reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Cześć Kochane :)

Ewka, mie zastanawiaj się tylko szoruj na l4!

Monika, daj znać co lekarz powie. Koniecznie do niego się wybierz i do gina tez przedzwon

Właśnie jak z tymi kombinezonami? Ostatnio w sklepie oczoplasu dostałam bo nie wiem jaki najlepszy dla maluszka

reklama
Ja kupiłam kombinezon zimowy na 62cm. i drugi taki cieńszy polarkowy gdyby było ciepło. Termin mam na początek lutego, ale przecież prócz wyjścia ze szpitala od razu tak z maluchem latać nie będę. Wiosna ma być wcześnie w tym roku, więc może kombinezon większy nie będzie potrzebny. Jak oglądałam ceny kombinezonów w sklepach to mi było szkoda tyle kasy na coś, co może parę razy tylko włoży, więc kupiłam na allegro używane za parę zł. Są naprawdę ładne i widać, że mało używane.
Ja też pracowałam przy kompie po 8-10h dziennie i we wrześniu lekarka powiedziała że mnie do pracy nie dopuści, bo szkodzę dziecku i sobie siedząc pochylona nad klawiaturą całymi dniami.
Więc kto może też niech śmiga na l4;)

ewka:D dokładnie tak jak made mówi nie zastanawiaj się tylko idz na L4. Tym bardziej że ciążowe jest 100% płatne... Tylko jak bedzie lekarz wypisywać Ci L4 to powiedz że potrzebujesz też od niego zaświadczenie o ciąży, czasem lekarze nie wiedzą/ zapominają wypisać a to jest niezbędne żeby L4 było 100% płatne, mimo iż na L4 w symbolu''choroby'' wpisany jest symbol ciąży...Cóż biurokracja..

dzień dobry mamom i Rybkom:-D
koniania
gratulacje wizyty i Tomka 500 gramowego:-)
Kropelka mi nie pozwolono wypić glukozy z cytryną:tak: miłego siedzenia bez mdłości
ewka ja też mam pracę przy kompie i od czerwca jestem na L4 (od czerwca, bo miałam zagrożoną ciążę), ale teraz to już idź spokojnie na zwolnienie, szkoda i Ciebie i Maluszka z tym zaświadczeniem, o którym pisze Kika to dostałam przy pierwszym zwolnieniu, później już nie trzeba;-)
monika trzymam kciuki, co by kaszel zelżał, ale Cię dziadostwo trzyma długo:wściekła/y:
ja kombinezon mam po siostrzeńcu chyba też 62 i taki też Alicja będzie nosić:-)

Mój pracodawca tak samo nie wymagał żadnego zaświadczenia, nawet pytałam o to :D

Apropos pieniedzy z zusu, to Dziewczyny czy Wam też się zdarza, ze dostajecie je na raty?

No właśnie ja kombinezon kupiłam za parę groszy a jest jak nowy, nie sprany, nie zniszczony, praktycznie tylko metki brakowało, dlatego szkoda mi było go nie kupić...on jest na 3-6 mc czyli 62-68. Pomyślałam że lepszy większy luźniejszy, stąd moje pytanie do doświadczonych mam czy nie będzie za duży??

Aisha ja tez dalam samo l4 i tez jak ty mam wyplacane 100 % tak wg jade teraz do poloznej na wizytę. Co do lozeczka tez mi sie podoba takie jak zor i takie zamawiam w grudniu a teraz z mezem kompletujemy farby i tapety zamierzamy po 1 listopada odswierzyc mieszkanie bo juz 5 lat nic z tym nie robilismy maz po pracy zamierza to robic pokojami cos siostry meza i tesciowa mowili ze pomoga ale zobaczymy jak to bedzie ;-) pozdrawiam i do wieczora :-)

made ja do tej pory zawsze w terminie jak od pracodawcy i zawsze w całości, ale koleżanka w W-wie tak ma, nie to, ze na raty to jeszcze przez jakieś zawieruszenie zwolnienia obcieli jej kilkanaście procent ze świadczenia i na nic się zdały wyjaśnienia, ja po prostu sprawdzam tak do 10 każdego m-ca, czy kasa jest, generalnie to płacą to świadczenie za każdy dzień soboty, chyba niedziele również, powinnaś mieć "lepszą" kasę na rękę niż jakbyś pracowała o kilka zł;-)

reklama
Dobra to ktora mi zmywa? Bede prasowac w zamian !

ja moge :-) moja ukochana zmywarka wszytko przyjmnie :-)

Kasia, ja z pewnością 15 epizodów na dzień nie mam... z 4-5. Dzisiaj już otrzymałam kilka kopniakow, ale np wczoraj wieczorem znowu nic nie było, więc nie wiem juz o co chodzi. Może sie układa tak, że nie wszystko jest dla mnie wyczuwalne po prostu. Na ip podjadę w ostateczności, jeśli ruchów nie będę czuć dłuższy czas. Mam za dwa tygodnie wizytę u gina to postaram się wytrzymać i wtedy dowiedzieć się o co chodzi :) a może do tego czasu Barbara będzie na tyle wielka, że będę czuć lepiej :)

zawsze mam rogala jak czytam o Barbarze :-D

No właśnie ja kombinezon kupiłam za parę groszy a jest jak nowy, nie sprany, nie zniszczony, praktycznie tylko metki brakowało, dlatego szkoda mi było go nie kupić...on jest na 3-6 mc czyli 62-68. Pomyślałam że lepszy większy luźniejszy, stąd moje pytanie do doświadczonych mam czy nie będzie za duży??

wszytko zależy od dziecka. niedawno widziałam program na tvn style o porodach i babka urodzila sn dziewczynke 4400g :-) wiec 62/68 byl w sam raz. moja przez jakies 2 dni chodzila w 56 po czym bylo 62. wszytko zalezy od dziecka i rozmairówki, która tez jest rozna przy roznych firmach.

dzien dobry.

piekny dzien u nas.

wczoraj mialam dziwna sytuacje. poniewaz zdarzały mi sie s-kurcze miesni wiec tel do gina i magnez. a ze w domu neo-mag forte wiec go pytam czy taki jest ok. ten powiedzial ze ok wiec wzielam, po ok godzinie zdretwiala mi prawa reka, poł twarzy i dostałam takiego bolu głowy ze miałam ochote trzaskac nia o sciane.. mąż w panice (a ze w pracy to co 10 min dzwonil i srawdzał czy ok) ja juz nie wiedziałam co ze soba robic. rolety na amen zaciagniete, poduszka na głowie, a kot idacy po panelach jak młot pnełmatyczny hałasował.... przeszło po ok 1,5 godz, ale lekki bol główy przy ruchach mi pozostał i teraz pytanie za sto punktów czy to przez ten mocny magnez, czy moze Grzmotosław gdzies cos ucisnał czy to w ogole cos innego....?? ot i zagadka na poniedziałek :-)

przebywanie na zwolnieniu polecam, gdyz słuzy to i mamie i dziecku i nadrabianiu głupot wszelakich z internetu co jest oczywiscie tak niezbeden w tych czasach :-)

buziole :-)

Do góry