reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Mamy starszakow jakiej firmy buty planujecie kupic? Ogladam i ogladam i swira dostaje. Jak jestem w obuwniczym to mnie szlag trafia, wszystkie te buty twardejak cholera , brzydkie i do tego w cholere drogie. Ponizej 100 nie kupisz, nawet za brzydki but. A na geoxy po 300 zl mnie nie stac...

reklama
Jakos nie bardzo mam zaufanie do uzywanych. Wiem po Pawle, synek koslawi nogi tzn ma stopy plasko-koslawe i nie chcialabym kupic butow po dziecku z podobnymi wadami

Pytałam lekarza o te objawy...powiedział że to wina ciśnienia, jeśli jest niskie to ok i nie ma czym się martwić, jedynie jeśli jest wysokie to jest powód do zmartwień i interwencji lekarza. Byłam tak poddenerwowana na tej wizycie, że mam nadzieję że dobrze to wszystko zrozumiałam i Wam przekazałam :-)

Tak z innej beczki, przepowiadaja u nas w nocy jakis kataklizm, wiatr do 120km/h, w ogole w najblizszych dniach pogoda ma byc do kitu :(
i jeszcze co do butow to nieraz da sie naprawde cos super upolowac przez internet (rodzice kupuja buty na sezon na przod i okazuje sie ze dziecko juz z nich wyroslo a nie zdazylo w nich nawet pochodzic; albo nasze zimowe butki na ten sezon: w zeszlym roku byla slaba zima i dziecku w kozaczkach bylo za goraco...)

Mokito w takim razie ja juz glupieje, skoro fizjoterapeutka kupuje uzywane buty, to znaczy ze to nic zlego?
A swoja droga to uwazasz ze wkladki supinujace warto wkladac dziecku ze stopa plasko-koslawa? Syn koslawi kostki..

Nie jestem wyrocznia, a jedynie kupuje uzywane buty, ktore sa jak nowe ;) dzieciaki tak szybko rosna! Ciezko byloby mi co kilka miesiecy wydac te 50 euro na buty dobre jakosciowo w ktorych stopa moze pracowac, a jednoczesnie czesc przy kostce jest usztywniona, a calosc jest wykonana z oddychajacych materialow (no poza podeszwa bo raz w zyciu kupilam buty geoxa i przez te niesamowita membrane...wlewala mi sie woda!).
Wkladki jak najbardziej kochana tylko do tego dziecko musi miec mozliwosc czynnej pracy stopami, czyli po domu bym pozwalala na bosaka i wplatala w codzienna rutyne cwiczenia. Np. podnoszenie palcami stop woreczka z groszkiem, w formie zabawy. Wazne zeby wlasnie czynnie supinowac te stope (ruch jakby dziecko chciala obejrzec podeszwe stopy).

Hej Dziewczyny :-) dziękuję za wszystkie rady odnośnie L4. Chyba jednak wezmę sobie do serca Wasze słowa i na wizycie za tydzień pogadam z giną. W sumie to już ostatnio zapytała czy piszemy zwolnienie. Niestety nie mogę tak z dnia na dzień bo obowiązki trzeba przekazać więc pewnie jakiś miesiąc mnie jeszcze czeka... no chyba że będzie zalecenie zdrowotne. Eh.. człowiek to jest głupi ale chce zostawić dobre wrażenie żeby było gdzie wracać.

Co do butów to ja też na kupnie ale jeszcze nie mam pomysłu jakie. W ubiegłym roku kupiłam specjalnie trochę większe i lipa bo w tym już nie pochodzi (a miałam dwie pary!) Kupiłam jedne tansze jakby pierwsze przemokly (jakąś wyprzedaż w smyku była na wiosnę) a drugie od lokalnego producenta którego mi w pracy podpowiedzieli że ortopedzi polecają. Nazywa się Anibut i jest na wiosce pod Krakowem. Mają chyba też wysyłkę przez neta. Niestety wyglądem nie rozpieszczaja i tylko dwa modele zimowe więc chyba tym razem gdzie indziej kupię. A i placilam chyba ok 130 max 150. Co do używanych to ją mam dylemat czy zostawiać buty po misku bo też się nasluchalam że nawet rodzeństwo nie powinno zdzierac po sobie butów...

Czytam o tych Waszych dolegliwosciach to aż mnie mrozi. Zwłaszcza te omdlenia w dowolnym miejscu to musi być straszne :'( Niby mówią że ciążą to nie choroba ale jednak te dolegliwości potrafią być uciążliwe :-(

Kurcze zasnelam wczoraj w pokoju dziecia i niby spalam w sumie 8 godzin a czuje się gorzej niż jak spalam wczoraj 5.:eek:

Mokito to trzymaj się mocno żeby Was te wiatry nie wywialy no chyba że do Polandi na kawie :-D choć i u nas dzisiaj też ma nie być ciekawie. A na koniec tygodnia to już o przymrozkach coś wspomnieli a nawet o sniegu:szok: mam nadzieję że się nie sprawdzi.

reklama
moja córcia nosi buty lasockiego z ccc, jesienne udało się na promocji wyrwać za 54 zł a zimówki skórzane też na przecenie za 89 zł. Nosimy też markę cup cake z Deichmanna, trochę tańsze niż elefanty a też bardzo dobre jakościowo polecam:tak:

Do góry