reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hej dziewczynki :)
Poziomki, Styna, ale te wasze dziewoje uparte!! Super że się tak dzielnie trzymacie i zachowujecie spokój i dobry humor to chyba najważniejsze :)
Mandrzejczuk jeżeli chodzi o staniki polecam tego sprzedawce - rózne ceny rózne rozmiary Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro, opraz co mi bardzo pomogla kupowanie w internecie i dobranie rozmiaru http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html :)
Ja już mam większość ciuchów poprasowanych i poskładanych zostały pieluchy ale z moim kiepskim żelazkiem nie chca sie doprasować, więc zabiore jutro do mamy na domowy magiel! o!

Miśkaa mi nic nie chlupie ani nie strzela w brzuchu, za to synek wystawia nogi przez skórę na okolo 4-5 cm, co jest mega bolesne...
Trzymajcie sie dzielnie dziewczynki

Ostatnia edycja:
reklama
Jolek mi się wena skończyła po pierwszym praniu i prasowaniu. Drugie pranie wyschło i już drugi dzień czeka na prasowanie a trzeciego prania ni ma, kiedyś się zrobi :-p

Dziś ważniejszy był sernik na zimno, zjadłam połowę półproduktu na surowo i mi niedobrze. Co zrobić, tak mnie ten twarożek z bitą śmietaną kusił aż skusił. Rany jakie to niebiańsko pyszne i puszyste...

Pozbywam się dziecko starego na weekend, kończę antybiotyk, oj będzie się działo :-D

Nie piję, bez niej przeciekam to co może się dziać po herbatce, jeśli skuteczna? :-D O mleko jestem spokojna, cycki mnie nie zawiodą, ufam im :-D

Hope ja weny nie mam wcale,ale niestety ktoś to musi zrobić. M miał mi pomagać,ale znowu na noc w robocie,wróci jutro w południe i potem znowu na nockę idzie,więc niestety ja to muszę zrobić:(
Ale prasowałam na ławie położyłam złożony koc na to złożony ręcznik i tak sobie na siedząco prasowałam. I mi się ława taka dziwna zrobiła, a pytałam M czy się nic nie stanie! Dobrze,że to stary klamot to tak szkoda nie będzie, przykryję obrusem i będzie git.

Dariaa nie wkręcaj tak sobie bo faktycznie tak będzie. Słyszałam,że stres źle wpływa na pokarm! Powtarzaj sobie że będziesz miała pokarm i na pewno będzie dobrze.

Ostatnia edycja:
Daria spokojnie na laktacje nalepsza jest woda i normalne odrzywianie się. Masz jeszcze czas a mleczko(siara) pojawia się najczęściej dopiero po porodzie i to nie ma wpływu na laktacje.
I jak mówi Jolek stres to największy wróg laktacji

Hope JAK MOGŁAŚ MI NIE DAĆ TROCHE BABOLUUUUUU!!!!!!!!

Ja też tak prasuję, gapie się w TV przed ławą i siedzę na kanapie :-) A na ławie prawdopodobnie zareagował na temperaturę lakier, robią się jaśniejsze plamy, trudno je nazwać, jakby odparzenia. Normalne ;-)

Daria cyckowy sukces podobnie jak porodowy leży w psychice. Nie bój się o nie, nie myśl i nie martw na zapas mlekiem, jak urodzisz wszystko będzie dobrze, zdaj się na mądrą naturę :tak:

Poziomki czekaj, galaretka stygnie na wierzch, dam ci oblizać garnuszek:-D:-D:-D:-p

Przy tej ilości nie wystałabym przy desce do prasowania:( W sumie mogłabym sobie deskę rozstawić przed kanapą,ale to wtedy musiałabym ławę przestawiać,a ona cholera ciężka więc wybrałam taki sposób.
Tak gadacie o tych słodkościach,że chyba zaraz zapodam sobie lody z bitą śmietaną i winogronami :p

reklama
Hope - cóż za telepatia, też miałam dzisiaj serniczek na zimno, własnie pożeramy bo wróciliśmy ze szkoły rodzenia.
Dzisiaj mieliśmy doradcę laktacyjnego i zamiast tradycyjnych wkładek laktacyjnych, pani nam polecała muszle, które nie utrzymują cyca w wilgotności czyli pozwalają na ewentualne gojenie się brodawek, dodatkowo zbierają pokarm i chronią wrażliwe cycuchy przed ocieraniem się. Muszę to przemyśleć ale może faktycznie warto.

Do góry