reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

to rozumiem żeby dziecko miało norweskie obywatelstwo to muszą rodzice też mieć tak??
bez sensu.. u nas wystarczy ze rodzice maja "rezydenta" czyli pracują 3 lata przed narodzeniem dziecka i są zarejestrowani tyle własnie :tak: i jak dziecko się rodzi tutaj to można się starać o paszport irlandzki i jest już obywatelem :-) a rodzic,,, po 5 przemieszkałych latach(zarejestrowanych i udokumentowanych) może się starać o obtywatelstwo... tylko musi zdacv egzamin z angielskiego(perfekt) no i musi znać historię Irlandii- z tego co dobrze pamietam...
dlatego ja wolę zeby dziewczyny miały orlandzkie paszporty bo będą mogły do stanów jeździć bez wizy :-)

no i u nas potrzebny do lotów paszport albo dowód osobisty
my latamy na dowód normanie no ale dziecko to na paszport bo w konsulacie dowodów nie wyrabiają

reklama
Witam się i ja:) Przepraszam że tak późno ale byliśmy dziś w gościach. Lecę obrabiać młodego..postaram się jeszcze dziś zajrzeć, ale M jest w domu więc nie obiecuję :-p

Witam się wieczorową porą.
Dziś miałam gości i nie miałam czasu tu zajrzeć. Jutro jadę z dzieciakami do rodziców,więc znowu mnie nie będzie,ale postaram się wieczorkiem zajrzeć.
P.S. Dziewczyny znacie jakiś preparat na oparzenia,po którym nie zostanie blizna? Kilka dni temu koleżanka w aucie oblała mnie niechcący kawą i mam dwa placki. Oczywiście w domu psikałam panthenolem,a teraz trochę mi skóra schodzi...Boję się,żeby blizny nie zostały. A najgorsze,że za 2 tygodnie wesele. I jak ja się w sukience pokażę??? :(

Ania - ja z kolei wczoraj się opychałam grillowymi przysmakami. Mojej córci kompletnie nic nie szkodzi i mogę wcinać wszystko :-)
Persefona - masz ciastko na pocieszenie *, z tym oparzeniem niestety nie pomogę.

reklama
Do góry