reklama
Katska
Fanka BB :)
Fajny artykuł z rys. i zdjęciami o przystawianiu dziecka do piersi:
Jak prawidłowo przystawić dziecko do piersi? - Karmienie piersią - Pediatria - Medycyna Praktyczna: Lekarze pacjentom
Jak prawidłowo przystawić dziecko do piersi? - Karmienie piersią - Pediatria - Medycyna Praktyczna: Lekarze pacjentom
Ostatnia edycja:
monikamarcina
Hej. Czy ktoras z Was ma napady takiego uczucia niepokoju.. takie dziwne uczucie w kl piersiowej trwajace doslownie sekunde i za jakas chwilke przechodzi. . Dziwne...
Anikaaaa
Witajcie
Tak się zastanawiam czy śpicie czy może się rozpakowujecie???Ta godzina i jeszcze nikogo tu nie było!?;-)
Noc przespana, tylko strasznie się w nocy pocę:/ niby w pokoju gorąco nie jest, a ja się budze cała mokra:/
Coraz bardziej zaczyna mi się ten czas ciągnąć...niby tak mało zostało, a jeszcze tak dużo...
Tak się zastanawiam czy śpicie czy może się rozpakowujecie???Ta godzina i jeszcze nikogo tu nie było!?;-)
Noc przespana, tylko strasznie się w nocy pocę:/ niby w pokoju gorąco nie jest, a ja się budze cała mokra:/
Coraz bardziej zaczyna mi się ten czas ciągnąć...niby tak mało zostało, a jeszcze tak dużo...
vanilijka
Zostanę mamą :)
Monia wiem ze musi cala buzia tylko ze ona ma tak malutkie te usteczka ze jest w stanie jedynie lapac caly sutek powaznie nie jest w stanie sie zazsac najgorsze ze jak bylam w szpitalu poprosilam doradce laktacyjnego zeby do mnie przyszedl mi pomoc byla samam potw ze sutkow nie mam bo sa plaskie i ze tak malemu dziecku bedzie baaardzo trudno jesc.. Sama doradzila zebym sciagala pokarm jesli chce zeby mala moj jadla, kolejny moj problem to teraz z mala moja jak ja przestawic na nasz tryb dnia i nocy bo moja corcia w dzien to spi smacznie za to w nocy placze marudzi i spac nie chce na rekach ululac tez nie chce nie wiem juz co robic bo strasznie sie zanosi placzem ze az szkoda mi jej jest moze macie jakies pomysly do lozka tez boje sie z nia spac bo zebym jej nie przygniotla lub nie przydusila, smoczek tez nie pomaga na te jej akcje
LADYLI
Ja kurcze Vaini nie pomoge jestem zielona ..
Ja też długo nie mogłam zasnąc bo wypiłam kawe u teściowej była 14 ale i tak na mnie działała.
Dziś zaraz ide odebrać wynik coombsa , potem zahaczę o sklep i ma wpaść moja kuzynka na pogaduszki, dawno się nie widziałyśmy wiec szybko jej nie wypuszczę,
Ja też długo nie mogłam zasnąc bo wypiłam kawe u teściowej była 14 ale i tak na mnie działała.
Dziś zaraz ide odebrać wynik coombsa , potem zahaczę o sklep i ma wpaść moja kuzynka na pogaduszki, dawno się nie widziałyśmy wiec szybko jej nie wypuszczę,
Mokito
Czesc :-) to byla.dziwna noc, pocilam sie jak nigdy, co chwile.wstawalam, nie wiem co jest grane. Vani ja bym cycowala w duzym lozku przy tym sama spiac, no ale jak sie boisz to nie wiem! probowalas tych nakladek?
Vani no ja też doświadczenia nie mam. W jakimś podręczniku przeczytałam żeby nie pozwalać.dziecku w dzień od razu po jedzeniu spać tylko trochę z nim pochodzić, poopowdac coś. Radzili.tez żeby w dzień palić światło przy łóżeczku, a na noc kompletnie w ciemności.
A i jeszcze żeby w nocy nie wstawać jak tylko zaplecze tylko.odczekać 3min, bo.może się sama uspokoi.
Oczywiście teoria teoria.a życie życiem.
A i jeszcze żeby w nocy nie wstawać jak tylko zaplecze tylko.odczekać 3min, bo.może się sama uspokoi.
Oczywiście teoria teoria.a życie życiem.
Katska
Anikaa, ja nie śpię już. Ale noc całkiem dobrze przespałam - w sumie z dwiema pobudkami, ale mogło być gorzej. Mi też gorąco. W sypialni mam między 21 a 22 stopnie i zazwyczaj w nocy trochę wysuwam się spod kołdry.
Mi zostało 1,5 tygodnia do terminu i denerwuję się. Może nie samym porodem, ale zdrowiem malucha.
Monika, takiego niepokoju nie odczuwam. Przez chwilę w 2 trymestrze miałam kilka razy chwilowe, nagle jakby przyspieszenie serca i ucisk w klatce. Ale od 2 miesięcy spokój.
Vanilijka, nie wiem co poradzić. Wyżej wkleiłam link do artykułu ze zdjęciami jak dziecko powinno zassać się. Podobno sama brodawka wydłuża się dwukrotnie w buzi dziecka. Ale jak konsultantka przewidywała kłopoty, to ja się nie wypowiadam bo się nie znam. Są jeszcze jakieś specjalne nakładki w przypadku płaskich lub wręcz wklęsłych brodawek (chyba widziałam na stronach Medela, Tommee Tippee,...). Co do rytmu spania i dnia to nie mam doświadczenia.
Mi zostało 1,5 tygodnia do terminu i denerwuję się. Może nie samym porodem, ale zdrowiem malucha.
Monika, takiego niepokoju nie odczuwam. Przez chwilę w 2 trymestrze miałam kilka razy chwilowe, nagle jakby przyspieszenie serca i ucisk w klatce. Ale od 2 miesięcy spokój.
Vanilijka, nie wiem co poradzić. Wyżej wkleiłam link do artykułu ze zdjęciami jak dziecko powinno zassać się. Podobno sama brodawka wydłuża się dwukrotnie w buzi dziecka. Ale jak konsultantka przewidywała kłopoty, to ja się nie wypowiadam bo się nie znam. Są jeszcze jakieś specjalne nakładki w przypadku płaskich lub wręcz wklęsłych brodawek (chyba widziałam na stronach Medela, Tommee Tippee,...). Co do rytmu spania i dnia to nie mam doświadczenia.
reklama
Vanilijka a może brzuszek ja boli w nocy dlatego marudzi? Kupkę robi codziennie? Baczki tez puszcza?
Jak wygląda Wasz tryb dnia?
Ja spałam z małym i miałam zapaloną lampkę nocną. Wieczorem włączałam kolysanke :-)
Jak sobie z nakładkami radzisz?
Jak wygląda Wasz tryb dnia?
Ja spałam z małym i miałam zapaloną lampkę nocną. Wieczorem włączałam kolysanke :-)
Jak sobie z nakładkami radzisz?