reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

persefona u mnie w domu zimą to każdy wieczorem dostaje kanapkę z czosnkiem i do łóżka. Zeszłaj zimy nikt z nas nie chorował, a teraz jeszcze nie zaczęlismy brać i w sumie to teściowa moją chora i mój M podłapał ból gardła.

A zupa dyniowa przełożona na jutro :)

reklama
Ja wlasnie dostalam wezwanie na szczepienie przeciwko grypie. Tu w UK sie zaleca kobietom ciezarnym to szczepienie. Ja nigdy wczesniej sie nie szczepilam i nie wiem, co o tym myslec. A wy co na to?

Ja mieszkam w grecji, tutaj nikt nie wysyła żadnych wezwań a mój lekarz nic mi nie mówił więc nie myśle o tym, ale moja koleżanka ma 5 miesięczną córkę. Jak była w ciąży strasznie szalała grypa. ludzie w maskach chodzili i ona się zaszczepiła bo jej tak lekarz doradził i ona zadowolona z tego jest.

Tym bardziej,że na temat tej szczepionki na grypę było bardzo głośno,że na przykład wcale nie jest tak potrzebna tylko firmy farmaceutyczne chcą sobie kabzę nabić i nakręciły atmosferę wokół zachorowań na grypę,żeby zbyć szczepionki:sorry:Czemu na przykład Polska nie kupiła tych szczepionek?:sorry:Poza tym wcale nie wzrosła zachorowalność na grypę względem innych lat:no:Tak jak mówię ja szczepieniom ciężarnych mówię nie.Jeśli dostanę takie zaproszenie (co jest możliwe) nie skorzystam z niego:no:

hej... ja już jestem... przepraszam ze się nie odzywałam ale nie byłam w stanie...
dzisiaj też mnie raczej nie będzie bo mnie strasznie boli głowa i zatoki i wszstko co możliwe...
więc chyba sobie poleżę i popatrzę w sufit:baffled:

Ja też bym nie ryzykowała. Często grypa jest mylona z przeziębieniem i tak jak mówiła Tichonek firmy farmaceutyczne nakręcają nas na niebezpieczeństwo grypy. Biorą chyba całość zachorowań na grypę, przeziębienia inne zawiania do swoich statystyk. A gdyby wyciągnąć tylko grypę to nie mieliby podstaw, żeby tak się reklamować i wciskać wszystkim szczepionki. Moja siostra szczepiła się kilka razy a i tak chorowala.

reklama
Ja też jestem sceptycznie nastawiona, szczególnie, że szczepionki na grypę nie ma jednej, co sezon robiona jest nowa "prognozyjna" czyli na typ wirusa który prawdopodobnie w tym roku zaatakuje. Ja na grypę byłam chora tylko raz w życiu, TZ nigdy, córka też. Sprawa jest grubo przereklamowana.

Ale z drugiej strony kobieta w ciąży chora na grypę to duże zagrożenie dla dziecka. Leżały ze mną na oddziale kobiety z grypą, rodziły dzieci z zapaleniem płuc. Jeśli nie przebywa się nagminnie w miejscach typu szkoły, dworce, centra handlowe, ryzyko zarażenia spada. Warto też codziennie spacerować bez względu na pogodę, wzmacniać organizm naturalnymi substancjami jak czosnek czy miód a powinno być dobrze.

Do góry