reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Jak dzidzia ma zaparcia to mama powinna jeść dużo warzyw i owoców, wyczytałam ;-)

Ale mam super ubaw, dopadłam poradnik dla mam z 1983 roku, cytuję fragment:
(...) brodawki przeciera się 2 razy dziennie wacikiem zmoczonym spirytusem lub wódką (...):szok::-D
Rżeliśmy z TZ na wyobrażenie o tym jak moje poszarpane brodawki przecieram takim wacikiem, chyba z bólu przegryzłabym komuś krtań :-D

reklama
Salsera - miałam tak samo... Hope ma racje jedynie wietrzenie pomogło, bo smarowanie czymkolwiek tylko drażniło. Jedną dobę (też w dzień) w koszuli nocnej przelatałam bez gaciorów i od razu ulga.

My dziś dzień leniwca -nic mi sie nie chce, a młody chce tylko lulanie i cycusia. Leżenie bez mamusi wprawia go w stan wielkiego niezadowolenia. Musiałabym obiad ugotować, tylko stanie z Tymkiem przy garach jakoś mi nie odpowiada.
Moje maleństwo kupa wiele, za każdą pieluchą coś tam ma nabączone albo kupsko wielkie.
Jutro szczepionka, ciekawe jak to będzie...

Dzięki laski, od rana biegam po domu bez gaci :)
Hope - po tym to zamiast mleka od razu Malibu poleci :) Fajny sposób :)
Widzę ze akcja szczepienia ruszyła pełną parą, muszę też naszego smyka zapisać powoli. Trzymam kciuki za wszystkie kłute szkraby żeby dobrze to zniosły i za mamusie żeby serducha się nie krajały.

Dziewczyny a ma któraś problemy z cerą po porodzie????? U mnie jest coraz gorzej :-(Zawsze miałam problem z cerą (walczę z trądzikiem na plecach i ramionach),ale w życiu nic mi nie wyskakiwało na szyi... Na twarzy tam jakieś pojedyncze krosteczki,a teraz?! Cała buzia i szyja zmienia się w coraz no nowsze bolące krosty(takie jak wrzody),które bolą,długo się wylęgają,a potem długo goją... Jejku nie wiem co stosować. Może któraś ma jakiś sprawdzony sposób? Jakiś lek?maść? Kupiłam mydełko Protex,ale jeszcze bardziej mi wywala po myciu...

A najgorsze,że za niecałe 2 tygodnie mamy iść na wesele,a ja chyba w golfie pójdę,bo strach ubrac cokolwiek innego:-:)-(

Ostatnia edycja:
persefona jak ma działać szybko to polecam DalacinT w płynie, albo Zineryt. Niestety oba to antybiotyki- wprawdzie w płynie,ale nie wiem czy mozna podczas karmienia.Poza tym effaclar duo- ale..może Cie po nim bardziej wysypać,albo totalnie wygoić-zależy od skóry.Plus maseczka z zielonej glinki kambryjskiej- w rossmanie po 5 zeta. Do mycia już lepiej mydło Biały Jeleń niż agresywny Protex.

Ostatnia edycja:
persefona protex wysusza skórę, więc ta zaczyna produkowac więcej łoju i powstaje tym samym więcej wykwitów. zmiany o jakich piszesz są prawdopodobnie hormonalnymi.

dziewczyny mam pytanie czy już zabezpieczaie się w sensie tabsy zastrzyk ??
ja wziełam po 6 tyg depo proverę i póżniej poczytałam że to takie spustoszenie w organizmie robi że w sierpniu wezmę receptę na tabsy

reklama
Do góry