reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Ja mam wizytę dopiero 23 i wtedy będę miała robione USG, ale strasznie się martwię, ponieważ nie widziałam jeszcze serduszka i nie wiem czy maleństwo rośnie czy nie.:-( W poniedziałek idę na badania krwi i przy okazji zrobię sobie betę, żeby się upewnić, czy od ostatniego badania wzrosła czy spadła.

reklama
Kajuta nie martw się wszystko będzie dobrze gdyby było coś nie tak to już by były sygnały więc spokojnie zobaczysz swoje maleństwo i jego serduszko

Ja na szczęście mam gina zcałym sprzętem więc nawet nie muszę szukać. Zaletą jest również to że nie muszę zapisywać się na terminy tylko od razu jestem przyjmowana na nfz. Tak wg dziewczyny krwiaka nie ma bo się wydalił :) ale i tak mam leżeć bo żeby się nie odmówił :)

Bezpłatne badania dla ciężarnych. Co gwarantuje NFZ? - Ciążowy.pl

Jak nie są, jak są? Ja wszystkie robie na fundusz.

1. (1) Mocz- badania ogólne2. (10) Glukoza
3. (321) HIV test potwierdzenia met. western. blot
4. (336) VDRL
5. (340) Toksoplazmoza IgG
6. (341) Toksoplazmoza IgM
7. (345) Różyczka (Rubella virus) IgG
8. (346) Różyczka (Rubella virus) IgM
9. (3) Morfologia krwi (pełna)
10. (300) HBs antygen
11. (90) Grupa krwi

Lista badań, które dostałam od ginekologa na fundusz przy pierwszej wizycie.

reklama
Tak ale mi chodziło o to czy rodzinny mi wypisze. Wiem ze wszystkie badania podstawowe sa na nfz bo tak miałam w 1 ciąży ale jak lekarz gin prywatnie mnie przyjmowal to nie moze mi dac skierowania na nfz. Dlatego ide do poradni K i tam zaczne od początku. Mam tylko nadzieje ze przy zmianie lekarza wszystko bedzie oki

Do góry