reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Ja na ból gardła polecam sok z cytryny z miodem :) dobra jest też herbata z wiśniowka ale to nie w naszym stanie. Ja kupiłam na allegro za parę zł kilka par leginsow ciążowych. Super rzecz na rosnący brzuch. Przede mną zakup jakiejś kurtki ciążowej, bo mam już taki brzuch ze się w żadną swoją nie mieszcze. A zima ma być ciężka. Polecacie jakieś sklepy? Bo w sieciowkach wybór słaby. Pozdrawiam!

reklama
Dziewczyny zbieram się na wizytę oby maluch obrócił sie bo juz ciekawosc mnie zjada ;) trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze odezwę się po.

Asia88 dobrze że poszłaś do lekarza bierz leki i stosuj się do zaleceń i będzie wszystko dobrze a zanim się obejrzysz będzie magiczna 9 i urodzisz dziecko a z seksu lepiej zrezygnować dla dobra dziecka my też zrezygnowaliśmy od samego początku ciąży 1trymestr miałam dość problemowy dodatkowo straty poprzednich ciąż też swoje zrobiły w psychice więc warto jest zrezygnować żeby mieć później urocze maleństwo :) pisz tu na forum często zawsze któraś z nas ci coś doradzi a i tobie będzie lepiej jak będziesz miała z kim porozmawiać :)

My też zrezygnowaliśmy z seksu, w pierwszej ciąży miałam pessar, więc seks był niemożliwy, a teraz wspólnie stwierdziliśmy, że celibatujemy :D

asia88 ja bym na Twoim miejscu nie ryzykowała, tym bardziej jak coś się dzieje i masz ciężką prace, tak jak Kasia2015 mówiła warto prywatnie , mnie na 2 wizycie czyli to było koło 10 tyg już się mnie pytali czy nie chce L4 a nie miałam na szczęście żadnych problemów.

No niestety tu w Belgii nie daja L4, dopiero od 6 miesiaca moge isc na zwolnienie-ze wzgledu na to ze racuje fizycznie, ale wtedy utna mi miesiac z i tak niewielkiego macierzynskiego (4miesiace). Jesli sie nie polepszy od 6 miesiaca zrezygnuje z pracy.
Dzieki dziewczyny za mile slowa
Elunia trzymam kciuki

Na bol gardla *spam* i tez wszystkie propolki sa bezpieczne w ciazy

asia88 trudną masz sytuację, ale jeśli będziesz źle się nadal czuła to pewno czekają Cię trudne decyzje, kurcze i ten świat ma być przychylny matkom, trzymamy kciuki;-)
Jeśli chodzi o sprawy damsko:zawstydzona/y:męskie to u nas również na początku dostaliśmy z małżem zakaz, teraz zakaz lekarz wstrzymał, ale wstrzemięźliwość pozostała :no:

Niestety, tylko w Polsce kobiety mogą iść na l4 od pierwszego tygodnia ciąży, w innych krajach europejskich gdzieś od 6tego miesiąca dopiero. Choć przy zagrożeniu uważam, że lekarz powinien ci dać, choć na kilka dni, żebyś mogła odpocząć.

Seks w ciąży jest piękny, naprawdę polecam, jeżeli lekarz nie widzi przeciwwskazań. Mój mąż szaleje na punkcie rosnącego brzuszka:)

reklama
My również nie mamy wstrzemięźliwości , właściwie na początku było trochę rzadziej ale to głownie z powodu mojego złego samopoczucia tzn ból głowy , nudności ale już od jakiegoś czasu moje dolegliwości przeszły wiec jest już dobrze.

Do góry