reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Nie było mnie 2 dni a tyle nadrabiania.
My dzisiaj bylismy tez na szczepieniu, synek tak strasznie płakal, że za nic nie dało sie go uspokoić, do domku wracał na rekach bo nawet we wózku nie dał sie uspokoić, dopiero od tego płaczu w połowie drogi do domu usnął na rękach. Biedaczek serce mi sie krajało.

dziewczyny w ogóle mój malutki zrobił się bardzo płaczliwy, tzn, jak jest zmeczony to strasznie płacze, bujanie noszenie na rękach, pzrytulanie dosłownie nic nie pomaga, dopiero jak porządnie sie wypłacze to zasypia. nawet jak wyjdziemy na dwór to jak zacznie płakać to tzreba wracac szybko do domu bo inaczej sie go nie da uspokoic. Nie wiem co mu sie stało, za każdym razem mam stracha jak wychodze z nim na spacer, że będzie znowu tak samo i szybki powrót do domu. jest mi go tak szkoda, mam nadzieję,ze to mu kiedys minie.

Alex u nas jest identycznie, mam nadzieję tylko że naszym maluszkom szybko przejdzie...

reklama
Wpadam się tylko przywitać i mykam sprzątać bo mam dzisiaj wizytę pielęgniarki środowiskowej. Położna wspominała że jeszcze pielęgniarki wizyta mnie czeka, le myślałam,że tak długo nie przyłazi to mam już ją z głowy a tu jednak nie.

Bra trzymam kciuki za Lenkę.
Nie straszcie mnie tymi szczepieniami bo my we wtorek idziemy i tym razem idę sama :(

Witajcie
ja jestem dziś trochę niewyspana,ale nie przez maluszka (ten spał do 6:00),tylko przez mojego M:-pPogoda upalna. Ja popijam właśnie kawusię.
bra mam nadzieję,że gorączka minie szybko. Z tego,co mogę doradzić,to jeżeli po jednym czopku słabo schodzi temperatura,to możesz wypróbować inny. U nas tak było przy Gabi,że Nurofen nie działały-tylko Paracetamol,Calpol.
jolek a na co ta pielęgniarka??? U nas nikt taki nie przychodzi
alex, karolka mam nadzieję,że dzieciaczkom się unormuje

A u nas wczoraj była taka kupka 2-dniowa...Ojej myślalam,że odlecę:-DDodatkowo mały nasikał sobie na brodę:-)
Aha i doznałam szoku - zakładam mu śpioszki rozmiar 80!!!!:szok:a gdzie 68 i 74??? Body już 74 są dobre...Muszę na zakupy się wybrać i podokupywać mu conieco...

aa jolek a ja myslałam z epytasz co u mnie ze nie piszę tak często :-p hihi
no to czemu jestem rozdrażniona..
a poiwiem ci ze nie wiem.
na nic nie mamy czasu D pracuje tyle że jak ma wolne to zawsze coś na szyb ko musimy łatwić i nigdy się nie wyrabiamy i połowe spraw odkłada się na później
chciąłam zamówić ten fotelik co ma wisienka ale już go wykupili...
zamówiłam dostawkę do wózka to z winy kuriera muszę czekać o tydzień dłużej bo czemuś tam nie dojechał na czas a uż miałabym spokmojne spacery z Viki na dostawce..
też z tą chatą... wogóle wszystko nie tak..
chciałam przebić Emmie uszka bo Vi przebijałam jak miała 3 miesiące to ten zakład co przebijałam zlikwidowali .. w innym musi mieć dziecko 6 lat!! wcześńiej nie przebijają a w kolejnym potrzebują certyfikat urodzenia i kartę szczepień :dry: oczywiście nie miałam przy sobie..
auto znów coś zaczęło nie działać..
wczoraj na zakupach nam zgasło na szczęscie na parkiungu i tyylko było dopchać na miejsce parkingowe :-p
a po zakupach zadziałało .. musze je sprzedać jak najszybciej...
co jeszcze hmmm
aaa trzymajcie kciuki w sobotę bo zadzwoniłam do jednej chaty ale zażyczuła sobie o 100e więcej niż tu pacimy więc już się z nią nie umówiłam na oglądanie ale sama po kilku dniach do mnie oddzwoniła więc może zejdzie z ceny a chatka naprawdę fajna. i w sobotę idziemy oglądać ale się nie nastawiam bo 700 to ja płacić nie będe :sorry2:
uffff no to by było na tyle

Witam się :happy:

My dzisiaj też po szczepieniu, płaczu o dziwo było dużo mniej niż za pierwszym razem ale i tak dziękuję producentowi, że mogę podać 6 w 1 :-D;-) Może dlatego mniej rozpaczy, bo była przytulona do mamusi i trochę senna. Mam nadzieję, że obejdzie się bez temperatury i opuchlizny jak poprzednim razem. Ja dla pocieszenia zjadłam pół kilograma pierników biedronkowych.

Kamcia przeczekaj, po burzy zawsze wychodzi słońce :-)

No, energii dziewczynki życzę, wyspanych nocy, pełnych piersi i butelek :-) Lato się kończy...

Witajcie,
u nas dziś prawdziwy skwar.
Zosia wreszcie zasnęła, po długim marudzeniu. Nawet na spacerze spała tylko z 15 minut.

Joluś - a jak tam Twoja pralka, udało się ja uratować?? a apropos szczepienia, to u nas drugie Zosia zniosła a niebo lepiej niż pierwsze.
Bra - wydaje mi się, że ta temperatura może się utrzymywać kilka dni. U nas był przez 3 dni stan podgorączkowy 37,4 - 37,6, więc obyło sie bez leków.
Kamcia - miejmy nadzieję, że z tym domkiem tym razem się Wam powiedzie:tak:

Dobrego dnia Wszystkim!

Witam kobietki:)
U Was tez tak gorąco???
Bra mam nadzieje,że gorączka Lence szybko minie.
Kamcia pech jak nic! ;/ Ale tak jak mówi Hope, po burzy przychodzi slońce, oby jak najszybciej:):)
Joluś to niech dzis wreszcie się odezwą!
Jaś lezy na brzuszku, głowa w górze i gada sam do siebie:)) Mój P naczynka myje a ja przy komputerze:) Dziś jest dobry dzień:-) My szczepienie mamy w przyszlym tyg. Mam nadzieje,że bedzie bez goraczki...

reklama
Do góry