reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

moje dziecko dzisiaj jest niemożliwe :-p
to starsze oczywiście...
siedzimy w salonie ja przy kompie młodsza an macie a starsza się bawi..
a za chwilę "mama oc tam" i pakuję lapka , ładowarkę , Emkę i szorujemy do pokoju..
za chwilę mama idziemy
no i do salonu woła.. wiec znów pakuję wszytsko i do salonu..
5 min zabawy,.. a ona woła do pokoju
:sorry:
to znów powtórka z rozrywki i lecę do pokoju ze wszytskim i z Emmą a szanowna się bawi ;-)
a teraz wlazła na łózko piętrowe na górę nie używając drabinki(ponieważ jest odkręcona po to żeby właśńie nie wchodziła tam i nie spadła czasem) !!
no pięknie... bawi się na górze misiami bo tam ma poustawiane .. a ja dale sobie czytam forum i zerkam na nią..
za chwile wisza nózki bo córka postanowiła zejść :szok: więc ją szybko sama ściągnęłam i muszę teraz pilnować bo wiem do czego jest zdolna :-p

reklama
Witajcie :-)

Persefona, lepi buziaki dla Maluszków,
Futrzaczku dobrze, że się przyznały,
Persefona trzymam kciuki,
Kamia zdrówka życzę,
Kamcia pełna energii Vi, podziwiam wszystkie mamy co mają więcej niż 1 dzieciaczka, nie mogę sobie tego wyobrazić jak u mnie będzie,
Aina fajny zakup mąż poczynił, ja chyba pożyczę od mamy blender, który sprawiliśmy jej na ur., super urządzenie:tak:
Mały budzi mi się w nocy co 40 min., 60 min i 90 w zależności od humoru. A kiedyś narzekałam, że tylko 4 godz. ciurkiem w nocy przesypia.
Ubraliśmy się na spacer, a tu gradem sypnęło :szok: więcwyranduję Małego przy otwartym balkonie.

Ostatnia edycja:
U nas dzisiaj słoneczko. Ale zimno.

Kamcia ja podziwiam Cie za cierpliwość :)

Buziaki dla miesięczniaków.

Futrzaczku aż strach pomyśleć ile razy w takiej sytuacji farmaceuta się nie przyzna...

Persefona &&&

Kamia zdechlaczku, kiedyś przejdzie :)

Nie umiem pogrubić czcionki w tym nowym edytorze grrrrr!!!

Mati niedawno odkrył kota! Wodzi za nim wzrokiem i gulgocze :) Kot tradycyjnie ma wszystkich i wszystko w doopie ;)

Kamia dużo zdrówka:)
Kamcia podziwiam, dzielna jesteś, że tak sobie dajesz radę z dwoma małymi bąblami. p.s. już wcześniej miałam zapytać - wozisz już Emcię w spacerówce?? Bo ja też mam Tako a w gondoli już mega ciasno tylko w podkulonymi nóżkami i powoli się nad spacerówką zastanawiam.
Persefona trzymam mocno kciukasy, żeby właśnie Ciebie wybrali

U nas słoneczko wyszło jak tylko mała wstanie, zje pociskamy na spacer:)

Ypra Mąż rzekł;że teraz już się z ciast i zupy-krem nie wymigam:tak: dzisiaj koktajl bananowy, a jutro kalafiorowy krem!:) Grad!!!???
Kamcia ma charakterek Twoja Vi:)
Persefona trzymam kciuki za Ciebie:tak:
Bąk nie chce spać a ja śpiąca...

Basiek, z tym smokiem to tak samo jakoś wyszło. Zauważyłam, że mniej go potrzebuje, nawet jak mu dałam do zaśnięcia to wypluwał wcześniej i zasypiał bez. Teraz już trzeci dzień leci jak nie dostał ani na sekundę i jest ok. W ciągu dnia przed spaniem czasem marudzi, ale nie drze się. Max 10 minut stękania i smacznie śpi. Jeszcze taki plus, że się nie budzi jak smok wypadnie podczas snu:)

persefona życzę żeby to akurat Ciebie wybrali :-)
marzena ja nie mam cierpliwości :-p
przy dzieciach się trochę hamuję i chyba już mi tak zostanie .. ale nigdy nie byłam taka cierpliwa jak teraz :-p
paula życzę udaego odsmokowania małej :-) obyu się udało jak najszybciej
a mały wyczuł pewnie Twoje rozdrażnienie dlatego się budził w nocy.. też tak mam nieraz.. jak Vi nózki bolały i się w nocy budziła a ja nerwowa byłam i do niej wstawałam po kilka razy to i Emma o dziwo się budziła-ta co przesypiaa całe noce ;-)
także spokoju i jeszcze raz spokoju życzę :-)
ypra o spaniu mamy temat :-p
basiekkk ntak tak już dawno w spacerówce wożę :-)
bo w gondoli by ł ryk jak miała się położyć tak więc gondola od dawna złożona :-)
a tak Ci powiem że w Tako maja jedną z większych wózkowych gondoli bo pamietam jak wybierałam to sprawdzałam wózki właśńie pod tym względem

Witam się :)
w końcu chwila na BB
M w pracy - od 6 rano do 18 wiec my sami...
Dziś słyszałam w radiu o protestach pracowników Zusu - babka powiedziała, że pikietują bo zarabiają tylko 2tyś netto. Ja nie mam na wet tyle brutto. Scyzoryk mi sie w kieszeni otworzył bo nie mam gdzie popikietować.

Marzena - mój Tymek też jakoś od tygodnia kota zauważa i ciągnie do niego, mizianko rączką a kot w zależności od humoru albo sie daje, albo ucieka i podgryza. Na szczęście nie mocno i nikt z tego powodu nie cierpi, ale to znak że dama nie ma ochoty na szudranie.
Dodatkowo moje dziecie zafascynowane lustrem i swoim odbiciem, a także włączaniem i gaszeniem światła. Tata pokazał i teraz klik-klik jak tylko w polu widzenia pojawi sie pstryczek.

Dziś byliśmy na spacerku - chłodno. Potem sprzątanie, zabawa, ugotowałam gar bigosu i poporcjowałam sobie do zamrażarki, będzie na później. Zrobiłam pranie pościeli a sąsiad dooopa postanowił sobie pokopcić i wszystko mam osmrodzone - będę musiała wyprać jeszcze raz chyba że zdecydujemy się spać w takim, ale wątpię...

Aina mniam co za pyszności. Ano był grad, deszcz, słońce potem znów deszcz. Udało nam się w chuście trafić na słońce. A deszcz nas nie złapał bo byliśmy już w klatce. Tylko mężulek biedny zmókł.
Mloda też sąsiad wybral sobie porę :no:

reklama
Dobry wieczor.
Lepi, Persefona buziaczki dla 5-miesieczniakow.
Persefona trzymam kciuki za prace...
Kamcia agentka z tej Viki, musisz miec teraz oczy na okolo glowy...
Paula oby rozstanie ze smokiem poszlo szybciutko...
Madzik gratulacje ze pozbycie sie smoka, u nas jeszcze potrzebny do zasypiania i wyciszania sie...

Do góry