reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Monia ja nie mam takich dolegliwości ale to może stresu jakiegoś albo musisz więcej odpoczywać bo serducho ma do przepompowania o wiele więcej krwi niż normalnie i w dodatku mała może naciskać jakieś naczynie. Może obserwuj ciśnienie czy Ci dodatkowo nie skacze.

Vanilijka co do rytmu to chętnie bym pomogła ale sama na początku tak przez 2 miesiące chodziłam jak zombie bo dzień zlewal się z nocą i nic nie pomagalo. Dla pocieszenia powiem że z czasem się to jakoś unormowalo. Ją po prostu spalam na początku wtedy kiedy mały spał nie patrząc czy to dzień czy noc byle choć trochę wypocząć.

reklama
Dziewczyny po kazdym jedzonku mala nosze zeby jej sie odbili i beklo, kupki i baczki tez robi, nie uzywam nakładek sciagam pokarm i daje butla, fakt moim mala sie nie najada (traktuje je jako przepitke po miedzy mm) i dokarmiam nanem bo po moim placze i ssie raczki rzuca sie na butle, moze to wina mleka? ale w szpitalu to tylko nan dostawala Sama nie wiem, jeszcze jest taka opcja zeby moze koperku sprubowac po miedzy posilkami malej dawac? Tylko nie wiem czy można takiemu malenstwu?

Mój mały tez na NAN był. Sprawdź może czy herbatka nie jest dosładzana. Osobiście nie podawałam i nie podawałabym dzidziusiowi. Co ile dajesz mm?

Czesc Laski! Trochę mnie nie było i nie dam rady uzupełnić wszystkich info:/ mój komp jednak umarł, pisze z kom. Vanilijka czy mi się dobrze zdaje że już nie jesteś w dwupaku:)? Ktoś jeszcze?
U mnie klops. W zeszłym tyg byłam dwa dni w szpitalu jednego dnia stwierdzili ze wywolujemy a drugiego stwierdzili ze wypisują mnie do domu:/ zglupialam... Czop podchodził od. Wtorku 3 lub 4 dni teraz jest dużo śluzu. Dziś miałam usg gdzie wyszło że ponoć młoda waży ok 4200 a do terminu jeszcze tydzień :/ głowa też duża więc będziemy się z mężem starali chyba o cc. Strasznie się boję że przydusze mała albo coś. Od tyg mam taką depresję ze lepiej nie mówić. A co u was dziewczynki tak w skrócie?

Vanilijka, na szkole powiedzieli, że na początku tylko mleko. Nawet wody nie podawać.
Poza tym wydaję mi się, że jak zaczniesz wodą poić to mleka może mniej jeść wtedy, bo ma maleńki przewód pokarmowy.
Kiedyś kolega robił badania córce bo dobrze nie przybierałam na wadze (miała może 1-2 latka). Okazało się, że żona podawała dziecku wodę jskiś czas przed posiłkiem. Dla dorosłych byłoby ok, ale dziecko szybciej było pełne i mniej jadło przez to.

reklama
Do góry