reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Dorex łączę się z Tobą w bólu ... u mnie mdłości i końca nie widać !!! Mammarin pomaga ale co raz mniej niestety ! Zastanawiam się nad zakupem bransoletki działającej na zasadzie akupresury ... może ma któraś z Was takie cudo ?

Angelstw Vanilijka Maagsiaa
ja również dołączam do "wakacje spędzających w domku " Nie mam mocy na żadne wyjazdy ... w chwili obecnej wyjazd do lekarza to niezły wyczyn i zazwyczaj nie obędzie się bez kilku przymusowych przystanków !

Maagsiaa powiedz mi kochana co zażywasz na ból głowy ? Ja ostatnio miałam kilka razy migrenę ... oj ale mnie umęczyła ... paracetamol nie bardzo zadziałał ... przemęczyłam się !

Powiedzcie mi kochane co ile tygodni chodzicie do ginekologa na wizytki ??? I czy wizyta u Was zawsze jest z usg ?
Mnie teraz wypadają wizyty co 2, 5 tygodnia - trochę często ale nie chciałabym z nich rezygnować bo udało mi się zapisać na NFZ a z drugiej strony nie chciałabym zaszkodzić Kropkowi zbyt częstym podglądankiem ... sama już nie wiem ! Z Młodą chodziłam często ... co 2-3 tygodnie ze względu na chore nerki ... może teraz też to norma ?

Miłego dzionka ... u nas troszkę się ochłodziło więc da się normalnie funkcjonować ( choć sterta prania jeszcze sobie troszkę poczeka )

Ja wzięłam paracetamol, ale nic mi nie dał, więc poszłam za przykładem męża (jest spawaczem i często ma naświetlone oczy i bóle głowy) i nalałam do miseczki lodowaaatej wody i moczyłam skarpetkę i na czoło, ulga natychmiastowa :) Jednak jeszcze trochę mnie głowa bolała, ale byłąm już w stanie oglądać TV :)
My teraz mamy wizyty co miesiąc, nie wiem jak będzie dalej, ale w poprzedniej ciąży miałam co 2-3 tyg ze względu na pessar i ryzyko poronienia, no i moje wcześniejsze stracone ciążę :( Do mojej karty ciąży miałam doczepianą następną kartę, wizyty się nie mieściły :tak:
Jednak mam nadzieję, że tym razem te wizyty będą rzadsze, bo chodzę prywatnie i przy Milence nie mam już tyle czasu i tylu funduszy :p

reklama
Mnie dzisiaj głowa okropnie nawala ale ja jestem przeciwnikiem tabletek, a tym bardziej w ciąży, więc się męczę.

Też Wam czkawka dokucza? Od 2 tygodni mam ją codziennie. Po jakimś czasie sprawdzilam w necie, bo ile można mieć czkawkę, i wyszło że to się płuca rozwijają.

Czesc,

Anajj rowniez jestem styczniowa lutowka :-D

Mujer u mnie czkawki nie widac, nie slychac haha

Dorcia a apap probowalas???
Do ginekologa chodze co 4 tygodnie, zawsze mam usg robione, a od 30 tyg na ktg bede chodzic co dwa tygodnie tak jak z pierwsza ciaza : D

Milej nocki!
Uffff ale dzisiaj sie dzemow z czarnej porzeczki narobilam, jutro czesc dalsza bo jeszcze sporo jej zostalo...

Witam sie serdecznie. Ja jeszcze do piatku w malopolsce. Dzis jechalismy trasa na Bochnie z Limanowej. Wzdłuż jeziora roznowskiego. Piekne rejony.. śliczne widoki. Potem bylismy w tarnowie i zajechalismy nad Dunajec to bylo moje marzenie ktore sama sobie spelnilam i zobaczylam i nawet rękę zamoczylam. Ja w poniedziałek ide do poradni k przy szpitalu. Ciekawa jestem czy bede caly dzien.

Ja też chcę na wakacje! :-(
Tak na dobranoc chcę powiedzieć, że się ważyłam i schudłam już 10kg :rofl2: W pierwszej również schudłam 10kg i przybrałam 10 więc na równe wyszło, ciekawe jak będzie teraz :p

Dobranocki :*

An82 Bochnia ...to moje regiony ... dlaczego nie wpadłaś na kawkę !!!???

MadziaSek tak kochana próbowałam Apap ale niewiele dał ( nie chcę pisać że nic - trochę popuściło )

maagsiaa
ja kochana kładłam na czoło kompres zimny ( mam takie cudo jeszcze z czasów goączek młodej ) ale szczerze nie dało mi to wiele . Ja dodatkowo mam jeszcze migreny z aurą - zaburzone widzenie na jedno oko, mdłości i palpitacje serca ! Myślałam że w ciąży mnie ominie - myliłam się :wściekła/y:

Jeśli mowa o wadze to ja przytyłam na razie tylko 0.5 kg ....ale to dobrze ... przy mojej nadwadze nie powinnam dużo tyć bo będę się toczyć niedługo !

Spokojnej nocy

Dorcia my jechalismy do rodziny do Jasienia potem do Tarnowa potem znowu do Jasienia i do domu ciotki. W domu cioci bylismy o 21.

Dorcia łączę się z Tobą w bólach migrenowych...masakra to jest najgorsza z dolegliwości jaka może spotkać człowieka...właśnie w niedzielę ten dziwny mroczek skaczący przed jednym okiem zakrawał mi na migrenę, pomęczył mnie ból głowy do wieczora i powoli przeszło, nie był to typowo migrenowy ból, bo przy takim to mam wymioty i biegunkę w pakiecie...ale czułam tak jakby mnie chciała złapać ale w końcu popuściła..a tak dawno nie miałam ataku migreny...

Ja dzisiaj już zaliczyłam poranne rzyganko, więc jednak jeszcze mnie nie opuszcza, a ja już miałam nadzieje że koniec z tym dziadostwem :-p co do wagi to licząc od początku ciąży moje wzloty i spadki wagowe to na tym etapie jestem jakiś 1kg do przodu, to chyba nie jest źle ;-)

angelstw a daj spokój migrena to koszmar ... jeszcze teraz kiedy jedynym lekiem jest paracetamol :no:
U mnie ten ból tez nie był taki jak zazwyczaj - nie aż tak mocny ...ale wymęczył mnie strasznie !
Jedyne pocieszenie kochana to fakt że w drugim trymestrze ból powinien odpuścić i nie wracać
Powiem Ci tylko nowinkę że przy córci nie miałam ani raz bólu głowy ... od czego to zależy ???

Mam pytanie ( z serii tych głupich ) Czy któraś z Was robiła test na płeć - taki z sody czy z kapusty ??? Oczywiście biorąc to w formie zabawy !!!

reklama
hehe z fusów jeszcze nie wróżyłam płci :-D ale sprawdziłam w chińskim kalendarzu płci :-p wyszło mi że dziewczynka, ale coś w tym jest bo jak urodziłam Zuzika to też wg kalendarza miała być dziewczyna i była :-D zobaczymy co tym razem będzie ;-)

Do góry