reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Ewka dzięki, przetrwaliśmy noc :-D i wcale nie było aż tak ekstremalnie. Wyciągnęłam po 10 córcię na spacer z wózkiem i lalą, ale mimo zimowej odzieży nie za bardzo jej się podobało... po 15 minutach przyjechał po nas autem mąż bo lunęło i skończyliśmy spacer w markecie ;-)

Angelstw, fajnie, że masz już tę próbę cukrową za sobą.

Anianka świetnie, że zapewniasz córce dużo ruchu. Może woreczki się jeszcze przeproszą? a jak nie to bieganie na paluszkach? choćby do "stary niedźwiedź mocno śpi"? :-)

Monikamarcina pozwolę sobie na małą złośliwość, ale tylko ze względu na dobro Twojego synka. Piszesz, że już nie wiesz co robić. A robisz cokolwiek??? :happy: Nie oszukujmy się, żadne buty, ani wkładki nie odwalą za nas roboty. Bo to jest żmudny proces. Bez Twojego/Taty Pawła wkładu i systematyczności nic nie zdziałasz. Wiem, że łatwo się mądrzyć, a sytuacja jest skomplikowana. Pewnie ojciec ma całą sprawę w d*** i cała odpowiedzialność spoczywa na Tobie. Strasznie współczuję, ale... wszystko w Twoich rękach! Skoro Paweł ma jeszcze do tego odstające łopatki to z pewnością bez problemu dostanie skierowanie na rehabilitację (pewnie w systemie blokowym: raz w tygodniu przez około 6 tygodni, kilka razy w roku). Takie dziecko ma obowiązek się dużo ruszać, inaczej wady będą się jedynie pogłebiać. Mam nadzieję, że nie będzie focha :tak:

reklama
Drago może to faktycznie za silna dawka magnezu była. A dziś już w porządku? Z tego co wiem to jest specjalny magnez dla kobiet w ciąży, może warto zainwestować?

Drago miałam podobne objawy, do tego doszły wymioty i też zastanawiałąm się czy to przez magnez:/ lekarz kazał zmierzyć ciśnienie i w razie za wysokiego jechać na ip, ciśnienie było za niskie. Dzisiaj mam wizyte więc spróbuje się czegoś dowiedzieć;-) wyczytałam gdzieś jeszcze że takie coś może się dziać jak za mało się pije.

KikaRika moje dziecko by w tym kombinezonie tonęło bo pierwsze 1,5 miesiąca nosiło rozmiar 51, ale tak jak Drago pisze, to bardzo różnie może być...
Drago niezła zagwozdka! Może lekarz Anikii da jakiś trop. Mi się nie chce wierzyć, żeby to miało związek z dużą dawką magnezu, jeśli już to jakaś substancja pomocnicza w tym leku, a raczej zupełnie coś innego. Ja profilaktycznie pochłaniam właśnie Toffifee :rofl2: :rofl2:
aj, brakuje mi ciucholandów w Austrii, bo podobnie jak niektóre z Was uwielbiam lumpki, ale niestety...

Drago, a może to właśnie od ciśnienia? Ja od kilku dni mam bóle głowy non stoper.. wątpię, że magnez spowodowałby takie objawy, ale ta dretwiejaca reka hmmm hmm jak przy jakims uczuleniu czy cus.

Poodkurzalam i zmylam podlogi, zmachalam się, na obiad dziś placki ziemniaczane.

właśnie właśnie zapomnialam napisać, że mi to też wygląda na ciśnienie.... a mierzysz sobie w domu ???? dretwiejaca ręką też jak najbardziej od ciśnienia... teraz właśnie mogą sie zacząć problemy z nadciśnieniem ciążowym.... Ją miałam znaczące mocno ciśnienie w pierwszym trymestrze znam poszłam na L4 i dokładnie się tak czułam...

wiecie co, tez obstawiałam ciśsnienie ale miałam 116 na 80 wiec to nie to. teraz kontroluje 3 razy dzeinnie tak w razie w, ale nie mam podwyzszonego. moze to byl jakis zbieg okolicznosci i takie rozne sie złozyly na to czynniki. na szczescie juz sie nie powtórzyło wiec jest git:-)

dziekuje za rady :-)

Pytałam lekarza o te objawy...powiedział że to wina ciśnienia, jeśli jest niskie to ok i nie ma czym się martwić, jedynie jeśli jest wysokie to jest powód do zmartwień i interwencji lekarza. Byłam tak poddenerwowana na tej wizycie, że mam nadzieję że dobrze to wszystko zrozumiałam i Wam przekazałam :-)

dziekuje :-)

witajcie w ten szaro-bury jesienny dzien.

wstałam nieprzytomna bo Młoty takie pasadoble w nocy odstawiał, ze masakra. no i przeszłam sama siebie bo sikałam dzisiaj 6 razy na 7 godzin snu....... :szok::szok::szok::szok::szok::szok: mowcie do mnie zombi :-)

co do butów - to ja nie ubieram nigdy uzywanych, a kupuje rózne czasami elefanteny (jak mi sie jakas mega promocja trafi) albo ccc lasocki. czesto tez poddaje sie słodkim oczetom mojej córki i kupuje jakis księżniczkowe lub barbiowe butki. jedyna zasada od której nie ma ustepstw to dobre kapcie do przedszkola bo w nich chodzi blisko 8 godzin dziennie i musza byc wygodne, oddychajace i dbajace o nyne.

dla Młodego mam kilka par butów od szwagierki z tym ze one na zasadzie takich własnie zakupów na zas - czyli nie ubrane nigdy a u nas w rodzienie to czesta praktyka wyprzedazowa :-)... majtki i buty musza byc w 100% własne.

chyba czas na kawe :-) jakies dobre ciacho bym tez zjadła :-)

Mokito probowalam cwiczyc z nim, ale to wyzsza szkola jazdy.. nie wiem gdzie mam uderzyc na rehabilitacje... w kwietniu chcialam sie zapisac to juz na ten rok nie bylo juz zapisow..

aisha czekamy za wynikami:tak:
drago zrobiłam wczoraj torcik chyba anglestw z przepisnika, zapraszam mniam, mniam, mniam, małż się śmiał, że z 50 zeta dałam na same owoce w torcie, ale cóż taki mam teraz czas,
ta ja wczoraj fryzjer, zakupy, torcik, kurczak, carpacio z burakow, a w nocy ból stóp jak u 80 latki i jeszcze coś w nocy mnie znowu kuło w okolicach spojenia, a dziś Alicja tak tylko delikatnie daje znać, chyba więcej torcików nie będzie, a to był prezent dla taty z wielkim serduszkiem :-(dziś znowu mnie dopadły zawroty głowy....może pogoda

wszystkim dobrego humoru, mało kataru, niestrasznej glukozy, a przede wszystkim dobrych wyników

aisha czekamy za wynikami:tak:
drago zrobiłam wczoraj torcik chyba anglestw z przepisnika, zapraszam mniam, mniam, mniam, małż się śmiał, że z 50 zeta dałam na same owoce w torcie, ale cóż taki mam teraz czas,
ta ja wczoraj fryzjer, zakupy, torcik, kurczak, carpacio z burakow, a w nocy ból stóp jak u 80 latki i jeszcze coś w nocy mnie znowu kuło w okolicach spojenia, a dziś Alicja tak tylko delikatnie daje znać, chyba więcej torcików nie będzie, a to był prezent dla taty z wielkim serduszkiem :-(dziś znowu mnie dopadły zawroty głowy....może pogoda

wszystkim dobrego humoru, mało kataru, niestrasznej glukozy, a przede wszystkim dobrych wyników

zara bede :-)

Dziewczyny powiedzcie mi czy wyniki z krzywej cukrowej sa od razu czy trzeba czekać kilka dni?
bo ja mam wizyte u lekarza 3.11 i mi kazał zrobić jak najpóźniej a nie wiem czy jest od razu wynik

reklama
Do góry