reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Jaipur, madzik wszystkiego nasj dla maluszków z okazji ukonczenia kolejnych miesięcy.
Kamcia nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze.
Nie chce na razie zapeszać ale maly zalatwia się co drugi dzień już drugi raz z rzędu, czyżyby uregulowało mu sie z tymi kupkami:)
Synek ostatnio coś przebudza mi sie w nocy i starsznie sie kręci i stęka tak gdzies od 3 nad ranem. dzisiaj to nawet o 4 sie obudził i musiałam go usypiać. Nie wiem co sie stało tak juz 3 dni to trwa- kurcze a juz wolałam jak sie budził co 2 godziny na karmienie bo przynajmniej zasypiał od razu jak go odkładałam po karmieniu.

reklama
Basiekk a będziesz miała gdzie nas przenocować :-p:-D

Alex może być że się uregulowało... Na pewno wszystko będzie dobrze. Co do budzenia się to u mnie to samo jest :/

dziękuje dziewczyny za gratki urodzinowe dla juniora..
a od 16 jestem mega podekscytowana bo moja koleżanka urodziła, tak jak jej mówiłam -1września:-D bo Aleksandry wychodzą 1go:-D

Koleżanki ja się nie chcę chwalić ale przypominam, że u mnie za jakieś 2 miesiące też przeprowadzka z bloku do domku własnego. Parapetówa będzie tylko która mi przyjedzie do Kędzierzyna? :p Ja gościnna jestem :D I huśtawkę na tarasie też mam :D:D:D

dziękuje dziewczyny za gratki urodzinowe dla juniora..
a od 16 jestem mega podekscytowana bo moja koleżanka urodziła, tak jak jej mówiłam -1września:-D bo Aleksandry wychodzą 1go:-D
kurcze, a ja wyszlam 16go :p

Znowu zalatany dzień dzisiaj okropnie.
Alex, Jolek u nas tez sie cos spanie pokickalo, budzi się mlody tak po 4 i sie bawic chce, a ja o 4 to nietomna jestem ... rozkminil tez plan matki ... zalewania pod korek i tez bardzo nie chce sie nabączyć już, wlasnie piszczy sobie i gada w lozeczku, a spac nie ma zamiaru.
basiek trzymam za słowo z ta parapetówą :)
persefona u nas tez wystepuje alergia na czapke, wycie okropne jak trzeba założyć ... to chyba po mamie ma, bo ja czapek nie cierpie
Kamcia tzrymam kciuki za D. wiem jaki to stres jak chorują najbliżsi
hope gratulejszon podwyżki dla Tż
lepi, salsera myśmy też mieli okres obsrywania się po szyję i rozkminilam że za bardzo naciągam pieluchy na tylek, teraz zakladam luzniej i nie tak wysoko, a wrecz odciagam troche na dol, żeby miejsce zrobić - i w sumie ze 2 miesiace nie zdazyla mi sie przesrana pielucha - a mlody robi giga toxic kupale, moze tu tkwi problem.

Tak jak pisałam, wrzucam zdjecia spacerówy naszej, póki jestem bardzo zadowolona, młody mniej śpi na spacerze robi ochy, achy, gada duzo i się rozgląda, i dopiero 2 czesc spaceru przeznaczona na spanie i trawienie nowych wrażeń, mam nadzieje że nie spsuje się tak szybko jak ta moja kolumbryna, z reszta pompowaniec i tak na zime zostaje.
2011-09-01 16.01.55.jpg2011-09-01 16.02.23.jpg2011-09-01 16.02.45.jpg

Jerunkaaaaaaa ale moja Polyanna dzisiaj wyla! Wyla i piszczala!
Czy Wasze maluszki tez tak piszcza ?? Polka odkryla moc i skale swojego glosu ostatnio i sie po prostu drze, lub konkretnie z jakiegos powodu ... niesamowite.
A leb mi pekal..
No a wyla nie wiadomo czemu, zostala z babcia na 1,5 godziny, z czego 40 minut plakala.... podobno zorientowala sie, ze wyszlam :/
Jutro tez pogoda, to juz chyba ostatni weekend ladnej aury i ciepelka, przynajmniej tu. ..
Speceros dzisiaj sie udal nawet, to bylo akurat bez placzu :))
Ladne spacerowki dziewczyny! Wygladaja na wygodne. Nasza chyba taka nie jest ..
Dobranocccccccccc

Witam się późną porą :p

Nie mam za bardzo czasu pisać na BB. :)

W niedzielę mamy chrzciny w naszym mieście rodzinnym. Jutro wyjeżdżamy.. Trochę się martwię jak Mała to wszystko zniesie i jak w ogóle to wszystko wypadnie. Po powrocie powrzucam fotki z jej wielkiego dnia w odpowiednim temacie. Co do kupek to po przejściu na karmienie sztuczne Mała robiła kupki co 4-5 dni, a teraz obi codziennie więc wszystko się unormowało :) Klusia śpi już od 22 pewnie do 6, więc ja też już mykam spać- musiałam skorzystać troszkę z czasu dla siebie... no a przy okazji zrobić pranie itd..

Dobranoc wszystkim, udanego wrześniowego weekendu. :)

Ostatnia edycja:
jeśli chodzi o maj 2012 to ja o mojej ciąży dowiedziałam sie jakoś włansie chyba 1 września bo to prosto po powrocie z pl.. :-)
a i rodzenie mi sie zamarzyło..
zachodźcie w ciąże ja wam porodze dzieci :-p

ania86
slicznie wyglądasz weselnie :-)
wogóle się zastanawiałam jakbyś wyglądała w ciremniejszych włoskach ściętych z tyłu krótko z przodu dłuższe i wyprostowane :-p
zelka dopiero doczytałam o nodze ... współczuję ale dobrze że się dało uratować :-)
mrsmoon myslę że jeśli masz wkładkę bądź jeśli dziecko stabilnie siedzi mozesz wsadzić do spacerówki- o ile rozkłada się na płasko..
bo nie wuobrażam sobie widoku"wiszącego" dziecka przypiętego do pasów:sorry: byle nby utrzymac je przy oparciu
kamia u męża było tak ze w dzieciństwie bolało go może 3 razy tak po tygodniu , wtedy jakoś nie podchodził do tego jak do czegoś powaznego
a takie poważniejsze problemy zaczął mieć w sumie z jakies pół roku temu... tak go pobnolewało biodro ale bez wiekszych rewelacji.. jedynie np podczas seksu jak był na górze to nie mógł zbyt długo wytrzymać i musielismy się zmieniac bo go bolało i cos mu tam przeskakiwało... tak samo nie mógł nigdy siedzięc w aucie pwoedzmy "ścisnięty" żeby mieć złączone nogo bo też go bolało i nie mógł wytrzymac a teraz już jest całkiem poważnie :-(
nie moze nawet chodzćić
u lekarza dostał tabletki tak silne że mu pomagaja na ból(jak brał ketonal to nie pomagały )
ale przez to znów boli go cały czas żołądek:-( pewnie za silne..
teraz na rentgenie jak był to wyznaczyli mu termin na zdjęcie za 6 tygodni!!! :wściekła/y:
i musi czekać ale za 5 dni ma wizyte u lekarza i bedziemy się starać jakoś przyśpieszyć zdjęcie bo raczej nie zamierza się faszerowac tak silnymi lekami przez prawie dwa miesiące:-(
jaipur buziak dla 4 miesięczniaka :-)
hope no własnie to jest najgorsze że jak dojdzie do operacji to zostaniemy z 2 dzieci bez pracy... ehhh chyba ze ja wtedy pójde pracowac a on będzie w domu siedział albo dostanie jakieś solidne odszkodowanie np z pracy:sorry:
hope gratuluje podwyżki
madzik gratulacje za 3 miesiąc :-)

reklama
Persefona moj tez nie nawidzi czapy, a w szczegolnosci tej wiazanej pod broda
Alex moj tez cos sie ostatn io rozregulowal w nocy...przedwczoraj to wstawalam do niego z 7 razy!
jaipur moja kolezanka tez wczoraj urodzila coreczke, ale zeby bylo smiesznie to do konca nie wiedziala co urodzi...taki lekarz rozgarniety...

ja wczoraj bylam nie pierwszej wizycie poporodowej i dowiedzialam sie podczas badania, ze troche popekalam w srodku...ale wszystko ldanie sie zroslo, dostalam tabsy na recepte, bo juz @ mialam, wiec trzeba sie teraz pilnowac...

moje dziecko jest nie do zdarcia, kolki powrocily...kur*** mac ile to jeszcze bedzie trwalo? do tego ciagle drze jape w ciagu dnia od tygodnia tak daje drze sie nie wiadomo czemu, caly bozy dzien, na spacerach jest po prostu okropkny, w nocy zaczal zle sypiac...nie wiem ale podejrzewamy, ze zeby ida... mojemu mezowi juz w 4 miesiacu zaczely wychodzic, a zabkowanie podobno jest uwarunkowane genetycznie i jako, ze moj maz tez sie tak darl przez kolki to wcale bym sie nie zdziwila, jak to wszystko idzie ku zabkowaniu... mowilam, ze z kolkami odpoczne tydzien-dwa i zaczna sie zeby...aj...szkoda gadac.

Lece dzisiaj na ten kursik makijazu i juz sie nie moge doczekac, tlyko strasznie mnie glowa boli dzisiaj...pogoda u mnie obrzydliwa...zazdroszcze tym, co maja u siebie slonce...

Do góry