reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Matusia, w pracy jak to w pracy, cały czas myślami byłam w domu i zastanawiałam się jak tam Mała, czy zjadła śniadanko, obiadek itp. Dobrze, że przynajmniej 7 godzin, a nie 8. Z drugiej strony fajnie tak do ludzi wyjść po ponad 8 miesiącach.
Jakoś to będzie, poradzimy sobie...

Co do ekspresu, to ja mam Dolce Gusto - to też taki na kapsułki. Stoi teraz nieużywany. Na początku był szał i zachwyt, teraz jakoś szkoda kasy na kapsułki.

Polecam za to frytownicę tefala Actifry,
Actifry - Frytownice - TEFAL POLSKA -
to taka nietypowa frytownica, bo frytki się pieką ogrzewane gorącym powietrzem. Daje się tylko trochę oleju.

reklama
marzena akurat ogórki kiszone i kapustę kiszoną mamy u nas w osiedlowym sklepie na polskiej półeczce :-) wiec o to sie nie martwię..
ale oni tacy sa wybrakowani w tym jedzeniu..
poisałam keidyć nie mają chipsów paprykowych, nie mają czegoś takiego jak chałwa.. nie maja duzo rzeczy do ciast...
a do kabnapek to już nie wspomnę.. bo jak sie nie okupić w pl sklepie to nie ma z czym jeśc tylko wędliny o prawie tym samym smaku albo serek philadelphia :/
a już nie wspomne o kiełbasie!!! mają tylko salami , albo jedną taka jak paróweczki ale surowa i trzeba ją robić na oleju jak frytki :szok: i jest taka ochydna... że szkoda gadać..:-p

teraz odliczam dni do przyjścia galaretek do domu:-) już się nie mogę doczekac :D

Ooo aaaa zapraszam na kawę, pewnie, z rogalikami drożdżowymi, ciastem marchewkowym czy brownie? :-) Aina tylko skąd ja ci na mojej wsi syrop różan wezmę? :zawstydzona/y: Taki prawdziwny?

Dawno was nie gnębiłam, czytam co tu produkujecie i zajadam marchewkowe :-p:laugh2:
DSC_0053.jpg

Kto mnie za to nie lubi, no kto?:-D:-D Najbardziej smakuje takie na żywca, bez dodatków, ewentualnie polane mleczną czekoladą.

Futrzaku a o jakie sekrety konkretniej chodzi? :-) Parzenia kawy? Sprzętu? Pogubiłam się, mam kostki cukru zamiast mózgu :-p

Hope -kotek po prostu jak zrobić pyszną kawcię bez tak fajnego "kawomatu" co non stop wyskakuje na reklamie ? :tak:
Lwiapaszczka- fajna frtytownica :tak: a jaka jej cena?

myślę, że należy zacząć nakladać jakieś forumowe kary na hope... za duzo już tych słodkości, no gdzie sie nie obejrzysz tam hope i jej ślinotokotwórcze wyroby noooo :-D

ale moja młoda spryciula.. siedzi sobie koło mnie na kanapie.. bawi się chusteczkami i skarpetką :-p za chwilę patrzę a ona zrzuca puder który leży obok... ja go podnosze a ona znów na dół..
już nie podniosłam i obserwuję ... a Emcia sobie zrzuciła chusteczki za chwilę fik i się położyła..
wychyliła głowę za kanapę i patrzy w dół na chusteczki i puder... wuciąga rączkę i chce sięgnąć to ją pilnuję żeby nie spadła.. ja patrzę a ta się jedną ręką łapie mojej nogi a drógą chce sięgnąć swoej zdobycze...:eek: :-D
no i na koniec wzięła i się obróciła i chciała się spuścić nogami w dół :-D haha mała spryciulka.. musiałam jej podać "zabawki" bo by mi uciekła :-p

Matko kochana nie było mnie od piątku a tu tyle mam do nadrobienia. dopiero ogarnęłam maj i watek Filipkowy!!
Niestety nie jestem w stanie odnieść się do waszych dyskusji.
Ale na pewno śle buziaczki wszystkim okragłomiesięczniaczkom!!

U nas pogoda tez do bani, dzisiaj cały dzień taki szarawy, że w domu światło przez cały dzień miałam włączone. No i w koncu kupiłam sobie mega cieplutkie kozaczki skórzane na spacerki z małym, bo bylo mi juz tak zimno w nogi, że szok.
Młody ostatnio upodobał sobie krzyczenie, jak coś chce to strasznie krzyczy i jak rano sie obudzi to tez niezły koncert daje. Sąsiedzi chyba przez niego też sie budzą, a zaznaczam że pobudkę mamy o 5.30:)
A tak poza tym to nie mam czasu na nic bo synek upodobał sobie rączki i nic mi nie daje zrobić!
Idę nadrabiać pozostałe wątki, które pewnie dzisiaj i tak nie dam rady przejrzeć!
Milej nocki!

reklama
A mnie jakoś nie ruszają te ciasta...No chyba że któraś by wstawiła jakiś torcik swojej roboty taki dobrze nasączony z owockami i pycha kremikiem lub bitą śmietaną :tak:

Marzenka
brawa dla ciebie. Kamcia już straciła nadzieję.

Co do ekspresu to mi się marzy taki kolbowy. Byłam kiedyś na szkoleniu na takim sprzęcie jak pracowałam w koktajlbarze. Dokładnie parzenia kawki i zdobienia nas uczyli :happy:

Lepi
to kiedy do ortopedy teraz idziesz??pewnie kolejki są:/ Współczuję dolegliwości. Mnie przez jakiś czas męczyły kolana i ból przeokropny,ale od jakiegoś czasu mam spokój.

Lwiapaszczka
a z kim mała była jak Ty w pracy???

Do góry