reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Stokrotka a na kiedy masz termin? moja Mala tez ma 1780g, 37cm, a termin 20.02. Srednica glowki troche wieksza, udo i przekroj brzuszka troche mniejsze. Czemu mialby byc u Ciebie wczesniej wywolywany porod?

Stokrotka a te zgrubienie na piersi to może być jakiś ropien. Ja miałam taki duży,jak pięciozlotowka, twardy i bolał
A pod spodem okazało się ze jest ropa.

Mój Mały w poniedziałek 32+1tydz ważył 2230g brzuch mi teraz rośnie jak szalony ;-) mam niestety straszne bóle pleców, pachwin i w kroku tak że ledwo chodzę ;-( o shoppingu mogę zakpomnieć :-/ a tak się dobrze czułam jeszcze 2tyg temu. Moja gin powiedziała że wszystko jest pozamykane i OK a te bóle w kroku to od kręgosłupa i lepiej już nie będzie...

Ostatnia edycja:
ja też jakaś obolała, mała strasznie kopie... co chwila mnie coś boli.... chyba świąteczne lenistwo i obżarstwo mi nie służy buuuuuuuuuuuuu:baffled:

Dziewczyny dużo spokoju i radości na ten Świąteczny czas wszystkim Wam życzę!!
A w Nowym Roku - samej radości z naszych pociech!! :-D

My dojechaliśmy spokojnie do Rodziców ;-)
teraz tylko spokojnie niech nam tu czas minie do Nowego Roku później wracamy i już siedzę na doopie, nigdzie się nie ruszam i czekam na swoją i Jaśka kolej :-D

moje Dziecię wczoraj było aktywne dosłownie co godzinę :tak:chyba przez podjadanie co chwila :-p

stokrotka właśnie też nie rozumiem dlaczego mieliby wywoływać wcześniej poród? Jest jakieś zagrożenie czy o co chodzi?
Ja nie wiem ile waży Jasiek. Obwód główki podobnie jak u Mokito troszkę większy, obwód brzuszka i dł. kości udowej - mniejsze, ale wszystkie wymiary mieszczą się w normie.

Hej laski. U nas dzisiaj niespodzianka, lezy snieg ;)

Dzisiaj lenistwo, pozniej wybieramy sie do tesciowej, a potem do moich.
Moje dziecie aktywne prawie caly czas. Rozpycha sie bolesnie pol dnia ;)

Cześć :) u mnie też dziś śnieg pada :) dobrze ze mąż dziś autem jedzie bo jakoś mi się nie widzi odśnieżanie auta z tym wielkim brzuchem!
My wczoraj impreza u moich rodziców, pół rodziny się zjechało. Mały siedział cicho jak mysz pod.miotla, chyba za dużo gwaru i ruchu. Oczywiście jak tylko wróciliśmy i się położyłam padnieta to zaczął szaleć i mnie znowu żebra bolą :(

Fajne juz te nasze kluseczki są :) ponad dwa kg to już jest coś :)

Stokrorka a w ktorym tyg jestes bo na tel nie widze suwaczkow. Moj maly tez wolniej rosnie i jest podejrzenie hipotrofi( jakies 2tyg do tylu) Przeciez na poczatku grudnia lezalam w szpitalu na ustawieniu lekow powodujacych lepsze przeplywy w lozysku. Nie denerwuj sie na zapas bo stres jest dla nas najgorszy.

reklama
My juz wracamy z objazdow po rodzinie ale warunki fatalne :-( Pada snieg, bloto posniegowe i zadnych piaskarek. Jakos.mam nadzieję dojedziemy. Mlody spi w aucie a brzuszkowa.sie w.koncu troche uspokoila bo trzeci dzień jakies istne szalenstwo! Nawet w nocy nie dala pospac. I coraz czesciej mowimy do niej Madzia wiec chyba tak zostanie ;-) Rodzinka tez burze mózgów robila ale zaden nowy pomysl na imie nam jakos nie podszedl. ;-)
Co do wymiarow maluszka to podchodze do tego z.rezerwa - u mnie sie pomylili o 0.5 kg a kuzynce o prawie kilo więc to jednak szacunki sa. Chyba ze to wina lozyska albo zacisnietej rączki na pepowinie ale powinni przeplywy sprawdzic a nie stresowac Mamusi tak na sam koniec...

Do góry