reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Cześć laseczki :-)
Apropo trzydniowych kup właśnie się z taką uporałam :tak:ale miałam roboty bo dziecko do prania, całe ubranie do prania, bujaczek do prania i ubranie matki do prania. A dziecko miało kupę nawet na włosach :szok:. A jak śmierdziało :szok:

Persefona super z tym kanalikiem :tak: u nas też śliczna pogoda tylko czekam aż trochę upał zelżeje i też na spacerek pociskamy :tak:

Bra całuski dla Lenki z okazji 3 miesięcy i powodzenia na szczepieniu :tak:

Futrzaczku super, że już jesteś:tak:

Witajcie,
salsera - Zoska już dawno śmieje się do tej dziewczynki w lustrze:-), tata gdy ją nosi, to zawsze wędrują do lustra, M mówi, że lubi na nią patrzeć. Zosia za pierwszym razem sie wystraszyła i rozpłakała, a teraz zawsze się uśmiecha i zawstydza. Ja zawsze do niej mówię: " uśmiechnij się do tej dziewczynki, a ona uśmiechnie się do ciebie";-)

Dziewczyny - spokojnych szczepień.

persefona - miejmy nadzieję, że rzeczywiście kanalik sie przetkał:-)

uciekam na spacer z małą,
dobrego dnia wszystkim!

dziękuję kochane za życzonka, jeszcze do niedawna podziwiałyśmy swoje brzuszki, a tu już 3, a co niektore dzieciolki 4 miesiące kończą :)
szczepienie przebiegło bardzo placzliwie, bardziej niz ostatnio :( nie mogła się uspokoic biedaczka moja. chciałam zaszczepić ja jeszcze na rota, ale okazało się, że na szkoleniach zwracaja uwagę, aby pierwsza dawka była koniecznie przed 12 tygodniem życia, a moja ukończyła 13 tydzień. lekarka nie potrafiła powiedziec dlaczego tak to zaznaczają, bo nie wyjaśniają tego, tym bardziej , że jeszcze do niedawna tego nie było. decyzja należała do mnie, więc zrezygnowalam. teraz śpi spokojnie a ja czekam na fotografa, który ma przywieźć zdjęcia ze chrzcin :)

Witam się :-)

Bra gratuluję trzymiesięczniaka :tak: A z tym szczepieniem to mnie zaintrygowałaś, zasada jest, że cykl musi się zakończyć do końca 6 miesiąca życia ale żeby zaczął przed 12 tygodniem to pierwsze słyszę. I co, jutro mam szczepienie, chciałam wziąć rota i już za późno? Mamy 14 tygodni...

Persefona
to super wiadomość :-)

My też mamy koleżankę z lustra zaprzyjaźniona, szczerzy się do nas codziennie :-)

jolek u mnie?? u mnie nic się nie dzieje :-)
event jest :-p hihih
o też widziałam na nk mandrzejczuk fotki.. i wogóle jej siostra to jak bliźniaczka :-p hihi
bra gratuluję 3 miesiąca :-)

współczuję wszytskim popsutych rzeczy..
dodam tylko ze nam odkurzacz padł:sorry: nowy.. !! miał zaledwie 3 miesiące.. i kosztował 120 euro:angry:
mogłam kupic ***** za 40e i pewnie by dłużej trzymał niż to padło!!!

no to by było na tyle ... poczyttałam ale nie pisze bo musze się szykować lecę do lidla na zakupy
Lepi ja tez mam własnie tą serię z lidla i dzisiaj znów sa te ciuszki i jade pokupoić Viki i Emci coś bo jestem zadowolona :-)

Właśnie doczytałam, że po 12 tygodniu mogą pojawić się zaburzenia ze strony układu pokarmowego. Cóż zrobić, trzeba zrezygnować. Za to jak malutka skończy roczek to zaszczepimy na pneumo i meningo, wtedy jedna dawka a przyda się przed pójściem do przedszkola.

reklama
Nie było mnie 2 dni a tyle nadrabiania.
My dzisiaj bylismy tez na szczepieniu, synek tak strasznie płakal, że za nic nie dało sie go uspokoić, do domku wracał na rekach bo nawet we wózku nie dał sie uspokoić, dopiero od tego płaczu w połowie drogi do domu usnął na rękach. Biedaczek serce mi sie krajało.

dziewczyny w ogóle mój malutki zrobił się bardzo płaczliwy, tzn, jak jest zmeczony to strasznie płacze, bujanie noszenie na rękach, pzrytulanie dosłownie nic nie pomaga, dopiero jak porządnie sie wypłacze to zasypia. nawet jak wyjdziemy na dwór to jak zacznie płakać to tzreba wracac szybko do domu bo inaczej sie go nie da uspokoic. Nie wiem co mu sie stało, za każdym razem mam stracha jak wychodze z nim na spacer, że będzie znowu tak samo i szybki powrót do domu. jest mi go tak szkoda, mam nadzieję,ze to mu kiedys minie.

Do góry