reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Cześć Kochane :)

Ewka, mie zastanawiaj się tylko szoruj na l4!

Monika, daj znać co lekarz powie. Koniecznie do niego się wybierz i do gina tez przedzwon

Właśnie jak z tymi kombinezonami? Ostatnio w sklepie oczoplasu dostałam bo nie wiem jaki najlepszy dla maluszka

reklama
Ja kupiłam kombinezon zimowy na 62cm. i drugi taki cieńszy polarkowy gdyby było ciepło. Termin mam na początek lutego, ale przecież prócz wyjścia ze szpitala od razu tak z maluchem latać nie będę. Wiosna ma być wcześnie w tym roku, więc może kombinezon większy nie będzie potrzebny. Jak oglądałam ceny kombinezonów w sklepach to mi było szkoda tyle kasy na coś, co może parę razy tylko włoży, więc kupiłam na allegro używane za parę zł. Są naprawdę ładne i widać, że mało używane.
Ja też pracowałam przy kompie po 8-10h dziennie i we wrześniu lekarka powiedziała że mnie do pracy nie dopuści, bo szkodzę dziecku i sobie siedząc pochylona nad klawiaturą całymi dniami.
Więc kto może też niech śmiga na l4;)

ewka:D dokładnie tak jak made mówi nie zastanawiaj się tylko idz na L4. Tym bardziej że ciążowe jest 100% płatne... Tylko jak bedzie lekarz wypisywać Ci L4 to powiedz że potrzebujesz też od niego zaświadczenie o ciąży, czasem lekarze nie wiedzą/ zapominają wypisać a to jest niezbędne żeby L4 było 100% płatne, mimo iż na L4 w symbolu''choroby'' wpisany jest symbol ciąży...Cóż biurokracja..

dzień dobry mamom i Rybkom:-D
koniania
gratulacje wizyty i Tomka 500 gramowego:-)
Kropelka mi nie pozwolono wypić glukozy z cytryną:tak: miłego siedzenia bez mdłości
ewka ja też mam pracę przy kompie i od czerwca jestem na L4 (od czerwca, bo miałam zagrożoną ciążę), ale teraz to już idź spokojnie na zwolnienie, szkoda i Ciebie i Maluszka z tym zaświadczeniem, o którym pisze Kika to dostałam przy pierwszym zwolnieniu, później już nie trzeba;-)
monika trzymam kciuki, co by kaszel zelżał, ale Cię dziadostwo trzyma długo:wściekła/y:
ja kombinezon mam po siostrzeńcu chyba też 62 i taki też Alicja będzie nosić:-)

Mój pracodawca tak samo nie wymagał żadnego zaświadczenia, nawet pytałam o to :D

Apropos pieniedzy z zusu, to Dziewczyny czy Wam też się zdarza, ze dostajecie je na raty?

No właśnie ja kombinezon kupiłam za parę groszy a jest jak nowy, nie sprany, nie zniszczony, praktycznie tylko metki brakowało, dlatego szkoda mi było go nie kupić...on jest na 3-6 mc czyli 62-68. Pomyślałam że lepszy większy luźniejszy, stąd moje pytanie do doświadczonych mam czy nie będzie za duży??

Aisha ja tez dalam samo l4 i tez jak ty mam wyplacane 100 % tak wg jade teraz do poloznej na wizytę. Co do lozeczka tez mi sie podoba takie jak zor i takie zamawiam w grudniu a teraz z mezem kompletujemy farby i tapety zamierzamy po 1 listopada odswierzyc mieszkanie bo juz 5 lat nic z tym nie robilismy maz po pracy zamierza to robic pokojami cos siostry meza i tesciowa mowili ze pomoga ale zobaczymy jak to bedzie ;-) pozdrawiam i do wieczora :-)

made ja do tej pory zawsze w terminie jak od pracodawcy i zawsze w całości, ale koleżanka w W-wie tak ma, nie to, ze na raty to jeszcze przez jakieś zawieruszenie zwolnienia obcieli jej kilkanaście procent ze świadczenia i na nic się zdały wyjaśnienia, ja po prostu sprawdzam tak do 10 każdego m-ca, czy kasa jest, generalnie to płacą to świadczenie za każdy dzień soboty, chyba niedziele również, powinnaś mieć "lepszą" kasę na rękę niż jakbyś pracowała o kilka zł;-)

reklama
Dobra to ktora mi zmywa? Bede prasowac w zamian !

ja moge :-) moja ukochana zmywarka wszytko przyjmnie :-)

Kasia, ja z pewnością 15 epizodów na dzień nie mam... z 4-5. Dzisiaj już otrzymałam kilka kopniakow, ale np wczoraj wieczorem znowu nic nie było, więc nie wiem juz o co chodzi. Może sie układa tak, że nie wszystko jest dla mnie wyczuwalne po prostu. Na ip podjadę w ostateczności, jeśli ruchów nie będę czuć dłuższy czas. Mam za dwa tygodnie wizytę u gina to postaram się wytrzymać i wtedy dowiedzieć się o co chodzi :) a może do tego czasu Barbara będzie na tyle wielka, że będę czuć lepiej :)

zawsze mam rogala jak czytam o Barbarze :-D

No właśnie ja kombinezon kupiłam za parę groszy a jest jak nowy, nie sprany, nie zniszczony, praktycznie tylko metki brakowało, dlatego szkoda mi było go nie kupić...on jest na 3-6 mc czyli 62-68. Pomyślałam że lepszy większy luźniejszy, stąd moje pytanie do doświadczonych mam czy nie będzie za duży??

wszytko zależy od dziecka. niedawno widziałam program na tvn style o porodach i babka urodzila sn dziewczynke 4400g :-) wiec 62/68 byl w sam raz. moja przez jakies 2 dni chodzila w 56 po czym bylo 62. wszytko zalezy od dziecka i rozmairówki, która tez jest rozna przy roznych firmach.

dzien dobry.

piekny dzien u nas.

wczoraj mialam dziwna sytuacje. poniewaz zdarzały mi sie s-kurcze miesni wiec tel do gina i magnez. a ze w domu neo-mag forte wiec go pytam czy taki jest ok. ten powiedzial ze ok wiec wzielam, po ok godzinie zdretwiala mi prawa reka, poł twarzy i dostałam takiego bolu głowy ze miałam ochote trzaskac nia o sciane.. mąż w panice (a ze w pracy to co 10 min dzwonil i srawdzał czy ok) ja juz nie wiedziałam co ze soba robic. rolety na amen zaciagniete, poduszka na głowie, a kot idacy po panelach jak młot pnełmatyczny hałasował.... przeszło po ok 1,5 godz, ale lekki bol główy przy ruchach mi pozostał i teraz pytanie za sto punktów czy to przez ten mocny magnez, czy moze Grzmotosław gdzies cos ucisnał czy to w ogole cos innego....?? ot i zagadka na poniedziałek :-)

przebywanie na zwolnieniu polecam, gdyz słuzy to i mamie i dziecku i nadrabianiu głupot wszelakich z internetu co jest oczywiscie tak niezbeden w tych czasach :-)

buziole :-)

Do góry