reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

styna a mogę zapytać jak wrażenia po skurczach? jako "pierworódki" ?
pytanie może glupie, ale ciekawi mnie jak to wygląda z perspektywy osoby, która nie wiedziała co ją czeka, tak jak i ja nie wiem :)

reklama
Bra te co miałam dochodziły na KTG w pierwszą noc do 130 i były szczerze znośne, ale w drugi dzień już przy 70 na KTG były bardzo bolesne, a wyższe to nawet nie miałam siły oddychać. Bardzo się cieszę z całej akcji bo dowiedziałam się że mi ruch przy skurczach bardzo pomaga, jak chodziłam albo siedziałam na piłce było dużo lepiej, najgorzej jak byłam na łóżku i w jednej pozycji siedziałam to bóle dużo mocniejsze.

No to ja juz tez wiem, ze bede smigac po korytarzu, a nie siedziec w miejscu.
U mnie juz sie suszy 3 pranie, zaraz wywiesze 4-te i biore sie za prasowanie tego co wyschlo, ale zdjelam z suszarki jedno, powiesilam drugie i plecy bola jak nie wiem co. Ale wcinam wlasnie pyszna zupke pieczarkowa i zaraz biore sie za robote.
Kurde tak mi z cycow cieknie, ze juz mam dosc, cycki bola i co na chwile zdejme stanik to sie leje, jak zaloze to jak na zlosc suchutko...

A staniki w wiekszych romiarach nie dosc, ze ciezej dostepne, drozsze to jeszcze jest maly wybor modeli...

Drogie Ciężaróweczki, dawno nie zaglądałam tutaj a widze że wciąż sporo się dzieje... nawet mleko już płynie rzeką:) Mnie coś lekko pokapało w 6 miesiącu przez jeden wieczór i przestało.
Chcę się podzielic z Wami moim nowym doświadczeniem, czasem gdy mala się mocno spina w brzuchu i szaleje słyszę chlustanie jakby wody w wannie, czyli pewnie wód płodowych, a czasem nawet takie dziwne trzaskanie, jakby łamanie/przeskakiwanie kości, i to mnie już nieco bardziej martwi.
Też słyszycie takie odgłosy z brzuszka? - moj jest baaaardzo duży no i niunia też nie mała, zresztą jutro mamy wizyte u lekarza więc zobaczę co u niej słychać.
Korzystajcie z wiosny, nawet z deszczyku, wychodzenie na świeże powietrze dobrze robi, ja przynajmniej czuje się po tym dobrze odstresowana w perspektywie wydarzeń najbliższych tygodni...tylko cieżko się dzwiga ten brzucho, co nie?:)

Melduję że na razie jemy kolacje i czekamy do rana.:tak: ale od wczoraj głodna jestem niemiłosiernie-pewnie zbieram siły:-D

Podzielam to co mówi Styna nie ma to jak ruch podczas porodu,działa cuda i przyśpiesza. Jak rodziłam Gabi to jak skurcz się zaczynał kucałam i przeskakiwałam z nogi na noge-przestawało boleć!
a co do wielkości skurczy na ktg to u mnie skurcze były na 60 i bolały jak diabli,położna mi mówiła że nie zawsze muszą mieć 100 lub więcej. Wszystko jest bardzo indywidualne.

Mandrzejczuk i tak też będzie po porodzie bez stanika będzie ciekło ale wtedy to będą 2 wodospady:-D

Ostatnia edycja:
Melduje,że pierwsza partia ciuszków poprasowana...HURA. dla mnie najgorsze z tego wszystkiego było składanie tego :(

reklama
Do góry