reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam się nocą...Wczesniej nie dałam rady. Robiłam ciasto i sałatki na jutrzejszego grilla z okazji urodzin mojego M. W miedzyczasie Remik domagał się cyca i tak to działało do końca dnia. No i niestety na tym nie koniec. Gabi poszła spać i zwymiotowała na łóżko u nas,potem u siebie, a potem jeszcze w łazience...JELITOWKA! I co ja mam zrobić? Dałam jej smectę,krople żołądkowe i węgiel. Meczy ją i śpi chwilami padnięta..A my z M siedzimy i czuwamy. Zaraz pewnie młody wstanie na cyca. Jejku o niego to dopiero się boje-żeby go nie złapało...ehh...Co za paskudztwo,i to akurat teraz!

reklama
Uciekam spać kobitki. Będę Was podczytywać bo mam internet w telefonie tylko nie mogę pisać, nie wiem czemu. Ale eska czasem puszczę tylko do kogo jak Wy wszystki zajęte :p

Pa i mam nadzieję, że nas szybko wypuszczą :)

Zaczeło sie ale ból ,myslałam ze część skurczy przespie ale niema nawet o czym marzyć zaczeło się okolo 10 i odrazu takie silne .Trzęsłam się z zimna jak osika nie mogłam się ogarnąć a teraz mnie poty przechodzą.Mam nadzieje ze szybko pójdzie ale mam stracha .papa

marzena - trzymamy kciuki, zeby nie było tak źle
jandia - oby szybko poszło tylko :)

My wczoraj byliśmy w kinie i powiem wam że to ostatni raz w tej ciąży bo bez kitu myślałam że tam zdechnę. Było mi tak gorąco i duszno że chwilami słabo, najchętniej bym się do gaci i stanika rozebrała. Mieliśmy na szczęście wodę, ale ulga byłaby dopiero po prysznicu. Po seansie jak mnie mąż zobaczył to mówił że wyglądam jakbym sama szła ten marsz (byliśmy na "Niepokonanych") takie miałam wypieki. A gacie to mogłam prawie wykręcać tak się upociłam.

Marzena, Jandia trzymam kciuki !!

Ja jem śniadanko, potem pod prysznic i jadę do szpitala. Naściemniam im że słabo czuję ruchy, niech mi zrobią KTG, może wyjdą jakieś skurcze. Spytam też od razu ile dni po terminie mam się zgłosić.

Aina, Jandia, Marzena trzymam mocno kciuki za Was dziewczyny,zeby gladkoi bezbolesnie poszlo.Czekamy na wiesci

U mnie dalej nic nowego tylko chodze jak ta pokraka bo mnie ciagle krocze boli, chwilami to juz mam lzy w oczach, ja juz nie daje rady.Tak sobie mysle czasami ze jak teraz juz tak boli to porod do bedzie maly pikus.MAm mega dola.A jeszcze ta polozna wczoraj mnie zalamala, ale to na innym watku opisze.Ciekawe czy w maju sie wyrobie czy moze w czerwcu dopiero albo jeszcze lepiej w lipcu a co tam...koszmar
Milego dnia dziewczyny

Aina, Jandia, Marzena ja teżtrzymam mocno kciuki!!!

A ja przedwczoraj dostałam od kuzynki z USA monitor oddechu angelcare:-) ale teraz musze kupić przejściówke do kontaktu bo oni maja inne wejścia na takie płaskie cienkie bolce, mam nadzieję, że bez problemu dostanę taką przejściówkę. Poza tym przysłała dla małego matę edukacyjną i pianinko z FIsher Price. Ale jestem happy.

Alex - ja kupowałam takie przejściówki bodajże w Euro AGD ale dostaniesz bez problemu :)
Zdycham normalnie z gorąca i duchoty. Też tak macie? Nie wiem jak wytrzymam te upały które zapowiadają, mam nadzieję że po porodzie wróci sytuacja do normy i że nie skisnę na amen do tego czasu.

reklama
Witam się z samego rana:):):) Miałam w planach dziś sobie poleżeć no ale takie wiadomości w telefonie za bardzo korciły,żeby ich nie wpisać szybko na BB:):)

Persefona
podziwiam,że tydzień po porodzie a Ty masz już tyle werwy,żeby imprezki robić. Współczuję choróbska w domu, oby szybko przeszło i już nikt więcej nie załapał,a już tym bardziej maluszek.

Marzenka
trzymam kciukaski za Ciebie oby szybko poszło i nie zwlekali z cięciem &&&&&&&&&&&&&&&&&

Jandia za ciebie też trzymam kciuki...pewnie u Ciebie już po wszystkim

Salsera niedługo do kina to na baje będziesz śmigać :):) Co do pogody to u mnie na termometrze już 22 stopnie i to w cieniu:szok:

Orzeszku
wytrzymaj jeszcze troszkę, już niedługo :)

Alex super masz kuzyna, takie prezenty dla dzidzi super robi, aż miło. Bynajmniej Ty masz już wydatek z głowy :):)

Do góry