reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Dzięki Karolka :-D u nas ciemno jak w d***, tylko patrzeć jak lunie.

Kudrde od 4tej rano męczy mnie jakieś rozwolnienie..nie wiem po czym. Mam tylko nadzieję,że Igorowi nic nie będzie.

reklama
a ja mam dzisiaj nerwa..!!
wstałam o 4 rano nie wiedzieć czemu .. a byłam zmęczona i myslałam ze się wwyśpię..
późńej o 5 obudziła się moja starsza i nie chciała mi już zasnąć...
a jak już zasnęła to mój wstawał do pracy i się obudziła a ja razem z nią....:baffled:
a teraz nawet nie daje mi napisać bo co chwile mi odciąga rękę że mam na nią pa1trzeć :angry:
ja wszystko rozumiem.. wołanie picia, wołanie do zabawy ... bawienie się z nią.. no ale żebym musiała na nią patrzeć jak maluje i nie mogła na chwilę nic napisać.... yhhhh
a mniejsza się nie obudziła na ranne karmienie ... i coś mnie cycuś zaczyna pobolewać bo za dużo mleczka.. a ona jeszcze od wczoraj śpi i tak jej dobrze a matka się męczy:sorry2:

Dziewczyny pomocy moja mala kciuka ssie:( i za chiny niechce smoka w zamian;/ smoka tylko do zasniecie. Boje sie ze sie przyzwyczai moj brat mial 6 lat jak udalo sie oduczyc kciuka i to fartem bo wmowilismy mu ze bedzie mial w brzuchu slimaki ktore dotknol i sie przestraszyl wiecej niewziool do buzi. A tak nic nie pomagalo;/

Kamcia to u mnie Igor też się obudził o 4tej i zasnąć nie chciał a potem ja biegałam między łazienką a pokojem bo co chwila mnie wołał i zaczynał płakać.
Myślałam,że teraz sobie przekimam ale młody jakoś od 8mej nie raczy się zdrzemnąć i marudzi.

Karolq ale ssie tylko kciuka czy na zmianę z całą ręką?? Może na razie nie ma się co przejmować.

Witam się :-)

Karolqa
jest sposób na kciuka, obetnij :-D:-p U nas dziś pierwszy raz pojawiła się akcja kciuk, wcześniej była cała ręka. Nie ma na to rady, paluchy będą szły do buzi przy byle okazji, przy zabawie, smutku, radości, zaciekawieniu, strachu. To taka forma poznawania siebie i samo-uspakajania. Można wkładać do rączki zabawki ale kiepsko działa.

Jolek oby to jeszcze nie zęby, starsze dzieci lepiej znoszą wyżynanie. Zuzi pierwszy wyszedł w 8 miesiącu i ominęło nas ślinienie, płacz i ból, takiemu dziecku łatwiej ulżyć chłodnymi gryzakami. No i jeden ząb szlaków nie przetrze, każdy kolejny będzie jak ten pierwszy ;-) Oby wam lekko poszło.

Kamcia cycki też mają swoje prawa, ja bym obudziła na karmienie ;-)

karolq moja tez kciuka zasysa sobie czasami jak się przebudzi i później go puszcza .. smoków nie lubi.. ale jak zauważę ze za często będzie brała kciuka to pomyślę jakby ją oduczyć ;-)

hope obudziłam ją o 10.45:sorry2: tak to pewnie spałaby do 12 ;-)

kurde podniebienie mnie boli.. kupiłam sobie beznadziejny kolczyk do języka i mi podrapał w nocy całe podniebienie:baffled:

reklama
Ale sie rozpisalyscie dziewczyny, jak ja to nadrobie....:)

musze powiedziec,ze ja tak jak Ewcia tez jestem po chrzcinach:)
mały byl taki spokojny przez caly czas, ani raz nie jeknal. Byly az cztery chrzty, nasz Darus byl najmlodszy a wszystkie dzieci plakaly a On nie:)

a tak wygladal moj Niunius:
DSCN5713.jpgRSCN5739.jpg

Do góry