reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Hej Dziewczynki! Witam wszystkiego nowe mamusie :)
Przepraszam, że tak długo mnie z Wami nie było- aż 30 stron wątku :D Ale miałam ciężki okres.. otóż nagle dostałam mdłości i trwały one bite 24h, nie jadłam, ledwo co piłam totalna masakra! Tydzień z głowy, pojechałam do moich rodziców, bo D miał drugą zmianę a ktoś Milenką musiał się zająć, bo gdy ja się tylko ruszyłam, to od razu mnie naciągało. W środę doszła gorączka, pojechałam na pogotowie, lekarka mnie nie przyjęła, więc pojechałam na inne pogotowie. Tam okazało się, że mój czyrak pod pachą wywołuje takie dolegliwości a nie ciąża! :szok:
Maść ichtiolowa była dla mnie zbawieniem, czyrak jak pół pięści pękł.. i na następny dzień moja Milenka nagle dostała ropne zapalenie skóry, widok okropny ;( Więc też na pogotowie no i leżała w szpitalu, moja mama była z Nią, bo mnie z czyrakami nawet na oddział nie wpuszczali.. Tragiczny czas ;( Ale na szczęście Mila już w domku, ja się czuję cudownie i zaraz śmigamy na spacerek :)

U lekarza byłam 7.07 więc piszę z lekkim opóźnieniem :p Maleństwo miało 11mm, serducho jak dzwon, dużo wód płodowych no i dostałam skierowanie na prenatalne do Żor :) Będę robić tylko USG, na badania inwazyjne się nie zgodzę, boję się okropnie.. Czuję się wspaniale, żadnych dolegliwości oprócz odrzucenia niektórych potraw i jem o wiele mniej, ale częściej :)

Całuję wszystkie mamuśki! :*

reklama
Witajcie LUTÓWKI 2015 :)
Wszystko wskazuje na to, że jestem w 9tc, z terminem na 21-22 lutego 2015r. Zobaczymy, czy piątkowa wizyta u lekarza to potwierdzi. Jestem majówką 2011, ale nasze forum bb umarło śmiercią naturalną, przeniosłyśmy się na prwatną grupę na fejsie. Mam 3-letnią córcię Zosię. Na imię mi Kinga i chyba się do Was zapiszę ;)

Hej Dziewczynki! Witam wszystkiego nowe mamusie :)
Przepraszam, że tak długo mnie z Wami nie było- aż 30 stron wątku :D Ale miałam ciężki okres.. otóż nagle dostałam mdłości i trwały one bite 24h, nie jadłam, ledwo co piłam totalna masakra! Tydzień z głowy, pojechałam do moich rodziców, bo D miał drugą zmianę a ktoś Milenką musiał się zająć, bo gdy ja się tylko ruszyłam, to od razu mnie naciągało. W środę doszła gorączka, pojechałam na pogotowie, lekarka mnie nie przyjęła, więc pojechałam na inne pogotowie. Tam okazało się, że mój czyrak pod pachą wywołuje takie dolegliwości a nie ciąża! :szok:
Maść ichtiolowa była dla mnie zbawieniem, czyrak jak pół pięści pękł.. i na następny dzień moja Milenka nagle dostała ropne zapalenie skóry, widok okropny ;( Więc też na pogotowie no i leżała w szpitalu, moja mama była z Nią, bo mnie z czyrakami nawet na oddział nie wpuszczali.. Tragiczny czas ;( Ale na szczęście Mila już w domku, ja się czuję cudownie i zaraz śmigamy na spacerek :)

U lekarza byłam 7.07 więc piszę z lekkim opóźnieniem :p Maleństwo miało 11mm, serducho jak dzwon, dużo wód płodowych no i dostałam skierowanie na prenatalne do Żor :) Będę robić tylko USG, na badania inwazyjne się nie zgodzę, boję się okropnie.. Czuję się wspaniale, żadnych dolegliwości oprócz odrzucenia niektórych potraw i jem o wiele mniej, ale częściej :)

Całuję wszystkie mamuśki! :*

masakra co przeszliście.. całe szczęście ze juz dobrze.

ja dzisiaj jestem taka bleee... ide łazienke wyszmatować, może mnie to ruszy :-)

pozdrowienia

jestem już :tak: szczęśliwa i znów ze łzami radości w oczach:blink:

WP_20140716_002.jpg Kocham Go!! ♥ Ma całe 20mm :tak: sreduszko bije, wszystko w jak najlepszym porządku! ;-) różnica 1 dnia między USG a OM, więc wszystko tak jak być powinno :-)

moje maleńkie FikuMiku :*

Załączniki

• WP_20140716_002.jpg
    WP_20140716_002.jpg
    90,8 KB · Wyświetleń: 152
Czesc mamy :-) my w trakcie remontu i srednio mam czas na neta. Podczytuje ile sie da i ciesze sie ze dzidzie rosna :) moj baczek jest tydzien mlodszy niz z @ by wychodzilo wiec leci nam teraz 7 t 3 dzien :) na koniec lipca mam kolejne usg i liste badan do zrobienia. Goraaaacooo uff :-)

Hej dziewczyny,

jeśli pozwolicie, to i ja dołączę do Was. Termin wg mojej aplikacji bellybestfriend mam na 24.02.2015r. Do ginekologa idę pierwszy raz 29.07., ponieważ cóż... ta ciąża jest zaskoczeniem (mimo że planowana). Przedtem robiłam 3 testy łącznie z testem z krwi i wszystkie były negatywne, teraz nagle 2 dni temu testy okazały się być pozytywne xD Tak samo miałam przy poprzedniej ciąży - mam córeczkę, 9-miesięczną Cecylię, którą urodziłam przez CC 17.10.2013 roku. Także moje maluchy będą miały między samą małą różnicę wieku. Cieszę się bardzo, ale jednocześnie oczywiście też martwię, jak dam radę z dwójką.
Póki co poza wieczornymi mdłościami i pobolewaniem podbrzusza wszystko u mnie ok.

Próbowałam przeczytać wszystkie strony w tym wątku, dojechałam jednak do 27 strony tylko. Mam nadzieję, że z czasem nadrobię co i jak, i będe na bieżąco się udzielać :)

No to, witajcie :)

reklama
jestem już :tak: szczęśliwa i znów ze łzami radości w oczach:blink:

Zobacz załącznik 634441 Kocham Go!! ♥ Ma całe 20mm :tak: sreduszko bije, wszystko w jak najlepszym porządku! ;-) różnica 1 dnia między USG a OM, więc wszystko tak jak być powinno :-)

moje maleńkie FikuMiku :*

Super wieści!

ja jadę jutro na usg genetyczne i też już się stresuję ;/ w pierwszej ciąży byłam zdecydowanie bardziej spokojna o dziecko.

Do góry