reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Dziewczyny tak jak uprzedzałam parę dni temu ... chciałabym Was prosić i Waszych partnerów czy mężów czy chłopaków o wzięcie udziału w badaniu mojego autorstwa. Badania są zupełnie anonimowe i ich wyniki znajdą się w mojej pracy magisterskiej :)
Poniżej zamieszczam link do ankiety: Badanie K i M
Było by super, gdybyście namówiły do współpracy swoich chłopów. Wypełnienie ankiety zajmuje od 25 do 40min, troche długo ale badanie rozplanowałam tak, że można sobie robić przerwy (byleby nie wyłączać przeglądarki). W razie jakichkolwiek pytań chętnie odpowiem i jeśli będziecie chciały podzielę się wynikami :p

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc babeczki u nas znowu nawrot kolki :-( wczoraj bylo darcie od godz 15 do 20...coraz to wczesniej sie zaczyna...chyba zakupie te czopki, o ktorych piszecie, bo juz nie daje rady...jesli tak sie objawia skok rozwojowy to ja dziekuje...no a kolki niby powinny juz minac...juz nawet ten sab nie pomaga...

Jolek ja sie porodu nie balam,a byl koszmarny, balam sie kolek tez sa i tez koszmarne, boje sie zebow i zaloze sie ze tez beda tragiczne w przezyciu, jeszcze na dodatek mamy rehabilitacje i zapewne za tydzien po wizycie bioderkowej dojdzie pieluchowanie...u mnie jest wszystko...

Najlepiej jak mnie tesciowa przedwczoraj dobila...mowie jej ze moze bede miala kupca na wszystkie ubranka po Oskarku, a ona mowi zebym zostawila je dla drugiego, no to ja jej na to, ze predzej je mole zezra zanim ja bede miala drugie dziecko, a ona w krzyk! Mowi no teraz to troche za szybko ale za rok juz mozna, tak jak u nas co 2 lata chlopaki sie rodzili (a ma ich 3 ) no tak na pewno a jeszcze niedzwno sama plakala ze 6 lat nie spala, bo wszyscy 3 sie darli a kysz!!! Nie predzej jak 4 lata! O nieeee poki nie zapomne jaki to koszmar jest na poczatku, co innego zeby kolek nie bylo...

Żelka już wypałniam ankietę:)
Marzenka a jaką masz ciekawą książkę do poczytania???

Mój Bąk dobrze zasypia "odpukać" lubi gdy mu się spiewa:) Ale są gorsze wieczory jak u wszystkich:) Dajemy rade co by nie było. Jutro mój P wyjeżdza, zostaje sama z Małym:) W sobote koncert Rubika, ale raczej się nie wybieram. Jak u Was pogoda??? u mnie cieplutko:) miłego dnia kobietki:)

cześć dziewczyny,
ale u nas zrobiło się zimno... brrr... 15 stopni i deszcz ;/

Mandrzejczuk,
kochana u mnie na kolki pomagała mieszanka- sab simplex do każdego karmienia, debridat rano i wieczorem, bio gaia raz dziennie i delicol co drugie karmienie. Dopiero po takiej mieszance młody był spokojniejszy i spał. Bez tego spał 9 godz dziennie ;/ Debridat czyni cuda ale jest na receptę.

Marzena, gdzie teraz emitują chirurgów ?

Ja właśnie zastanawiam się co zrobić z ciuszkami małego. Szkoda mi sprzedawać bo planuje drugie dziecko ale liczę na dziewczynkę :) ale tez nie mam miejsca w mieszkaniu a piwnicy brak ;/ twardy orzech do zgryzienia.

Witam się,

Mały był strasznie śpiący a usypianie zajęło mi kupę czasu, a po 5 min. już wstał :-( Teraz juz ma dosyć leżenia i mnie woła...

Wczoraj spróbowałam z piętką chleba i bardzo mu się spodobała, jak zabrałam to był wrzask. Nie wiem oznak ząbkowania nie widzę jako takowych tylko bierze wszystko do buzi, łapki po łokcie wsadza, strasznie się ślini i marudzi i jak tu nie weirzyć w ząbki? Specyfików żadnych jeszcze nie stosowaliśmy, ale czasami to mam już ochotę zacząć działać.

Oj muszę lecieć...

Witam :-)

U Nas chłodniej w końcu cieszę się bo już miałam dosyć duchoty .

My jesteśmy bardzo ostrożni z podawaniem leków i innych dzieciom, Filip jeszcze na szczęście nie musiał uświadczyć a Szymcio w wyjątkowych sytuacjach i jeśli naprawdę ich potrzebował.I dzięki temu skutek działania był prawie natychmiastowy.

Jolek- przy Szymku miałam Bobodent i się sprawdził :tak:
Żelka- postaramy się wypełnić ankietę
Mandrzejczuk- biedna - tulę :* ale tak czy siak rzeczy sobie zostaw na pewno się jeszcze przydadzą bo nie długo o wszytskim złym już zapomnisz

Wczoraj oglądałam mój serialik "Przepis na życie " ojj uśmiać się tam można :-D a w przerwach na meczyk przełączaliśmy. Nawet dali rade Nasi (w porównaniu do tego co było już z Naszą piłką) a na pewno będzie jeszcze lepiej.

mandrzejczuk bidulo normalnie az Ci wspolczuje
My tez chcemy drugiego za 4 lata, najlepiej jakby byly 4 lata roznicy
Misia tez lubi jak sie jej spiewa, wieczorami wlaczam "kolysanki utulanki" i spiewam razem z nimi, i odplywa momentalnie. wlasciwie to nawet bez kolysanek tez usypia szybko :)

A jutro w Sopocie na molo koncert Brodki, chcialam isc, ale mam nadzieje ze pogoda sie poprawi bo dzisiaj to straszna jest :/

Oczywiscie nie zapominajcie do Mojej Miśce
Nosidełko do noszenia dziecka - konkurs LennyLamb.com - LennyLamb.com

Bry :-)

Ankietę wypełniam, z odpowiedzi wnioskuję, że straszna menda ze mnie:sorry2:

Wczoraj obliczyliśmy, że 1 września za 7 lat Jagoda pójdzie pierwszy raz do szkoły a jej siostra 6 września tego samego roku stanie się pełnoletnia... :zawstydzona/y: Normalnie będę wyć jak bóbr :sorry2:

A czemu te pytania brzmią całkiem podobnie tylko inaczej zadane? Co za podstępstwo??

Ostatnia edycja:
Witajcie,
nie miałam ostatnio jak was ponadrabiać,ale dzisiaj już mi się to udaje:-)
marzenka nie strasz z tą trzecią szczepionką,bo u nas na koniec września bedzie "ta trzecia":shocked2:
lepi też oglądam Przepis na życie :tak:
Hope u Gabi odkryłam zęba jak miała rowne 5 miesięcy,a żadnych objawów nie było:no:Odkryłam go przez przypadek,jak podawałam jabluszko łyżeczką:sorry2: A co do tej szkoły,to jak będzie tak jak teraz,to nasze dzieci pójdą jako 6-latki do pierwszych klas. W przyszłym roku moja Gabi do zerówki idzie jako pięciolatek już...

mandrzejczuk powiedz teściowej,że bedziesz miała drugie dziecko jak sama bedziesz na to gotowa,a nie wtedy,kiedy ona chce. Głupie gadanie...:wściekła/y:
Żelka jak znajdę chwilkę-na pewno wypełnie ankietę:tak:
daria głos ponownie oddany:-)
U nas dziś zimno-pogoda jesienna. Mały zrobił pobudkę po 3:00, ale to byl wyjątek,bo śpi zazwyczaj do 6:00. Wczoraj wieczorem właśnie był taki mega płacz i dopiero mleczko podziałało kojąco i zasnął bidulek po 20:00 (przez to obudził się po 3.00).
Żel na ząbkowanie u nas ten sam co u większości-Dentinox-sprawdzony na Gabi i na moich zębach mądrości :-pRemik też go cmoka niesamowicie,więc mu smakuje :-) W ogóle to ja mam wrażenie,że mamy ząbka na wierzchu.Jak się obudzi,to pojeżdżę łyżeczką,może to już...

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć laski:)

pogody nie ma, ale co tam za to mam mnóstwo roboty, dzień w papierach i przy kompie.I tak do końca tygodnia.Na szczęście będę w domu, więc pociecha jest, bo cycek na miejscu i nie ma odciągania.

mandrzejczuk nie martw się, wszystko przejdzie... :)
daria głos oddany
Żelka jak znajdę chwilę to wypełnię,jeszcze nie wiem jak zmotywuje małża,ale postaram sie

co do ząbków- oby jak nadłużej nie było, bezzębne bobo jest urocze:) no i mniej boli kąsanie
a co do szczepionki- u nas 3 będzie 19 września.Po ostatniej były 3 dni marudzenia

Do góry