reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

futrzaczku posiedź jeszcze z rok to zobaczysz reakcję męża... hehe
ja jeszcze moderuję ok 12 pod-for.... także jak zaczynam sprawdzać wszystko po kolei.. to on już się za głowę łapie... jak zauważyłaś uż pewnie nasze pod-forum ma zaledwie 2 strony...
ale mam i takie gdzie są 22 strony , albo 15, 18:tak:
i ja tak grzebię bo nieraz muszę coś nowego połączyć ze starym... i szukam tego tematu .. hehe
i tak na okrągło:-p

co do chonki... to moja jest prosta... chcielismy 2 kolorową... i mamy , czerwono -srebrne bąbki , srebrną gwiazdę i łańcuchy .,.. i białe oświetlenie ale w tym roku zmienimy na niebieskie , bo do tej pory nie mogliśmy dostać niebieskich światełek a teraz są u nas w sklepie:tak:
no i chciałam te czerwone bąbki zamienic również na niebieskie...
bo tak miało być od początku..
ale wyszło ze kupiliśmy czerwone :-p
teraz moze jak znajdę to kupię niebieskie:tak:
żadnych dodatkowych dupereli nie uznaję;-)
typu cukierki koraliki jakieś kształtne bąbki , szyszki... zwykłe okrągłe bąbki albo brokatowe. albo zwkłe gładkie:tak:

reklama
A ja mam tylko takie małe kolorowe bombeczki zawiązywane kolorowymi tasiemkami, ale znudziły mi sie i poza tym na choince mojego wzrostu wyglądają śmiesznie:sorry2:
tez nie lubię za dużo"pierdół" na choince. Ale jakoś nie umiem nawet nic kupić (ogólnie to szkoda mi kasy:baffled:) ładnego na choinke, bo swego czasu miałam taki epizod w życiu, że pracowałam ze 2 miesiące w fabryce bombek i napatrzyłam sie na naprawdę piękne bombki i teraz te w sklepach, zwłaszcza w moim małym miasteczku (brak wyboru) mi sie nie podobają...
no, a jak jadę w święta do rodziców, to moja siostra - pomysłowy dobromir - zawsze coś fajnego wymyśli i choinka jest ładna i oryginalna (tylko musi walczyć z tatą, żeby nic po swojemu nie podowieszał haha). teraz robi na szydełku białe gwiazdeczki, a w zeszłym roku na choince wisiały aniołki z masy solnej, suszone plasterki pomarańczy, piórka - ogólnie super. A ja juz nie jestem taka twórcza, a teraz to nie mam czasu i siły...

Futrzaczku - ta książka, to kontynuacja "Jedz, módl się i kochaj"

Ostatnia edycja:
Lepi idziemy praktycznie równo:))
A no jakoś późno te święta wypadają. Najlepsze że 8 maja mój chrześniak idzie do Komunii Św. i niestety ja nie będę mogła pojechać. Kurcze jak ten czas leci wydaje mi się,że tak niedawno go do chrztu podawałam a tu oooo komunia przed nim:)

A mój chrześniak ma Komunię Św. 15 maja i bardzo bym chciała być, mam nadzieję, że jakoś dam rade chociaż będę na tzw. ostatnich nogach.

A macie jakieś pomysły na prezent, my zastanawialiśmy się nad rowerem, a Wy co doradzacie?

Co do Swiat to przykro mi bardzo, ze nie bede w Polsce ani na Boze Narodzenie ani na Wielkanoc. Bilety do Polski sa tak cholernie drogie na Swieta, ze rozsadek bierze gore nad sercem, choc bardzo chcialabym byc z moja mama i rodzina. Wielkanoc to dwa tygodnie przed terminem porodu i kto wie, co sie wydarzy, moze nawet dzidzia bedzie juz na swiecie.
Strasznie mi sie teskni za wspolnymi Swietami! Na szczescie tu jestesmy z moim szwagrem, szwagierka i ich synkiem i zrobimy sobie wspolna Wigilie.

Futrzaczek ja ostanio skonczylam druga czesc ksiazki wegierskiego pisarza Ferenc Mate - Wzgorza Toskanii. Teraz czytam druga czesc ksiazki szwedzkiego dziennikarza i pisarza Stiega Larssona - DZIEWCZYNA, KTORA IGRALA Z OGNIEM. Ksiazka ma 700 stron, ale czyta sie super. Polecam obie.

W naszej rodzinie Święta są co roku u kogoś innego, spotykamy się w większym gronie (ciotki itd) , każdy coś przynosi od siebie... i chociaż to brzmi rodzinnie, wolałabym spotykać się tylko z moimi rodzicami, moją własną rodzinką i bratem. Nie trzeba wtedy sztywno trzymać się konwenansów, Święta są bardziej intymne...

A choinka od zawsze należała do dzieci :-) Nie musiała być dumna i wyniosła, tylko wytęskniona i pełna niespodzianek. Wieszaliśmy na niej własnoręcznie robione zabawki, z masy solnej, modeliny, kolorowych papierków, szyte. Zawsze też są cukierki czekoladowe, wszyscy po kryjomu podjadają :-D:zawstydzona/y: Tak jest i w moim domu, córka ubiera choinkę jako głónodowodząca, mam nadzieje, że za 2 lata lat dołączy do niej brat lub siostra, bo na razie pomagają psy, ciągle coś kradną ;-):-)

A myślami do maja jeszcze nie sięgam, nie chcę zapeszyć :happy2:

Ale sie zrobiło miło światecznie juz oczami wyobrazni widzę te migające światełka na choince, uwielbiam czas świąt, a po marketach nie chodzę więc nie mam okazji się "przejeść" świętami.

Alex co do prezentu na komunie to ja miałam problem,roweru na pewno nie dam bo mój chrześniak ma dwa. Myślałam o gotówce.

W ubiegłym roku Komunię miała moja córka. Dostała biżuterię (wiadomo, łańcuszki złote itp), laptopa (dziadek...), zestaw do gier Wii (chrzestny) parę innych drobnych rzeczy ale najbardziej i nas i córkę ucieszyły pieniądze ;-)

reklama
Do góry