reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

wypogadza się u mnie .. może jednak jeszcfze pójdę na tą karuzelę z dziewczynami :-)

a te kupki to temat rzeka hehe
moja jak wczoraj zrobiła takiego smroda to normalnie w całym pokoju capiło.. aż D się zdziwił czym to jedzie... hhihi

reklama
Kamcia to będziesz miała wesoło z gromadką kociaków :) I nie łudź się za bardzo bo jak uciekała to miała w tym cel :p Ale na początek może na jednym młodym się skończy :) Dziewczyny będą miały po równo zwierzaków :D:D:D

A mój w kwestii obsrywania się to widocznie wyjątkowy jest bo i na plecy się czasem zrąbie a zawsze jak jest większa kupa to z przodu po pachwinach też jest porobiony a najgorzej to doczyścić jajka oczywiście :D:D:D Wolałam dziewczynkę pod tym względem chociaż zakamarków niby więcej.

A co do fotelików samochodowych to ja bałabym się takiego malucha wozić przodem. W razie stłuczki czy gwałtownego hamowania bardzo ciężka stosunkowo głowa leci do przodu a szyja jej nie utrzyma za żadne skarby a konsekwencje tego ... aż strach pomyśleć. Dorosły niejeden potem w kołnierzu chodzi bo nadwyręży sobie kark poważnie a co dopiero niemowlę. Koleżanka chodziła w kołnierzu 2 miesiące (chociaż to było uderzenie boczne) a koledze zrobiła się trwała kontuzja bo mu się rozeszły dwa kręgi (uderzenie od przodu). Ale to moja paranoja może, chociaż mój fotelik ewidentnie jest do wożenia dziecka tyłem i w instrukcji tylko taka forma montażu jest przewidziana i nawet nie mam wyobraźni jak inaczej pasy poprowadzić więc kłopot z głowy :)

u nas maly jezdzi sam z tylu, ale ogolnie to nie za czesto gdzies jezdzimy. wogle to za kazdym razem jak tylko wlaczy sie silnik w samochodzie to Oskar juz spi :-D musze chyba nagrac ten dzwiek na plyte i puszczac mu jak w dzien nie moze zasnac ;)

A u nas się rozpogodziło trochę i pierwszy raz od tylu dni słońce zobaczyłam :):):)
Spacerek zaliczony aż się miło zrobiło.

Co do kupek to u nas jest różnie raz wyleci bokiem raz pójdzie plecami. Ale w większości pielucha trzyma i siusiola też ma czasami osrutanego.

Z ciekawostek to u nas się zaczęła akcja ząbki.Mały strasznie nerwowo pcha łapki do buzi wybudza się też i łapki pcha. M biegał dziś po maść na dziąsełka.

Ostatnia edycja:
Witam się wieczorowo
Dziś za nami trudny dzień( krzyki aż uszy puchły) więc mało co tu pozagladałam.
Od jutra zostaję sama z dzieciakami, na dwa tygodnie mój A jedzie do pracy :-( chyba zwariujej z tymi łobuzami
Idę poczytać co u was

Jolek to gratuluję rozpoczęcia ząbkowania... No ale w sumie Igorek najstarszy z majówczątek.... :-)
My byliśmy dziś na zamku w mieście obok bo odbywał się tam jakiś festyn i powiem wam że było super, zamek stoi na wysokiej górze i widoki są z niego przepiękne....
31072011024.jpg
Ups chyba zdjęcie wyszło trochę słabe, ale to nic....

No nie wiadomo kiedy się zęby pokażą ale dziąsła się odzywają. Smoka rzadko ciąga i tak na chwile a dziś jak zassał to aż go sobie odbił na buźce. Coś czuję że lekko nie będzie:(

jolek gratulacje! oby nasz "starszaczek" przeszedl akcję "ząbki" bezboleśnie :)

a ja zapomniałam się wam pochwalić swoim wierszem "do prutka" , który to recytujemy po każdej kąpieli przy okazji masażu antykolkowego ;) a więc:

prutku, prutku, wychodź z brzuszka
nie udawaj uparciuszka.
prutku, prutku choć no tu,
niechaj Lenka zrobi sru!

no u nas działa ;)))))

reklama
Do góry