reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

mloda i piekna - ja tez przebrnelam przez ta ksiazke i calkiem ciekawa jest z tym ze z wprowadzeniem w zycie jej zasad podejrzewam ze bedzie ciezko, szczegolnie ze moja niunia ma kolki i sporo placze to jak tu jej nie nosic na rekach?? Mam ja zostawic w lozeczku zeby sie zanosila? Ja to bym chciala zeby autorka przyjechala do mnie i pokazala jak to sie robi madrala jedna:))

reklama
hej ja wpadam na chwile tylko... mam nadzieje ze wszystko dobrze... nie zdazylam zrobic listy .. a teraz mam chu***go laptopa kumpeli nawet koloru mojego nie mam ... jutro ma ma egzamin rabo o 9 a pl czau o 8 trzymajcie kciuki:-pjak sa jakies problemy to piszcie na prv to bede ogarniac bo tak to nie zawsze miaam jak czytac i nie jestem na bierzaco ale juz wkrótce :-) mam nadziejé ze nie jestescie zle ze mnie tak nie ma... ale sila wyzsza....buziaczki dal was... :* u mnie wszystko ok... i daje racde choc viki robila sie strasznym lobuzem;-)

Nasza pani moderator ma na nas wylane :-p trzymam kciuki za D. Daj znak jak mu poszło tu albo na farmie albo smsem. Buziaki

Ja już po spacerku i pokazach Marynarki Wojennej. Myślałam że coś lepszego będzie a tu kilka stateczków wypłynęło, parę samolotów raz nad nami przeleciało i po pokazach:( a wiary się nazjeżdżało :szok: nie szło przejść. Najgorsze,że ja z wózkiem musiałam wymijać więc się wkurzyłam i obrałam sobie prostą drogę i jak ktoś nie schodził z drogi to obrywał po nogach:wściekła/y:

jolek i dobrze im tak:p Trzeba schodzić kobiecie z wózkiem z drogi. Mam nadzieje,że Jaś powróci do swojego rytmu spania, tak jak Igorek bedzie spał więcej:))
wisienka dziękuje, mail doszedł:)

mloda i piekna - ja tez przebrnelam przez ta ksiazke i calkiem ciekawa jest z tym ze z wprowadzeniem w zycie jej zasad podejrzewam ze bedzie ciezko, szczegolnie ze moja niunia ma kolki i sporo placze to jak tu jej nie nosic na rekach?? Mam ja zostawic w lozeczku zeby sie zanosila? Ja to bym chciala zeby autorka przyjechala do mnie i pokazala jak to sie robi madrala jedna:))

wisienka nie wiem co próbowałas na kolki, ale u mnie szybko pomogło: kropelki Esputicon- są bez recepty, obiad przyprawiam kminkiem i majerankiem, sama piję raz dziennie herbatkę hipp koperkową, odrzuciłam nabiał i przy każdej zmianie pieluszki robimy malutkiej masaż kolkowy Sposób na kolkę u niemowlaka - wideo | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie. odpukac od trzech dni kolek nie ma, mała zasypia spokojniej. jeśli tego nie próbowałaś, to może się sprawdzi?:)

Wisienka - właśnie jakby ta babeczka przyjechała i pokazała jak to sie robi. Bo niektóre przykłady podaje na dzieciaczkach kilkudniowych, a one przecież bardzo zmienne są.
Ja podeszłam do tej książki jak do kolejnego poradnika, z którego po prostu wybiera się elementy, które pasują danej osobie, bo tak jak z innymi teoriami nie ma co wierzyć w każde słowo i robić tak njak zakładają tylko ufać swojej intuicji i kochać, kochać, kochać, kochać nasze maluszki. :-)

Jolek pani moderator to bana dostanie, że nas już nie pilnuje :) I na:ninja2: też :p

Ja mam jakiś zły humor. Paula znowu kaszle nam jak gruźlik tym swoim astmatycznym kaszlem i tylko inhalujemy i drżymy jak noc nadchodzi bo wtedy jest najgorzej - kiedy to się skończy?!
W domu syf mi się robi bo oczywiście sprzątać nie ma komu. Mój tylko patrzy żebym ja sprzątała a on nawet talerza ze śniadania w weekend nie wyniesie i tym sposobem po weekendzie jest syf total. A teraz Paula do przedszkola nie pójdzie i on do pracy też nie bardzo więc zgnijemy bo ja nie nadążę po nich. Aż się wydrę.

Za oknem Piasek mi śpiewa i nie serenadę bynajmniej ;) Koncert na dniach miasta jest. Właśnie zaśpiewał "imię deszczu" - moja ulubiona jego piosenka.

Idę budzić małego bo zaraz zgnije od tego spania od 18 a mi cycek pęknie. Zgniłek mały. A potem wariuje do 3 w nocy jak wczoraj :/

reklama
Marzenka popieram popieram. Albo ją zdegradujemy ze stanowiska, bo podania o urlop nie pisała :-p:-D

Ale masz fajnie z tym koncertem. Gdynia się jakoś opuściła jeśli chodzi o takie imprezy. Za tydzień Heineken ale to nie na moją kieszeń. Cieszę się że nie będę w pracy bo tyle czubów co się kręci w tym czasie po Gdyni i u mnie w pracy to masakra.

Do góry