reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

a ja jeszcze wcześniej dzisiaj na nogach bo od 5.30 ale nie żebym była takim rannym ptaszkiem tylko moje dziecko nie zrozumiało jeszcze że śpimy godzinę dłużej tyle wstaje w srodku nocy przynajmniej dla mnie :-p
też byłam na badaniach wyniki w piątek i wtedy też wizyta już się nie mogę doczekać

reklama
Cześć wszystkim :-)
Dawno mnie nie było urlopowałam się troszkę :)
Jutro mam usg i już nie mogę się doczekać. Trzymajcie kciuki.

hehe widze że my wszystkie dzisiaj z przymusu ranne ptaszki :)) moje kochane obudziło sie o 4 !! i on jest głodny i chce pic :) tak wiec wyjscia niebyło trzeba było zwlec sie z łóżka.
A co do badań to usg "genetyczne" ja bede miała jutro i mam stresa oby wszystko było dobrze.
Jak dobrze kojarze pozwala ono określić ryzyko wystąpienia wad genetycznych (min.zespołu Downa) obserwowany jest tez przepływ krwi z żyły pępowinowej do maluszka
dziewczyny któe juz je niały mam pytanko: ile czasu u Was trwało to badanie?
a i jeszcze jedno chodzice z mężami do ginekologa?

U mnie USG genetyczne trwało może z 10 minut.
Ja byłam tylko raz z M na wizycie, gdy miałam robione pierwsze USG, a na to genetyczne musiałam jechać sama do Poznania, bo M nie ma możliwości wzięcia urlopu:no:
jeśli macie możliwość chodzić do gina z mężami, to to róbcie :tak:, na pewno zwiększy to ich więź z maleństwem.

my mamy to szczęscie i mozemy chodzić w dwójkę jak narazie na kazde badanie, kierownik M jest bardzo wyrozumiały także super pozatym mój ginekolog lubi mojego męza i przy nim mówi dwa razy więcej niż bez niego - sprawdzone przy pierwszej ciąży... doczytałam jeszcze za na tym badniu robi się pomiar kości nosowej i sprawdza się ważniejsze narządy, pracę serca, kręgosłup, kończyny

A mnie czeka jutro pobranie krwi i badanie moczu, a we wtorek usg :) Nadal jestem przeziębiona,ale trzyma mnie jedynie katar i czasem odrywający kaszel.
Moja córcia spała zawsze do 10.00 , a teraz budzi się o 8.00 :D i mówi do mnie: "Mama wstawaj,nie ma spania,bo już jest widno" :)
W natępny weekend mam zjazd na uczelni (ten odpuściłam ze względu na chorobę i niestety będę musiała nadrobić notatki), a dwa tygodnie później idę na wesele do kuzynki :) Miałam chęć ubrać wpaniałą zieloną kiecuszkę,ale niestety widać w niej już brzucholek i opina się na nim,więc zostaje mi jedna-turkusowa,która odcięta jest pod biustem :) nawet nie sądziłam,że tak szybko będzie widać :)
Dolegliwości-mdłości powoli ustępują,ale męczą mnie zaparcia :/
Włosów nie farbuję-wstrzymam się do porodu. Z resztą moje włosy wyglądają jak balejarz więc nawet ładnie :)
Mój mąż nie ma możliwości chodzić ze mną do lekarza,bo ma taką pracę niestety. W poprzedniej ciąży był na pierwszej wizycie i na usg połówkowym :)
Aha moja gin ostatnio przepisała mi witaminy Prenatal Duo z kwasami DHA. I stąd moje pytanie:bierze któraś te witaminy?Bo ja wcześniej brałam Elevit.

Miałam zamiar kupić sobie PRENATAL bo polecała mi je moja siostra, ale mój M mnie ubiegł i kupił mi FALVIT,więc nie mogę mu robić przykrości i najpierw zjem te witaminy.
Jutro idę na wizytę do ginekologa, zobaczymy co mądrego mi powie moja pani doktor,pewnie da mi skierowanie na badania i tyle będzie z wizyty.

Hejka :-)

Mi się właśnie witaminki skończyły i zastanawiam się właśnie jakie sobie teraz kupić ...

Byliśmy już na spacerku nakarmić kaczki chlebkiem bo został się po weekendzie i na zakupach kurcze już warzywa i owoce są w kosmicznych cenach ale nic trudno .
Jak mój łobuziak wstanie to zjemy obiadek a potem mam zamiar posprzątać troszkę chałupkę i nie wiem może się przejdę do sklepu (e.leclerc) bo są fajne bluzy z futerkiem za 25 zł.

Dziewczyny proszę o radę właśnie odebrałam wynik glukozy w osoczu na czczo i wynosi on 114, a norma jest 7-110, bardzo się przestraszyłam, czy oznacza to, że mam cukrzycę? Proszę o radę bo bardzo się denerwuję.

reklama
oj takie odchylenie nie będzie o niczym świadczyć, spokojnie być może po prostu będziesz musiała ograniczyć pewne produkty, i tylko tyle.

Do góry