reklama
vanilijka
Zostanę mamą :)
Mokito fakt smiesznie to brzmi co piszesz ale tylko pogratulowac pomyslowosci i zaradnosci mezowi twojemu bo wiekszosc w tym i moj wpadna w panikę moj to napewno
awlam20
Początkująca w BB
Mi na ostatnim USG lekarz powiedział ze mała ma bardzo bujną czupryne, a zgagi u mnie brak. Mówi że to tak nie ma. Ale naśmiałam sie z tego judasza i zeza nigdy o tym nie słyszałam ;-)
monikamarcina
Fanka BB :)
Ja przy porodzie mialam choleeerna zgage a mlody prawie lysy
KikaRika
Moderatorka
Mokito pomysłowy ten Twój mąż. :-) A w Austrii nie trzeba mieć zaświadczenia jak u nas?
A co do tych niektórych przesądów to faktycznie można się pośmiać..
Ja np to powinnam mieć chłopca bo ładnie wyglądam, wszyscy mi to powtarzają, a dziewczynki podobno ''odbierają urodę''..;-)Więc może jednak będzie Jasiu a nie Helenka...? <śmiech>;-);-)
Patrzcie ile przesądów znalazła...
Ciążowe przesądy: najczęstsze ciążowe przesądy | mamazone.pl
''Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem'' Oj to ta moja mała będzie chlać a chlać..;-)
A co do tych niektórych przesądów to faktycznie można się pośmiać..
Ja np to powinnam mieć chłopca bo ładnie wyglądam, wszyscy mi to powtarzają, a dziewczynki podobno ''odbierają urodę''..;-)Więc może jednak będzie Jasiu a nie Helenka...? <śmiech>;-);-)
Patrzcie ile przesądów znalazła...
Ciążowe przesądy: najczęstsze ciążowe przesądy | mamazone.pl
''Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem'' Oj to ta moja mała będzie chlać a chlać..;-)
Mokito
Kika to trzeba miec prawko na wozek? hmm sama nie wiem ;-)... dzis sie wybieramy do przedszkola bo tu w naszej malej miejscowosci sa zapisy tylko w jeden dzien roku. Rok szkolny sie zaczyna 7 wrzesnia a nasza Kinga z 7 marca wiec bedzie miala dokladnie 2,5 roku. Gdyby przyszla na swiat dzien pozniej to by juz jej rekrutacja nie objela. Idziemy tak w sumie tylko zobaczyc jak to wyglada, moze bedzie chodzic na kilka godzin w tygodniu. Choc z drugiej strony obawiam sie chorob z przedszkola..
No te przesądy są naprawdę zabawne. Moja teściowa mnie na początku goniła, bo się nóg nie krzyżuje, bo dziecko będzie miało krzywe, nie nosi się łańcuszków itp...mój mąż ją wyśmiał okropnie i się uspokoiła
Mokito a nie lepiej aby twój mąż zawiózł cię na ip i sobie auto przestawił później sam? Bo szkoda dziadkowi wózek zabierać skoro nie zna się godziny 0
Mokito a nie lepiej aby twój mąż zawiózł cię na ip i sobie auto przestawił później sam? Bo szkoda dziadkowi wózek zabierać skoro nie zna się godziny 0
Mokito
Aisha o dziadka sie nie martw bo on tylko go uzywa jak rusza w swiat (jakas impreza okolicznosciowa) a tak to chodzi z balkonikiem. W ogole to juz 93 lata ma (!)
A ja to ciagle krzyzuje nogi :-x
A ja to ciagle krzyzuje nogi :-x
reklama