzenia moze zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie. Dużo sie teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki.
Zauważa fizyczną odleglość pomiedzy przedmiotami i pomiedzy ludzmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauwaza i na co reaguje jest odleglość pomiedzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwieksza ta odleglość a w dodatku samemu niemozna miec na to wpływu moga byc dla dziecka przerazajace.
Bardzo absorbujaca i interesujaca jest obecnie obserwacja położenia róznych rzeczy wobec siebie – rzeczy moga byc w sobie wzajemnie, na sobie, pod soba itd.
Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robic żeby sie cos dzialo. Wyłącznik swiatla jest super dla tego rodzaju eksperymentów! Dziecko zaczyna zauwazac, ze niektóre rzeczy/sytuacje sa ze soba zwiazane. Np ze klucz przekrecony w dziurce w drzwiach wejsciowych oznacza, ze tata jest w domu! Dziecko zaczyna rozumiec, gdy cos jest ”nie tak” np gdy ludzie zderza sie ze soba – to moze byc zabawne – ale i przerazajace. Fizycznie dziecko zaczyna lepiej koordynowac swoje ruchy, raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Bardzo wazne jest, by pamietac, ze dla kazdego dziecka swiat relacji bedzie innym – wlasnym- przezyciem – calkowicie opartym na tych umiejetnosciach, które dziecko zdobylo w poprzednich skokach rozwojowych. "

W dodatku zęby mu chyba na górze idą, ma jakieś takie tkliwe dziąsełka i takie troszke jakby czerwone-sine.
Uśpiłam go właśnie i lecę głowę myć.
Już się boję czwartku jak na to wszystko nałoży się jeszcze szczepionka....

Do góry