reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
ilonka prawda jest taka, że nasze dzieci stają się coraz bardziej wymagające i często starzy nie potrafią poprostu sprostać ich rozrywkowym wymaganiom ;))) idąc tym tropem dziś pierwszy raz zostawiamy małą z ciocią i jedziemy po jakąś zwisającą zabawkę z pozytywką :)))

Mój młody też się buntuje i bodziaki go tylko zadowalają w dzień. Na noc dostaje pajaca i zawijam go w rożek - tak zasypia, potem sie wierci i odpina rożek i śpi sobie tak. Po karmieniu koło 1 w nocy przykrywam go kocykiem i już go nie skopuje. Widocznie trafiliśmy z temperaturką.

Dziś chłodniej na dworze, bo deszczyk padał. Mały poszedł na spacer z babcią i dziadkiem. Ostatni raz na spacerze byliśmy w poniedziałek, a tak to tylko tarasik. Wczoraj wojna płacząca cały dzień była więc nie było jak wyjść nawet. Poza tym mam straszny problem ze zniesieniem wózka po schodach - sama nie daje rady :no: może pusty by poszło, ale malutki to by mi sie w tym czasie chyba w domu zaryczał... ehhh

Mój mały w dzień też zazwyczaj tylko w bodziakach,ale na noc już coś dłuższego i przykrywam go cienkim kocykiem. Wszystko zależy od temperatury na zewnątrz i w domku

Witam wszystkie mamusie weekendowo:)

widać, że weekend
wywiało wszystkie gdzieś w plener pewnie
Po wczorajszych bojach Tymek dziś wyjątkowo ładnie śpi. Widocznie bolał go wczoraj brzuszek. Nakupał mi przed spacerem 3 razy na przewijak. Chyba dzieci tylko tak potrafią. Teraz gotuję gołąbki na obiad żeby M miał co jeść, bo w tygodniu za gary się rzadko brałam. Kota chodzi zazdrosna i zwraca na siebie uwagę w każdy możliwy sposób i jak tylko usiądę zaraz jest na moich kolanach. Bidulka ma teraz konkurencję.:cool:

Witam się po długiej nieobecności, docieramy się z Olcią, która jednego dnia jest grzeczna jak aniołek a drugiego istny szatan, tak samo z nocami. Niestety na bliźnie po cięciu zrobiła mi się jakaś gulka, zgrubienie i dostałam skierowanie na 10 zabiegów na lampy i antybiotyki.

A my dzisiaj zaliczyliśmy spacerek a w jego trakcie ja zaliczyłam fryzjera i obcięłam grzywkę. A ile radości z pójścia na stragan :) Aż współczuję kumpeli która po cesarce ma zakaz 3 tygodnie wychodzić z domu (chyba żadnej z was to nie spotkało, dziwne...). Mnie tego bardzo potrzeba żeby wyjść się przewietrzyć.
Młody dzisiaj, odpukać, jak aniołek, więc zaliczyłam prasowanie, i wysprzątaliśmy chatę na błysk z mężusiem.
mlodaipiekna - mój wczoraj się wysiurał na ręcznik po kąpieli. A już był prawie wytarty miał wjechać balsamik i jak nie puścił strugi to trzeba było od nowa do wody wejść.

Młody z tatą gada - przynajmniej M się tak wydaje, że te kupalskie pojękiwania to odpowiedzi Tymka na jego sportowe wynurzenia ;-) Powiedzcie mi laseczki co pomoże na potówki. Wyskoczyły małemu na buziolku wokół usteczek tak jak piersi dotyka, pewnie przez te upały ostatnie. Przemywam mu i nic jak były tak są. Kiedy to zniknie?

karolqu - jasne, ze w bodach samych, takie cieple dni, nie ma co za duzo ubierac, a na spacerze tez byla w samej koszulce juz i majtach na pampersa !

Dzisiaj Polinka byla pierwszy raz w centrum handlowym - slicznie spala, a mama wybierala jej ubranka (w 5-10-15 byly fajne przeceny :)) ) a sobie kupila
2 pary butkow ;-)

Ogolnie dobry dzis dzien bo mala ladnie podsypia, nie to co wczorajszy horrorek..
ohoooo juz sie budzimy, juz cycanie jest... potem kapiel, znowu jedzonko i mam nadzieje jak najmniej wkladania do lozeczka....

reklama
Cześć no to widzę że nie tylko u nas był starszny wczorajszy dzień, poprostu masakra mały nie spała prawie wcale i tak wrzesczał jak by go ze skóry obdzierali,nic nie pomagało. Dziś dla odmiany spokojniutki, cichutki sam zasypiał leżał sobie anioł nie dziecko
Młoda na buźce to raczej nie potówki to trądzik niemowlęcy, wystarczy sól fizjologiczna do częstego przemywania lub woda przegotowana, a jak się długo uytzymiuje i nie goi to pokazać buźkę lekarzowi

Do góry