reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Za chwilę czas kąpać krzykacza a dzisiaj jestem sama i będzie trwało dwa razy dłużej - a to oznacza dwa razy tyle wrzasku po wyjęciu z wody. Męża puściłam na męski wypad, wróci jutro a ja tu się będę z tym ślimaczyć. A ten maluda jeszcze marudny strasznie bo ani razu nie pospał w dzień jak trzeba, zawsze go cos wybudzało i koniec drzemki był. Może przynajmniej na noc padnie.

reklama
cześc kochane :) dzionek minął mi dzis ekspresowo :) wybrałam sie do fryzjera i pierwszy raz w życiu mam krótkie włosy :) ale czuje sie w nich super :) w związku z tym musiałam zostawic moja małą, skończyło się na 4 godzinach, bo jeszcze zakupy prze- w lodówce było jedynie światełko ;) no powiem wam, że wróciłam, w odpowiednim momencie, bo tak płaczącej jej jeszcze nie widziałam :( aż plamy na buźce jej wyszły. miałam okropne wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony powoli trzeba wracac do "wychodzących".

He he Salsera witaj w klubie.. M dziś na noc poszedł do roboty więc kompanie młodego spadło na mnie. U nas też było dziś marnie ze spaniem bo tylko dwie drzemki po pół godziny :( Teraz mi próbuje przykimać ale mu nie daję. Zaraz idę lać wodę i sruuu do mycia:)

Bra pochwal się jak wyglądasz..jestem strasznie ciekawa

Ostatnia edycja:
Jolek ja nie walczę z plamami, jeszcze dwa razy założy szmatkę i do pudła ;-) A dzieci jedzące co innego niż mleko trzeba ubierać już "domowo" i wyjściowo, nie ma innej rady. Brudzenie dopiero się zaczyna, potem dojdzie plastelina, modelina, farbki, samodzielne jedzenie itd :-D

Hejka

Piona ! u mnie też nocka nie najlepsza :no: mały od 3 do 4 koncert postanowił sobie urządzić ale to podejrzewam za sprawą swojej kochanej mamy co się opiła mleka z czosnkiem i miodem, nie wiem jak bo nieprzytomna byłam ale jakoś udało mi się go ululać z powrotem , mieszanka pomogła bardzo bo gardło już nie boli a nosem mogłam swobodnie oddychać9 bo potem w ciągu dnia masakra katar mam okropny! ) więc dzisiaj przydałaby się powtórka ale dziś już nie chce mu tego robić .

Bra, Matusia- Całuski dla dziewczynek ! :*
Bra- pewnie że musisz powracać do świata wychodzących :tak: będzie coraz lepiej :) a powiedz jak mała Sinlac przyjęła ?
Jolek- ja nie pomogę niestety :no: ale co to Twojej potrzeby to pomyślałam że może przydałby się Nam wątek coś w stylu " Dobre rady na wszystko " hmm co Wy na to ???

Edit: Mykam na mam talent wpadnę potem :)

Ostatnia edycja:
Hope ja od samego początku ubieram domowo lub wyjściowo...ale niektóre jeszcze ciuszki mam pożyczone więc ...

Futrzaczku dobra pomysła z tym tematem:tak:

Cześć laseczki!
Ciężki dzionek za mną. Jakoś sporo pracy dzisiaj miałam. Sprzątanie, pranie, prasowanie, gotowanie to wszystko w tak zwanym międzyczasie:tak: bo meritum mojego czasu to Klusia:-D.

Bra - wielki buziak dla Lenki, super, że jesteś zadowolona z fryzurki:-)
Persefona - udanej zabawy, mam nadzieję, że choróbsko jednak Ciebie ominie
yes2.gif

Matusia buziaki dla Majeczki

jolek jutro postaram się wstawic fotkę :)
futrzaczku a no tak przyjęła, że nie przyjeła ;) zrobiłam jej płynny , aby mogła wciągnąc z butelki, ale nie poszło :) w tygodniu kolrjna próba, tym razem na gęsto z łyżeczki :D

persefona, biorę rutinoscorbin, psikam do nosa różnymi wodami i piję ten sok i wyobraź sobie, że coraz lepiej się czuję. Pij, pij go, powinien pomóc. Aaa i jeszcze czosnek wkręciłam w masło i smaruję tym chleb codziennie.
Kamcia, ja tak miałam w ciąży, że w domu to ledwie chodziłam, wszystko było mi ciężko, ale jak mnie mąż do centrum na zakupy zawiózł, to w szoku był jak szalałam między półkami.
bra, wyobrażam sobie że w każdej fryzurze Ci ładnie, masz ładną, drobną buzię.

Maja dziękuje wszystkim za urodzinowe buziaki.

Maja była dziś pierwszy raz z moją mamą, bo my byliśmy na pogrzebie (teściowej brat zmarł) i nawet babcia sobie poradziła, ale lekarstwem na marudzenie śpiącego dziecka okazał się spacer. Spacerowała 2 godziny, co dla mojej mamy jest cudem, bo jest po kilku operacjach brzucha i biodra, więc nie chodzi za dużo.
Dziewczyny, czekałam na tą chwilę bardzo długo, by znów mieć zapał do odchudzania. Koniecznie muszę schudnąć i to bardzo dużo, ale brakuje mi sił. Może któraś ma doświadczenia z tym i doradzi mi coś? Na razie chęci mam, ale na jak długo to nie wiem.

reklama
Witam się niedzielnie...Ojjjj muszę Was nadrobić kobitki...ale to już nie dziś, bo dziś chrzcimy małego łobuziaka :-) Więc życzę słonecznej i udanej niedzieli kochane Mamusie z Majówczątkami :-) Kuba dziś konczy 4 miesiące...matko kiedy to zleciało...:szok:

Do góry