reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maj 2011

hej hej
ale upaly u nas.. mozna ocip....
za to w koncu sie opalilam troszke! 2 dni na sloncu, co prawda sie przypieklam i wczoraj troche cierpialam, swedzi aaaa, ale warto, co tam ..
cudownie jest w 3 razem :))):-)
udalo mi sie troszke nadrobic, bo nie zagladalam ostanio..

alex - czytalam.. wspolczuje tyle stresu! ale ciesze sie, ze juz okej!

karolka- powodzenia, oby bylo juz tylko lepiej z Twoja rana i zebys mogla o niej w koncu zapomniec

mloda i piekna-wynik jutro bedzie na pewno w porzadku!

bra- u nas duzo sliny i banieczek, coraz to wiecej, niezly cyrk bedzie jak zabki pojda..

styna-powodzenia jutro! rozumiem Twoje obawy.. tez bym sie bala z maruda moja wlasnie do samolotu, jeszcze sama w 2, mozna sie umordowac co nie ..

Pieluchy od nastepnej paczki koniecznie rozmiar wieksze bo mala ma udeczka juz pouciskane.
Pozdrowienia !

reklama
Maja super,że jestescie już we trójkę:) Cieszcie się sobą:tak: Tatuś zakochany w Polusi???
U nas dziś pogoda dziwna... chłodno. Jasiek od rana marudny, mam nadzieje,że humor mu się zmieni:)
Miłego dnia dziewczynki;-)

Cześć mamuśki:)
u nas 3ki pampki już od miesiąca:o,ale 2 też zuzywalismy, bo tatuś zapobiegawczo kupował po2 op. U juniora to może nie po udkach widać, a po brzuchu- 2 dopinają się już na krawędziach zewnętrznych:-D
a pogoda i nastroje dzisiaj świetne(tzn pogoda trochę za chłodna) ale za to pospałam prawie całą noc i już czuję się bosko.Aż dziwne bo wczoraj mi wyrwali wieczorem dolną 8kę, nic nie zjadłam przez to ,a śniadania też nie chce:/

Jaipur zjem za ciebie :-D:-p

Witam się w ten piękny, wakacyjny i słoneczny poranek jaki mam za oknem :tak:

Alex, Karolka, Młoda, będzie dobrze, w takie dni jak dziś, w lato, nie może być inaczej jak dobrze :tak: Dużo siły i zdrowia życzę, trzymam kciuki i wysyłam pozytywne wibracje.

to są pozytywne wibracje:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a to kciuki:
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

My też już ledwo mieścimy się w 2, nieprzytomna mamusia zakupiła niedawno 2 zamiast 3, więc musimy jeszcze te jakoś zasikać ale 3 już czekają i pompują się w nocy ;-) Bo my w nocy się nie przewijamy, jemy i śpimy, więc pielucha musi być jak wiadro pojemna :-)

A ślinić się Jagódź ślini z wielkim upodobaniem dobry miesiąc i z całą pewnością nie na zęby a na nadmiar śliny i problemy ze skoordynowaniem przełykania ;-) Dwa, że uwielbia pluć nam na plecy i robi to z premedytacją, puszczając przy tym radosne bańki.

Aż się zaniepokoiłam- jak junior nie pluje to dobrze? źle? Czy każdy przypadek jest wyjątkowy ?;-)
bo chłopak nie pluje, nie slini się w nadmiarze, rechocze i coraz mniej ulewa..

Dzień dobry,

my już mamy spacerek za sobą. Nie obyło się bez przygód po ok.40 min. Krzyś stwierdził, że fajnie by zjeść na świeżym powietrzu i zajadał w parkuna ławce ;-)
Teraz po mega kupie, wcina aż uszy mu się trzęsą. A tak przy okazji kupka ma być zielonawa, bo ja już głupieję.

Życzę miłego dnia :-)

O my też po spacerku. Ale dlaczego inne dzieci śpią grzecznie a nasz to chwila i już ryk. Nawet się przełamałam i dałam cyca, pociamkał 2 minuty i dalej wścieklizna. Do tego ma coraz więcej krostek na buzi a ja już prawie nic nie jem - ewidentnie moja dieta mu chyba szkodzi bo wcześniej było ok.

Dziewczyny melduję,że już jestem. Zmęczona i niewyspana...Ogarnę trochę i postaram się wieczorem poczytać dokładnie bo teraz tak z grubsza przeleciałam. Buziole dla wszystkich

P.S. Alex cieszę się z dobrych wieści.

reklama
Witam się i ja w ten upalny dzień...ufff....:cool2:
Mój chłopaczek kończy dziś 2 miesiące,a chłop z niego rośnie,że ho ho:-pNiedawno wróciliśmy z badania słuchu,ale o tym w odpowiednim wątku. Dodam,że przez te upały stęka i wierci się non stop. Ale nam gorąco,a co dopiero takiemu małemu. Wsamych bodziakach leży,a poci sie jak mysz. Ślinić-to się jeszcze jakos specjalnie nie ślini,tylko upodobał sobie ssanie kciuka i piąstki. Nawet smoczek jest niedobry,bo raczka lepsza:-pAha i mam wrażenie,że on cały czas jest glodny-nawet nie wiecie ile on potrafi zjeśc-mały łakomczuch:-p

Do góry