reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam się dziś z rana trochę niewyspana. Igor jeszcze śpiocha a mi robotnicy na klatce nie dali pospać..wiercą od 8mej!! Kurde a ten cały remont klatki ma potrwać do końca wakacji:wściekła/y:

Pogoda u nas do bani. Szaro i mgliście.

Maja nawet się nie próbuj ruszać tych fajek!!!!

reklama
Witam w ten piękny, słoneczny środowy poranek :-)

Wczoraj porzuciłam silikonowe nakładki i pierwszy raz od wielu tygodni nakarmiłam bez nich, czuję się jak zdobywca Mount Everest :-) Cycki zagojone, hip hip hura, bar mleczny otwarty :-)

Tak czytam o waszych kupkowych problemach, moja robi kilka dziennie (nie robi już w nocy a śpi od 23:00 do 5:00 i od 5:00 do 8:00) a mimo to stęka i wierci się podczas robienia i w okresie pomiędzy jakby miała tygodniowe zaparcie :-) Często się przy tym złości. Może to mamy źle interpretują zaparcia a dzieci po prostu złoszczą się bo taka ich natura?

Salsera pierwsze co musisz zrobić to cały dzień chodzić z gołą doopą. Takie zmiany trzeba wietrzyć, suszyć i nie doprowadzać do pocierania o bieliznę i trwania w ciągłym zawilgoceniu. Inaczej będzie się babrać zamiast goić.

Maja moja ulewa, jeśli w ogóle i to tak porządnie chlustająco po nocnym spaniu. Muszą połączyć się te elementy: spora przerwa w jedzeniu, łakome łykanie, nadmierny wypływ mleka i dużo powietrza. Jak jest taka sytuacja staję na środku pokoju z małą na ramieniu i zalewa mi tylko podłogę, co łatwo wytrzeć ;-)

Matusia chwal się, takim dzieckiem warto :-)

My wczoraj mieliśmy taką jazdę z małym że już sama nie wiedziałam co robić. Kolek nie ma, ale czasem wieczorem jest strasznie nerwowy i płacze i nic nie jest w stanie go uspokoić aż się sam nie zmęczy i nie zaśnie. M nosił go na rękach do 21:00 (a o 1:00 musiał wstać do pracy-jest kierowcą), później mały zasnął i spał do 5:30 to już drugą noc spał tak długo, chyba z tego zmęczenia płaczem...

Mandrzejczuk cieszę się że już lepiej...
Salsera trzymam kciuki żeby jednak zagoiło się szybko...

Witam
kupka pojawiła się wczoraj po 22:00. Ja wiem,że dzieci mogą robic co 2-3 dni,ale mały robił po kilka dziennie i tu nagle taki stop i widziałam,że go męczy,bo krzyczał i nózki podwijał i się prężył i stękał. Podałam mu wczoraj Bobotic 3x i troszkę zielonej herbatki na łyżeczce,masowałam i pomogło:-) A jaki był zadowolony jak zrobił-normalnie się rozgadał i tak gadał do północy;-)A nocka też była spokojna-pobudka tylko o 4:30 na amciu i potem po 8:00 :tak:Szkoda,że pogoda nie dopisuje,no ale nie można mieć wszystkiego.

Witam!
u mnie Natalia w dzień prawie nic nie spi,przy cucu zasnie ale jak ja odkładam to sie zaraz budzi.Cały czas chce cyca a smoka nie chce bo od razu wypluwa i sie denerwuje!W nocy zasypia dopiero o 24 i spi czasami do 3 budzi sie zje i czasami zasnie a czesto jest tak ze sie meczy i nie moze zasnac i musze ja wziac na klatke piersiowa do siebie i zasypia.Ale długo tak nie pociagne bo jest coraz ciezsza i mi potem sie ciezko oddycha!

Dzień dobry :-)
Madrzejczuk super. Cieszę się bardzo, ze pomogło :-)Oby tak dalej.

Moja też ładnie śpi, nie narzekam. Gorzej w ciągu dnia, ale też nie jest źle :)

uff my po szczepieniu. dostała 6 w 1 i dzięki Bogu, że wynaleźli cos takiego jak szczepionka skojarzona bo nie wyobrażam sobie jeszcze 2ch wkłuć. płakała bardzo, ale na szczęście szybko dała się uspokoić i zasnęła. za miesiąc z kawalkiem kolejna dawka i rota:tak:

Witam środowo
U nas nocka przespana z małą godzinną przerwą między 4 a 5 na pogadanki z mamą :-)
Persefona no to jeliktka opróżnione:-), ulga dla małego brzuszka
Maja nie pal nie pal nie pal
Mendrzejczuk no to super że malutki się ładnie uspokoił

Dziewczyny a zauważyłyście,że ciocie Marzenkę nam gdzieś wcięło :( czyżby na dobre ją choróbsko rozłożyło :( ?

No i nasza pani Moderator widać znowu na urlopie :p

reklama
hej hej
witam sie po długiej nieobecnośći ale zawsze coś do zrobienia gdzieś wyjśc wyjechać i nie mialam czasu :(
My po szczepieniu wczoraj dziś rota dostała bo nie doszła szczepionka na czas ale ogolnie jest wporzadku troszkę wczoraj podwyższoną tempkę miala ale obyło się beż czopków , a u was widze dziewczynki dużo się dzieje troszkę poczytałam alee nie wszystko niestety
MAndrzejczuk superaśnie że mały spokojniejszy

Persefona skąd ja to znam moja mała przed pobytem w szpitalu 1,5 m-a temu robiła kupkę co 2 dni jak bite a teraz raz na tydzień i widze że sie męczy malutka ale lekarza mówią że wszystko wporzadku i normie wiec masuje brzuszek tak jak i klade na brzuszku jawcinam sliwki suszone żeby troszkę ją ruszyć ale tak czy siak raz na tydzień i koniec

Do góry