reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Od dwóch dni mam dość mojego dziecka. Całymi dniami stęka, grymasi przy jedzeniu, a przy karmieniu łyżeczką już całkiem można dostać szewskiej pasji od marudzenia. W nocy pobudka co 3 godziny jak za czasów noworodkowych. Nawet moja teściowa stwierdziła dziś, że jest nie do zniesienia to jego zrzędzenie. Mówię Wam, zwariować można. Jeśli to nie zęby, których nie widać, to nie mam pomysłu co to może być. Ręce mi opadają.

reklama
Madzik zęby bolą najbardziej podobno jak wyrastają poza kość. Nie znam dokładnie nomenklatury stomatologicznej ale od momentu wybicia z kości do wyrżnięcia dziąsła może być nawet 2 miesiące. Więc teraz zębów nie widać ani nic ich nie zapowiada ale ból może być. Trudne chwile przed nami z tymi zębami ale każdemu dziecko kiedyś wyjdą, każdą z nas to czeka :( Łudzę się że młody będzie znośny tak jak Paula, nawet nie wiedziałam kiedy zęby szły, miała tylko dziwny dwu-trzydniowy katar, lekką temperaturę i śluzowate kupy. A potem był już ząbek :)

Trochę jestem zdołowana, bo facet robił nam dzisiaj obudowę kominka i wyszło beznadziejnie. Zupełnie inne kolory wyszły niż wybieraliśmy. Będzie poprawiał w poniedziałek ale humor zrąbany. Mój się darł przez telefon a ja nie znoszę być świadkiem takiej sytuacji bo zaraz się wczuwam w ofiarę darcia i mi przykro za niego ;-)

Jutro znowu malujemy poddasze, mam nadzieję skończymy wreszcie sufity i ruszymy z kolorem na ścianach. Dzisiaj zamówiła do dziecięcych pokoi "firanki":

Odmień swoje okna FIRANA 150x160 Baby Ball (1863991313) - Aukcje internetowe Allegro

Podobno są upierdliwe w utrzymaniu ale co mi tam ;) Tradycyjne firanki mnie nie kręcą.

Ostatnia edycja:
jolus buziak dla Igorka z okazji 6 miesięcy!
Futrzaczku zdrówka dla Szymcia!

A moj mały od poniedziałku co chwile sie wybudza w nocy, tak więc zabieram go do siebie do wyrka i przynajmniej nie muszę co godzinę wstawać bo chyba bym padła. Chyba to przez te zęba- przynajmniej mam taką nadzieję.

Niestety nie nadrobie... W Olsztynie zmarl 4-miesieczny chlopczyk, chory na serce, czekal na przeszczep (niestety nie doczekal), jego rodzice w czasie kiedy byl w szpitalu mieszkali pod nim przyczepie... To straszne siedze i placze i nie moge dojsc do siebie...

Jaipur, ale od dwóch dni jest taka tragedia. Wcześniej wszystko było ok. Z poprzednimi skokami też nie było problemów. I przy jedzeniu grymasi, jak nie jest bardzo głodny to nawet butli nie chce, co mu się nigdy nie zdarzało. A najgorsze jest to, że jeśli to nie jest kwestia zębów, to naprawdę brak mi pomysłu skąd to się wzięło. Jak się nic nie zmieni do poniedziałku to się do pediatry przejdę, bo on jest naprawdę nie do zniesienia. Na zmianę z mężem wychodzimy z siebie:)

Karolka, co za tragedia:( Współczuję rodzicom:(

Madzik może po prostu Was trenuje już, żebyście byli przygotowani na czas dorastania :-D ja bym obstawiala zęby ... u nas też nuie było nic widać a Tymek przestał przesypiać noce, no i poszło w sumie 2 na raz ... tyle że ta jego upierdliwośc trwała z miesiąc .. i dopiero się kończy ... jak się mocno niepokoisz to przejdź się do pediatry ... może co wyduma ;)

jolek gratulacje dla nasz4go staruszka, buziaki i uściski :*******

więcej nuie wiem co mam pisać jestem po tańcach latynoskich, już czuje ten wielki zakwas ...ale biore sie ostro za siebie bo zatarciuch jestem pierwszej wody.
Buziaki dziewczyny :) dobranoc

reklama
Do góry